REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constănţenii traversează strada haotic: 111 sancţiuni într-o singură zi

Constănţenii traversează strada haotic: 111 sancţiuni într-o singură zi

Replica API 23 septembrie 2011 | 00:00 109

Printre primele trei cauze generatoare de evenimente rutiere

Printre primele trei cauze generatoare de evenimente rutiere

Mult prea grăbiţi sau nepăsători, constănţenii traversează în mod neregulamentar strada, printre maşini, fără să ţină cont că îşi pun viaţa în pericol, ignorând că la câţiva paşi este trecerea de pietoni. În Constanţa, rutieriştii au decis că, pentru evitarea tragediilor în trafic, trebuie monitorizaţi şi pietonii, pe care îi şi sancţionează atunci când încalcă legea, pentru ca pe viitor să o respecte şi, implicit, să se protejeze. Numai miercuri, 21 septembrie a.c., rutieriştii constănţeni au prins pe picior greşit 111 persoane. Acestea au fost sancţionate pentru că au trecut strada fără să se asigure, prin loc nepermis.

Chiar şi amendaţi, unii nu renunţă la proastele lor obiceiuri şi aleargă nestingheriţi prin locurile interzise. Dovadă că un constănţean de 67 de ani a ajuns în atenţia medicilor după ce a fost accidentat uşor în zona Complexului Rovas din zona Anda. "Ion Nuţă, din Mehedinţi, care a condus un ansamblu de autovehicule format din autoutilitara DAF, BH 15 TDG, ce tracta o semirorcă, BH 55 TDG, pe şoseaua Mangaliei dinspre Cumpenei, în zona Complexului Rovas a surprins şi accidentat cu colţul din stânga faţă pe Gheorghe Târziu, care fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind vătămat corporal uşor", au spus rutieriştii. Tot în atenţia medicilor a ajuns şi năvodăreanul Iulian Dobrescu, de 35 de ani, accidentat uşor de Claudiu Cruţ. Cel din urmă a condus un Opel, CT-69-LIN, pe strada Rândunelelor şi, ajungând în apropierea intersecţiei cu strada Panseluţelor, l-a accidentat uşor pe Iulian Dobrescu, care, potrivit poliţiştilor, a traversat strada prin loc nepermis. Rutieriştii spun că traversarea străzii prin loc nepermis se situează printre primele trei cauze generatoare de evenimente rutiere.

Zonele din municipiu predispuse accidentelor: unităţile medicale şi bisericile

"O proporţie de 50% din numărul accidentelor cu o traversare prin loc nepremis este înregistrat în municipiul Constanţa, iar 50% din accidente de acest gen sunt împărţite pe drumurile naţionale, drumuri judeţene, drumuri comunale", a declarat, pentru "Replica", inspectorul Poliţiei Rutiere Constanţa, Marius Ghiţă. "Miercuri au fost aplicate 111 sancţiuni, la nivel de judeţ, pietonilor care au traversat prin loc nepermis şi au fost reţinute 4 permise conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor. Sunt destul de multe sancţiuni şi se acţionează pe această temă deoarece trecerea prin loc nepermis este una dintre cauzele generatoare de evenimente rutiere. Activităţile pe care le desfăşoară lucrătorii Poliţiei Rutiere în teren le desfăşoară în urma unei analize de risc care evidenţiază cauzele generatoare de evenimente rutiere şi locurile unde se produc acestea", a declarat, pentru "Replica", rutieristul Marius Ghiţă. Tot acesta a mai spus că zonele cele mai vulnerabile sunt cele aflate în apropierea unităţilor medicale sau în apropierea lăcaşelor de cult. "Aici mă refer la Policlinica 2 din apropierea Poliţiei, la bulevardul I.C. Brătianu intersecţie cu 1 Decembrie din zona ICIL, unde foarte multe persoane traversează strada către laboratorul de analize, Policlinica CFR, zona Spitalului de Boli Infecţioase, zona pieţelor, zone unde sunt lăcaşe de cult, zona Gării, Autogara Tomis 3, Autogara Sud de pe Theodor Burada, unde un aflux de persoane traversează strada în mod neregulamentar. Aflându-te în maşină nu te aştepţi să-ţi sară un pieton pe capotă care traversează prin loc nepermis. În condiţii normale, ar trebui să fii atent la trafic, să păstrezi o distanţă corespunzătoare faţă de cel care circulă în faţă, să nu intri în depăşiri neregulamentare şi să adaptezi viteza pentru prevenirea pericolelor, dar nu ai cum să anticipezi faptul că s-ar putea să-ţi treacă prin faţă vreun pieton cu sacoşele în mână venind de la piaţă", a mai spus inspectorul Ghiţă.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102