REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constantin Dina a redevenit conferenţiar universitar, după ce a fost retrogradat de Rugină

Constantin Dina a redevenit conferenţiar universitar, după ce a fost retrogradat de Rugină

Replica API 1 iunie 2020 | 23:42 3372

Decizia nu e definitivă!

Decizia nu e definitivă!

Constantin Dina, fostul șef al Direcției de Sănătate Publică Constanța, în prezent director general adjunct al Direcţiei Generale de Control şi Antifraudă din cadrul Casa Naţională de Asigurări de Sănătatev (CNAS), nu-şi pierde titlul de conferenţiar universitar. Cadrul universitar a câştigat bătălia cu Universitatea Ovidius, magistraţii constatând că actele care au stat la baza pierderii titlului au fost emise nelegal. Aşa că, s-a dispus anularea deciziilor Universităţii„Ovidius” Constanţa nr. 204/19.06.2018 şi nr. 444/02.07.2018 cu consecinţa repunerii lui Dina în situaţia anterioară emiterii acestora.

Constantin Dina s-a aflat, vreo doi ani, în conflict juridic cu Universitatea Ovidius Constanța (UOC). Dina este profesor în cadrul Facultății de Medicină iar, până în vara anului 2018, deținea și titlul de conferențiar universitar. Conducerea UOC i-a aplicat sancțiunea retragerii titlului didactic de conferențiar universitar, având la bază un raport și o hotărâre ale Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, în urma evaluării ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior). Totodată, Dina a fost trecut pe funcția didactică de lector universitar în cadrul Facultății de Medicină, cu drepturile salariale aferente acestei funcții.

Cum a început totul!

Pe 19 iunie 2018, Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării i-a aplicat lui Constantin Dina sancțiunea retragerii titlului didactic de conferențiar universitar, având la bază raportul final din 22 ianuarie 2018 și Hotărârea nr. 10, din 22 ianuarie 2018 ale Consiliului. Totodată, în urma raportului Consiliului de Etică, prin decizia nr. 444/02.07.2018, emisă de rectorul Universității Ovidius, Sorin Rugină, s-a dispus trecerea profesorului pe funcția didactică de lector universitar în cadrul Facultății de Medicină, cu drepturile salariale aferente acestei funcții.

Abateri de conduită, în sarcina lui Dina

Sancțiunea a survenit ca urmare a unor presupuse abateri de la buna conduită în cercetare-dezvoltare, în dosarul privind ocuparea postului. Anterior emiterii deciziei de sancționare, prin retragerea titlului de conferențiar universitar, Dina nu a primit nicio convocare, solicitare de lămuriri sau clarificare, nefiind indicată nici măcar abaterea reținută în sarcina sa și în raport de care s-a dispus aplicarea sancțiunii privitoare la retragerea titlului didactic de conferențiar universitar. Titlul academic de conferențiar ar fi fost acordat fără respectarea normelor, după cum a decis ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).

Motivele Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării:

În cadrul cercetării abaterii prezumate, s-a urmărit în principal verificarea îndeplinirii condiților stabilite în art. 324, Legea 1/2011, respectiv să existe abatere de la buna conduită în cercetare-dezvoltare, abatere imputată personalului din cadrul instituțiilor de învățământ superior și care abatere să fie constatată și dovedită. În speță, se arată în hotărârea din 22 ianuarie 2018 a Consiliului, în cazul următorilor profesori: Stelian Paris-Facultatea de Farmacie, Mihaela Fulea- Facultatea de Litere, Mirea Ruxandra- Facultatea de Arte, Damean Doru Claudiu- Facultatea de Teologie, raportul ARACIS relatează: În urma solicitării Comisiei de Control a Ministerului Educației Naționale, s-a solicitat verificarea dosarelor de concurs din perioada 2012-2015.

Dosare cu probleme?

Comisia de Scientometrie, înființată prin decizia rectorului 22/28.07.2014, a indicat un număr de 42 de dosare cu probleme, în timp ce comisia Senatului nu a constatat existenţa unor probleme. În perioada vizitei de evaluare efectuată de comisia ARACIS, s-a cerut reverificarea celor 42 de dosare. Această comisie a constatat un număr de cinci dosare care nu îndeplinesc condițiile de ocupare a posturilor. Titlul academic de conferențiar a fost acordat, în opinia comisiei, fără respectarea normelor în vigoare, unui număr de cinci cadre didactice. Raportul ARACIS al Departamentului de Evaluare a Calității conține la pagina 33 ”recomandarea esențială” de retragere a titlurilor academice acordate fără respectarea normelor în ceea ce-i privește pe cei cinci profesori ale căror dosare au fost verificate. Este vorba, pe lângă Constantin Dina, despre: Paris Stelian, Mihaela Fulea, Ruxandra Mircea și Claudiu Doru Damean.

Dina a câştigat!

Inițial, în data de 26 septembrie 2016, Senatul UOC a aprobat hotărârile de ”retragere a titlului cademic”, însă, pe 29 septembrie 2016, hotărârile au fost modificate cu sintagma ”inițierea procedurii de retragere a titlului”.

Dina a câştigat în instanţă anularea deciziilor, decizia fiind pronunţată pe 20 martie a.c..Soluţia nu e definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ARACIS verifica toate dosarele de concurs din nou
0
0
Doamne, ce glume mai faceam pe seama acestui mops vesnic bosumflat in anii studentiei.
4
4
unul dintre prorectori tot urla atunci ca unde-i plicul abuzului facut de dna impotriva lui taralunga. au gasit si plicul dupa vreo saptamana a si recunoscut ca boul in senat ca a facut ilegalitati la o admitere. ditamai prostovanul. rectore, cum naiba ai reusit sa strangi toti psihopatii pe langa tine? ce ne mai intrebam astfel de lucruri ca dumneata faci un pas pe scari, tac-pac o flatulenta excesiva ca deh e varsta.
6
0
inceputul mandatului lui rugina din 2014.nu incepea nicio sedinta fara laude aduse lui TARALUNGA din partea tripletei RUGINA-girtu-BOBE. taralunga era prezentat-"cavaler al dreptatii si LUPTATOR ANTICORUPTIE".incepea escrocul de RUGINA cu texte de genul-domne,purtati insigna cu anticoruptie, vrajeli de-astea. retarzii de girtu si bobe, mai abitir aduceau osanale lui taralunga.Dupa momentul arestarii lui taralunga,retardul alunecos BOBE se reorienteaza cu hau-hau ce golan e taralunga,iar retardul principal girtu nu-l mai vedeai deloc pe la munca sau nu iesea din birou cu orele.BOBE, te-n gura!!
10
0
la ce citesti aici cum naiba sa nu fii multumit. nimeni nu e tras la raspundere. in romania totul e posibil.
10
4
Aici daca spui adevarul esti belit, cica strici imaginea univ. Sa vina ARACIS sa verifice toate dosarele din 2013, ca ce se inatmpla aici se numeste coruptie in stl mafiot si impostura. Dosarele si salariile la verificat!
15
2
A castigat Dina si ma bucur tare mult...........actuala conducere sa dispara urgent!Este nevoie de management nu de ruginiti,bobiti,fizicieni cu carti de 5 pagini,economisti cu doctorate plagiate,si asa mai departe!! Bafta Dina in tot ce faci!!
11
2
cu totii niste dobitoci. daca mai prind un mandat prorectorii actuali inseamna ca ne ducem naibii. mai stati o tura pe bara ma nenorocitilor ca ati distrus tot. animalelor.
11
2
Inca de la infintare Univ Ovidius nu a fost cine stie ce institutie serioasa si de bagat in seama in mediul universitar romanesc.mediu universitat romanesc care este extrem de jos in clasamentul mondial .In ultimii 15 ani Ovidius s a transformat intr-un Spiru sau Saguna de stat.Chiar mai rau avand in vedere cum se fac angajarile si promovarile cadrelor didactice.Dina profesor? Ce gluma ....
17
4
salarii mari pentru procese pierdute si proasta gestionare a fondurilor. nu se va schimba nimic chiar daca pleaca rugina. actuala conducere s-a dovedit a fi incapabila in a gestiona aceste riscuri. bobe, girtu, vancea si tuta au luat bani pe degeaba. inclusiv incapabila de maftei. melat e ca si cum nu e. Rugina e capo di tutti i capi. Omul asta i-a vrajit pe toti cum a vrut el. si culmea, a reusit! cand esti inconjurat numai de idioti, e normal sa gestionezi lucrurile in folosul tau. si se va continua prin prosti si idioti. Rugina este pe stil de escrocherie. money is life!
14
1
taci dreaq epure. mars la cocina cu tine. maine-poimaine faci 50 de ani si te comporti tot ca o cocalareasa de la acces direct. mai bine mergi la un psiholog. cum naiba de te controla la prostata chimista? atata minte avea si aia.
12
10
atanasie ca atanasie, dar rugina? ne prezenta in sedinte bugetele ca fiind in regula! isi punea si semnatura pe ele!!! adica fals in acte. de fapt, il durea la basca de chestiile astea. oare bugetele facultatilor mereu erau conforme cu realitatea? cine poate dovedi acest lucru? nimeni! daca compari salariul unui profesor cu multi ani de activitate didactica de la facultatea de medicina sau farmacie sau oricare alta facultate cu salariul acestei directoare economice se va constata ca este dublu ca al unui profesor. rugina si-a dorit un astfel de director, prin idiotenia ei isi umplea buzunarele
16
1
O universitate de rahat, a mers bine doar in 2012-2013, de pe locul 8 a ajuns pe 37. Rusine!
9
2
Foarte bine ca a castigat.Bravo pentru Dina,cand vedem niste doctorate in economie,fizica,etc?
9
0
atat de profi e pe meserie incat s-a delapidat din casierie timp de 4 ani fara sa-si dea nimeni seama. asta ne demonstreaza cat de bine merg treburile. nu vrem sa ne gandim ce haos e prin hartiile semnate de aceasta doamna care ia fel si fel de indemnizatii aproape egale cu rectorul universitatii. puteti calcula din declaratia de avere. nu ne putem da seama cam cum se deruleaza activitatile de contabilitate in proiectele in care atanasie este cooptata din moment ce timp de 4 ani casierita a furat fara probleme. asta inseamna management bun. furt cu complicitatea prostiei sefilor.
12
0
cum sa nu castige Dina procesul? departamentul juridic pierde procesele din incompententa. au salarii mai mari si ca decanii. si cica la stat nu e bine! creezi directie doar cu 6-7 persoane in subordine. prosteala si escrocheria sunt in floare la ovidius.
14
3
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director general, ori director juridic. restul, presedinte senat, prorectori, decani sunt functii de executie sub director general si director juridic. asa ca nu mai trancaniti de aiurea. sunteti cu totii niste nepriceputi.mai aveti o gramada de invatat mai baieti.
14
0
Un nimeni in drum Dida il inocuieste pe mai marele spaga libidinos Rugina.Asa o stare de regurgitie ma inearca de numa numa.
2
7
adevarul gol-golut e ca rugina alaturi de doi escroci girtu si bobe a condus atat de bine universitatea incat zimbabwe e cu mult sub ovidius. ce nebuni sunteti, ati pus in fruntea ovidius un elefant si o girafa. ati confundat gradina zoologica cu invatamantul.
15
0
sunteti niste oameni fara suflet daca va mai luati de sorin al meu. prin munca si truda a ajuns membru in organizatia de crima organizata AOS. sorin rugina va lua pana la trecerea la cele sfinte o indemnizatie din partea acestei organizatii interlope.
11
0
Da cu dosarul de conf al lui popa din senat, de ce nu l-ati trimis la buc, si l-ati ascuns. O sa vedeti voi.
5
0
pe dina il sanctioneaza si pe LILIOS o lasa sa predea in continuare in urma unei condamnari definitive. pai mai boule de rugina, te-a strans cumva de oua taralunga?
15
3
Dina-machidon puscariabil
18
7
asa o fi, dar asta inseamna ca dobitocii de la comisia de scientometrie au gresit. ca sa vedeti cine a condus in ultimii ani. niste prosti. cine era presedintele acestei comisii de scientometrie? sa fie sanctionat. daca pe fond, Dina castiga procesul ar trebui sa faca plangere de abuz in serviciu la toata comisia daca-s atat de prosti.
17
1
A fost dat jos din functia de conferentiar sau profesor pt ca dosarul lui de activitate -doctorat plagiat, articole publicate de slaba calitate -nu erau conforme cu titlul. Justitia din CT, corecta ca un hot de buzunare, se leaga de ..un viciu de acte si anuleaza adevarul. E normal de la acesti judecatori, parca astia l-au achitat si pe Teodosie pt frauda cu fonduri APIA, si pe...si pe...Doar cum a ajuns machidonimea la CCR si la sectia speciala ?
13
9
rugina e omul "citatului" ziua trece, leafa merge-aproximativ 25000 lei pe luna. patruleaza intre biroul lui si sala de sedinte toata ziua pentru a fuma. cand era in china lua bani ca isi tinea cursurle online prin statia spatiala ISS. Dina degeaba trancane ca rugina ii da cu praf de mers. pleaca in glorie la pensie dupa ce a stat 6 ani pe functie fara sa faca nimic. i-a trombonit pe toti cu sedinte interminabile. toti cei din C.A. tremurau de frica ca sa nu-si piarda salariile. rugina la sedintele de C.A. facea apelul cu decanii cum fac gardienii apelul de dimineata in penitenciar.
29
2
Despre Cernavoda?Despre platforme?
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614