rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 30 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Decizia nu e definitivă!

Constantin Dina a redevenit conferenţiar universitar, după ce a fost retrogradat de Rugină

Constantin Dina, fostul șef al Direcției de Sănătate Publică Constanța, în prezent director general adjunct al Direcţiei Generale de Control şi Antifraudă din cadrul Casa Naţională de Asigurări de Sănătatev (CNAS), nu-şi pierde titlul de conferenţiar universitar. Cadrul universitar a câştigat bătălia cu Universitatea Ovidius, magistraţii constatând că actele care au stat la baza pierderii titlului au fost emise nelegal. Aşa că, s-a dispus anularea deciziilor Universităţii„Ovidius” Constanţa nr. 204/19.06.2018 şi nr. 444/02.07.2018 cu consecinţa repunerii lui Dina în situaţia anterioară emiterii acestora.

Constantin Dina s-a aflat, vreo doi ani, în conflict juridic cu Universitatea Ovidius Constanța (UOC). Dina este profesor în cadrul Facultății de Medicină iar, până în vara anului 2018, deținea și titlul de conferențiar universitar. Conducerea UOC i-a aplicat sancțiunea retragerii titlului didactic de conferențiar universitar, având la bază un raport și o hotărâre ale Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, în urma evaluării ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior). Totodată, Dina a fost trecut pe funcția didactică de lector universitar în cadrul Facultății de Medicină, cu drepturile salariale aferente acestei funcții.

Cum a început totul!

Pe 19 iunie 2018, Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării i-a aplicat lui Constantin Dina sancțiunea retragerii titlului didactic de conferențiar universitar, având la bază raportul final din 22 ianuarie 2018 și Hotărârea nr. 10, din 22 ianuarie 2018 ale Consiliului. Totodată, în urma raportului Consiliului de Etică, prin decizia nr. 444/02.07.2018, emisă de rectorul Universității Ovidius, Sorin Rugină, s-a dispus trecerea profesorului pe funcția didactică de lector universitar în cadrul Facultății de Medicină, cu drepturile salariale aferente acestei funcții.

Abateri de conduită, în sarcina lui Dina

Sancțiunea a survenit ca urmare a unor presupuse abateri de la buna conduită în cercetare-dezvoltare, în dosarul privind ocuparea postului. Anterior emiterii deciziei de sancționare, prin retragerea titlului de conferențiar universitar, Dina nu a primit nicio convocare, solicitare de lămuriri sau clarificare, nefiind indicată nici măcar abaterea reținută în sarcina sa și în raport de care s-a dispus aplicarea sancțiunii privitoare la retragerea titlului didactic de conferențiar universitar. Titlul academic de conferențiar ar fi fost acordat fără respectarea normelor, după cum a decis ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).

Motivele Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării:

În cadrul cercetării abaterii prezumate, s-a urmărit în principal verificarea îndeplinirii condiților stabilite în art. 324, Legea 1/2011, respectiv să existe abatere de la buna conduită în cercetare-dezvoltare, abatere imputată personalului din cadrul instituțiilor de învățământ superior și care abatere să fie constatată și dovedită. În speță, se arată în hotărârea din 22 ianuarie 2018 a Consiliului, în cazul următorilor profesori: Stelian Paris-Facultatea de Farmacie, Mihaela Fulea- Facultatea de Litere, Mirea Ruxandra- Facultatea de Arte, Damean Doru Claudiu- Facultatea de Teologie, raportul ARACIS relatează: În urma solicitării Comisiei de Control a Ministerului Educației Naționale, s-a solicitat verificarea dosarelor de concurs din perioada 2012-2015.

Dosare cu probleme?

Comisia de Scientometrie, înființată prin decizia rectorului 22/28.07.2014, a indicat un număr de 42 de dosare cu probleme, în timp ce comisia Senatului nu a constatat existenţa unor probleme. În perioada vizitei de evaluare efectuată de comisia ARACIS, s-a cerut reverificarea celor 42 de dosare. Această comisie a constatat un număr de cinci dosare care nu îndeplinesc condițiile de ocupare a posturilor. Titlul academic de conferențiar a fost acordat, în opinia comisiei, fără respectarea normelor în vigoare, unui număr de cinci cadre didactice. Raportul ARACIS al Departamentului de Evaluare a Calității conține la pagina 33 ”recomandarea esențială” de retragere a titlurilor academice acordate fără respectarea normelor în ceea ce-i privește pe cei cinci profesori ale căror dosare au fost verificate. Este vorba, pe lângă Constantin Dina, despre: Paris Stelian, Mihaela Fulea, Ruxandra Mircea și Claudiu Doru Damean.

Dina a câştigat!

Inițial, în data de 26 septembrie 2016, Senatul UOC a aprobat hotărârile de ”retragere a titlului cademic”, însă, pe 29 septembrie 2016, hotărârile au fost modificate cu sintagma ”inițierea procedurii de retragere a titlului”.

Dina a câştigat în instanţă anularea deciziilor, decizia fiind pronunţată pe 20 martie a.c..Soluţia nu e definitivă.

Mirela PASCAL

luni, 1 iunie 20201974
Comentarii

00Legea(2 iun 00:21)
ARACIS verifica toate dosarele de concurs din nou
34Dan(1 iun 21:34)
Doamne, ce glume mai faceam pe seama acestui mops vesnic bosumflat in anii studentiei.
06plicul, unde-i plicul(1 iun 17:06)
unul dintre prorectori tot urla atunci ca unde-i plicul abuzului facut de dna impotriva lui taralunga. au gasit si plicul dupa vreo saptamana a si recunoscut ca boul in senat ca a facut ilegalitati la o admitere. ditamai prostovanul. rectore, cum naiba ai reusit sa strangi toti psihopatii pe langa tine? ce ne mai intrebam astfel de lucruri ca dumneata faci un pas pe scari, tac-pac o flatulenta excesiva ca deh e varsta.
010TARALUNGA(1 iun 16:40)
inceputul mandatului lui rugina din 2014.nu incepea nicio sedinta fara laude aduse lui TARALUNGA din partea tripletei RUGINA-girtu-BOBE. taralunga era prezentat-"cavaler al dreptatii si LUPTATOR ANTICORUPTIE".incepea escrocul de RUGINA cu texte de genul-domne,purtati insigna cu anticoruptie, vrajeli de-astea. retarzii de girtu si bobe, mai abitir aduceau osanale lui taralunga.Dupa momentul arestarii lui taralunga,retardul alunecos BOBE se reorienteaza cu hau-hau ce golan e taralunga,iar retardul principal girtu nu-l mai vedeai deloc pe la munca sau nu iesea din birou cu orele.BOBE, te-n gura!!
410trai pe vatrai(1 iun 13:39)
la ce citesti aici cum naiba sa nu fii multumit. nimeni nu e tras la raspundere. in romania totul e posibil.
215uoc(1 iun 12:31)
Aici daca spui adevarul esti belit, cica strici imaginea univ. Sa vina ARACIS sa verifice toate dosarele din 2013, ca ce se inatmpla aici se numeste coruptie in stl mafiot si impostura. Dosarele si salariile la verificat!
210Radusi(1 iun 12:31)
A castigat Dina si ma bucur tare mult...........actuala conducere sa dispara urgent!Este nevoie de management nu de ruginiti,bobiti,fizicieni cu carti de 5 pagini,economisti cu doctorate plagiate,si asa mai departe!! Bafta Dina in tot ce faci!!
211rugina si prorectorii(1 iun 12:14)
cu totii niste dobitoci. daca mai prind un mandat prorectorii actuali inseamna ca ne ducem naibii. mai stati o tura pe bara ma nenorocitilor ca ati distrus tot. animalelor.
417Unu(1 iun 12:04)
Inca de la infintare Univ Ovidius nu a fost cine stie ce institutie serioasa si de bagat in seama in mediul universitar romanesc.mediu universitat romanesc care este extrem de jos in clasamentul mondial .In ultimii 15 ani Ovidius s a transformat intr-un Spiru sau Saguna de stat.Chiar mai rau avand in vedere cum se fac angajarile si promovarile cadrelor didactice.Dina profesor? Ce gluma ....
114performanta la ovidius(1 iun 12:00)
salarii mari pentru procese pierdute si proasta gestionare a fondurilor. nu se va schimba nimic chiar daca pleaca rugina. actuala conducere s-a dovedit a fi incapabila in a gestiona aceste riscuri. bobe, girtu, vancea si tuta au luat bani pe degeaba. inclusiv incapabila de maftei. melat e ca si cum nu e. Rugina e capo di tutti i capi. Omul asta i-a vrajit pe toti cum a vrut el. si culmea, a reusit! cand esti inconjurat numai de idioti, e normal sa gestionezi lucrurile in folosul tau. si se va continua prin prosti si idioti. Rugina este pe stil de escrocherie. money is life!
1012pentru Mihai(1 iun 11:11)
taci dreaq epure. mars la cocina cu tine. maine-poimaine faci 50 de ani si te comporti tot ca o cocalareasa de la acces direct. mai bine mergi la un psiholog. cum naiba de te controla la prostata chimista? atata minte avea si aia.
116casierie(1 iun 11:05)
atanasie ca atanasie, dar rugina? ne prezenta in sedinte bugetele ca fiind in regula! isi punea si semnatura pe ele!!! adica fals in acte. de fapt, il durea la basca de chestiile astea. oare bugetele facultatilor mereu erau conforme cu realitatea? cine poate dovedi acest lucru? nimeni! daca compari salariul unui profesor cu multi ani de activitate didactica de la facultatea de medicina sau farmacie sau oricare alta facultate cu salariul acestei directoare economice se va constata ca este dublu ca al unui profesor. rugina si-a dorit un astfel de director, prin idiotenia ei isi umplea buzunarele
29Mihai(1 iun 11:01)
O universitate de rahat, a mers bine doar in 2012-2013, de pe locul 8 a ajuns pe 37. Rusine!
09Dan(1 iun 10:52)
Foarte bine ca a castigat.Bravo pentru Dina,cand vedem niste doctorate in economie,fizica,etc?
012maria atanasie o profesionista(1 iun 10:33)
atat de profi e pe meserie incat s-a delapidat din casierie timp de 4 ani fara sa-si dea nimeni seama. asta ne demonstreaza cat de bine merg treburile. nu vrem sa ne gandim ce haos e prin hartiile semnate de aceasta doamna care ia fel si fel de indemnizatii aproape egale cu rectorul universitatii. puteti calcula din declaratia de avere. nu ne putem da seama cam cum se deruleaza activitatile de contabilitate in proiectele in care atanasie este cooptata din moment ce timp de 4 ani casierita a furat fara probleme. asta inseamna management bun. furt cu complicitatea prostiei sefilor.
314DIRECTIA JURIDICA UOC(1 iun 10:20)
cum sa nu castige Dina procesul? departamentul juridic pierde procesele din incompententa. au salarii mai mari si ca decanii. si cica la stat nu e bine! creezi directie doar cu 6-7 persoane in subordine. prosteala si escrocheria sunt in floare la ovidius.
014functia rector e un caca-maca(1 iun 09:48)
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director general, ori director juridic. restul, presedinte senat, prorectori, decani sunt functii de executie sub director general si director juridic. asa ca nu mai trancaniti de aiurea. sunteti cu totii niste nepriceputi.mai aveti o gramada de invatat mai baieti.
62Janel(1 iun 09:38)
Un nimeni in drum Dida il inocuieste pe mai marele spaga libidinos Rugina.Asa o stare de regurgitie ma inearca de numa numa.
015o buna conducere(1 iun 09:32)
adevarul gol-golut e ca rugina alaturi de doi escroci girtu si bobe a condus atat de bine universitatea incat zimbabwe e cu mult sub ovidius. ce nebuni sunteti, ati pus in fruntea ovidius un elefant si o girafa. ati confundat gradina zoologica cu invatamantul.
011sorin, file din poveste(1 iun 09:25)
sunteti niste oameni fara suflet daca va mai luati de sorin al meu. prin munca si truda a ajuns membru in organizatia de crima organizata AOS. sorin rugina va lua pana la trecerea la cele sfinte o indemnizatie din partea acestei organizatii interlope.
05Intrebare(1 iun 09:21)
Da cu dosarul de conf al lui popa din senat, de ce nu l-ati trimis la buc, si l-ati ascuns. O sa vedeti voi.
315dreptatea fosilei rugina(1 iun 09:18)
pe dina il sanctioneaza si pe LILIOS o lasa sa predea in continuare in urma unei condamnari definitive. pai mai boule de rugina, te-a strans cumva de oua taralunga?
718Dina-machidon puscariabil(1 iun 09:14)
Dina-machidon puscariabil
117dina - escroc(1 iun 09:13)
asa o fi, dar asta inseamna ca dobitocii de la comisia de scientometrie au gresit. ca sa vedeti cine a condus in ultimii ani. niste prosti. cine era presedintele acestei comisii de scientometrie? sa fie sanctionat. daca pe fond, Dina castiga procesul ar trebui sa faca plangere de abuz in serviciu la toata comisia daca-s atat de prosti.
713Dina - escroc(1 iun 09:03)
A fost dat jos din functia de conferentiar sau profesor pt ca dosarul lui de activitate -doctorat plagiat, articole publicate de slaba calitate -nu erau conforme cu titlul. Justitia din CT, corecta ca un hot de buzunare, se leaga de ..un viciu de acte si anuleaza adevarul. E normal de la acesti judecatori, parca astia l-au achitat si pe Teodosie pt frauda cu fonduri APIA, si pe...si pe...Doar cum a ajuns machidonimea la CCR si la sectia speciala ?
229Rugina, marele cerb(1 iun 08:40)
rugina e omul "citatului" ziua trece, leafa merge-aproximativ 25000 lei pe luna. patruleaza intre biroul lui si sala de sedinte toata ziua pentru a fuma. cand era in china lua bani ca isi tinea cursurle online prin statia spatiala ISS. Dina degeaba trancane ca rugina ii da cu praf de mers. pleaca in glorie la pensie dupa ce a stat 6 ani pe functie fara sa faca nimic. i-a trombonit pe toti cu sedinte interminabile. toti cei din C.A. tremurau de frica ca sa nu-si piarda salariile. rugina la sedintele de C.A. facea apelul cu decanii cum fac gardienii apelul de dimineata in penitenciar.
41Primarul din Cernavoda(1 iun 08:15)
Despre Cernavoda?Despre platforme?
mai mult...Replica
30 sep 00:21ReplicaA doua zi după ce a PIERDUT ALEGERILE, FĂGĂDĂU a SEMNAT şase TUNURI IMOBILIARE

Liviu Ghebaur, afaceristul milionar care a ţepuit statul, potrivit DIICOT, cu 30 de milioane de euro, prin evaziunea...9766

30 sep 10:28ReplicaMURAD, acuzații GRAVE la adresa Poliției din Mangalia, în dosarul de CORUPERE a ALEGĂTORILOR2691
30 sep 00:26ReplicaCe spune fostul secretar general al PSD, Codrin ŞTEFĂNESCU, despre EŞECUL PSD de la Constanţa3499
30 sep 00:21ReplicaTRASEUL TRAFICANȚILOR de CANABIS, în CONSTANȚA! Cum era să PICE un MEGA FILAJ

Doi indivizi au fost condamnați pentru trafic de droguri, cotidianul Replica prezentând, în edițiile trecute,...2120

30 sep 23:23ReplicaHoața de telefoane din Mangalia e pe MESERIE. A ACŢIONAT şi într-un mall din Constanța1428
30 sep 08:00ReplicaCum a ‘FENTAT’ o şoferiţă ridicarea permisului pentru EXCES de VITEZĂ1907
30 sep 00:24ReplicaBlocul Sirmei Caraman construit în buza plajei Reyna NU va fi demolat!

Investitorul blocului cu 12 etaje din Faleză Nord, construit în buza plajei Reyna, pe strada Zoreelor, poate sta...2060

30 sep 00:00ReplicaUn şofer A BLOCAT o întreagă PARCARE. Cică NU și-a dat seama1143
30 sep 09:22ReplicaTânără AGRESATĂ în plină STRADĂ de iubitul MINOR1573
30 sep 00:00ReplicaA SEMĂNAT TEROARE într-o localitate din județ și... NU se LASĂ!

Un tânăr din localitatea Mereni, fiind vorba de Constantin Buligan, este cunoscut ca infractor, el fiind condamnat,...822

30 sep 00:00ReplicaÎncă un BLOC de 6 ETAJE se construieşte pe bulevardul AUREL VLAICU927
30 sep 00:00ReplicaTrimis în JUDECATĂ pentru că a AMENINŢAT un angajat al Primăriei Saraiu571
Vremea
17.6°17.6° - 19.2° miercuri, 30 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 55%
Vânt: 5.68 m/s
Presiune: 1007 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
30 sep 00:00SportTottenham, în sferturile Cupei Ligii, după ce a învins Chelsea

Tottenham s-a calificat în sferturile Cupei Ligii Angliei, după ce s-a impus la penalty-uri în faţa lui Chelsea,...289

30 sep 00:00SportMircea Lucescu a calificat-o pe Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor

Antrenorul român Mircea Lucescu, la două luni de la instalare, a reuşit să o califice pe Dinamo Kiev în grupele...442

30 sep 00:00SportPotaissa Turda, eliminată din EHF European League

Potaissa Turda a fost eliminată din competiţia de handbal masculin EHF European League, după ce a fost învinsă în...231

30 sep 00:00SportHC Dobrogea Sud a fost aproape de o calificare remarcabilă în EHF European League

HC Dobrogea Sud a fost învinsă greu de Sporting Lisabona, cu 22-21 (10-12), marţi seara, în manşa secundă a...317

Local
29 sep 00:13LocalMihai LUPU, președinte! Ce partide întră în Consiliul Judeţean Constanţa VIDEO

Reprezentanta BEJ Constanţa, judecătoarea Gabriela Ghervasie, a făcut declaraţii în legătură cu partidele care...2645

30 sep 00:09LocalElevii Colegiului Economic Mangalia premiați la concursul 'Creo Creare'

În luna martie a acestui an, în timpul perioadei stării de urgenţă, Colegiul Național Mircea cel Bătrân,...530

30 sep 00:08LocalÎncă un deces cauzat de coronavirus, la Constanţa

1319

30 sep 00:10LocalPersoane din STAFF-UL lui Cristian RADU ar fi participat la campanie deși aveau COVID-19

Mohammad Murad, candidatul independent la Primăria Mangalia, a cerut anularea alegerilor și reluarea acestora, din...1380

30 sep 00:09Local'Selfie-ul pe tren ia vieți, nu like-uri', campanie a polițiștilor constănțeni

În cursul zilei de luni, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității s-au deplasat în gara din...753

30 sep 00:08LocalSens UNIC pe bulevardul TOMIS

-două benzi dedicate circulației mijloacelor de transport în comun, taxiurilor și autospecialelor de intervenție,...1842

30 sep 00:07LocalCOVID-19: 35 de noi cazuri, la Constanța

Până astăzi, 29 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 125.414 cazuri de persoane infectate cu noul...930

30 sep 00:07LocalA fost stabilită componența Consiliului Local Agigea

Cristian Cîrjaliu a fost reales primar al comunei Agigea. În cursul zilei de marți, 29 septembrie, a fost stabilit...1469

30 sep 00:06LocalProgramul lucrărilor edilitare din această săptămână

551

Politică
30 sep 00:16PoliticăSTELIAN ION vede o MAJORITATE alături de PNL! Video

USR Plus Constanța a susținut o conferință de presă, după rezultatul final, în urma alegerilor locale, la...2357

30 sep 00:15PoliticăCUM a CÂŞTIGAT Nicoleta VRABIE Primăria PEŞTERA

Nicoleta Vrabie s-a înscris în competiție la alegerile locale din acest an, pentru funcția de primar al...4955

29 sep 00:00PoliticăSighiartău: BPN al PNL va vota miercuri să nu existe niciun fel de alianţe cu PSD

671

30 sep 23:03PoliticăRareș Bogdan îi urechează pe cei de la USR și PLUS

După ce USR și PLUS au anunțat, luni, că le vor impune liberalilor condiții speciale pentru a se alia, după...1089

30 sep 23:01PoliticăMarcel Ciolacu anunță cine are INTERZIS pe listele PSD pentru parlamentare

Marcel Ciolacu le reproșează ”baronilor” din PSD că partidul nu a obținut un scor mai mare la alegerile locale....1770

30 sep 00:17PoliticăPovestea primarului din Deveselu, care a fost reales deși a murit, a ajuns în presa internațională

Realegerea cu largă majoritate a primarului din Deveselu, Ion Aliman, mort de COVID în plină campanie electorală, a...1065

30 sep 00:17PoliticăIohannis: Victoria aparţine, în primul rând, democraţiei româneşti. Este o victorie a dreptei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că victoria de la alegerile locale este a democraţiei româneşti,...534

30 sep 23:02PoliticăNicușor Dan intră tare în Primăria București: Va cere un audit al instituției, care va fi gata în șase luni

"O companie de audit, da. Trebuie să fie un vot în Consiliul General, după aceea trebuie să fie o procedură de...967

30 sep 00:14PoliticăPrima REACȚIE a lui MURAD, după ce a PIERDUT alegerile: Sunt onorat să...

7388

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...2005

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...3019

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1873

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...4833

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2862

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3813

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5779

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...4015

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

3119

Monden
30 sep 00:00MondenChrissy Teigen a ajuns la Urgențe! Medicii i-au spus că a fost cât pe ce să piardă sarcina

Clipe de coșmar pentru soția lui Johnny Legend! Fotomodelul Chrissy Teigen, în vârstă de 34 de ani, a ajuns la...223

30 sep 00:00MondenUn documentar despre viaţa lui Billie Eilish va fi lansat în februarie 2021

Un film documentar despre viaţa cantautoarei americane Billie Eilish, intitulat ''Billie Eilish: The World's A Little...252

30 sep 00:00MondenJ Balvin, Bad Bunny şi Ozuna au primit cele mai multe nominalizări la premiile Latin Grammy 2020

216

Mapamond
30 sep 00:00MapamondCoronavirus: Rata de pozitivare creşte din nou la New York

Proporţia testelor pozitive la coronavirus a început să crească din nou la New York, în special în mai multe zone...199

30 sep 00:00MapamondCoronavirus: Primarul Moscovei prelungeşte cu o săptămână vacanţa şcolară

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică marţi decizia de a prelungi cu o săptămână vacanţa...228

30 sep 00:00MapamondSUA: Ofiţerul de poliţie pus sub acuzare în cazul Breonna Taylor a pledat nevinovat

211

30 sep 00:00MapamondAtacuri cibernetice: Franţa, Lituania şi Letonia propun UE un plan pentru a proteja alegerile

Franţa, Lituania şi Letonia au propus UE un plan de protejare a alegerilor în Europa împotriva atacurilor...215

30 sep 00:00MapamondCardinalul George Pell se întoarce la Roma, pentru prima dată după achitarea sa într-un caz de pedofilie

Cardinalul australian George Pell se întoarce marţi la Roma, la şase luni după ce a fost achitat de cea mai înaltă...217

30 sep 18:58MapamondGermania: Transportul public perturbat în numeroase oraşe pe fondul unei greve

226

Sănătate
30 sep 00:00SănătatePersoanele nou-diagnosticate cu diabet, risc crescut de insuficiență cardiacă

Insuficiența cardiacă a reprezentat cel mai mare risc de deces la 5 ani pentru persoanele nou diagnosticate cu diabet...233

30 sep 00:00SănătateGreața cauzată de anticoncepționale - de ce apare și cum o atenuezi

Pilula contraceptivă are o eficiență de până la 99% dacă este administrată în mod corect, iar datorită acestui...224

30 sep 00:00SănătateCe-ar trebui să știi despre tratamentul cu plasmă contra COVID-19

213

30 sep 00:00SănătateLemnul dulce combate refluxul gastric și indigestia

Rădăcina de lemn-dulce, unul dintre cele mai vechi remedii din plante, este folosit și în prezent, mai ales pentru...234

30 sep 00:00SănătateCe proprietăți și beneficii au nucile verzi

Cu toții ne amintim de savuroasa dulceață de nuci verzi, făcută de bunica, pe care o iubeam în copilărie....227

30 sep 00:00Sănătate8 remedii naturiste pentru răceală, care îți stimulează imunitatea

Principala armă pe care o avem în lupta cu răceala, tusea si gripa este propriul nostru sistem imunitar și suntem...248

30 sep 18:11SănătateProlactina și fertilitatea: ce efecte are acest hormon

Femeile care își doresc un copil trebuie să înțeleagă care este rolul prolactinei în organism și al testului...225

30 sep 00:00SănătateCOVID-19: Remdesivir oferă beneficii și în cazul paciențior cu forme moderate ale bolii

Remdesivirul are efecte benefice nu doar asupra pacienților cu forme severe de COVID-19, ci și asupra celor cu forme...216

30 sep 00:00SănătateCum stimulezi testosteronul în mod natural

250

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT