rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Fostul primar de la Tuzla, bun de circar

Constantin Micu a jonglat cu documentele şi ştampilele primăriei, să-şi pună la treabă firma agreată!

Constantin Micu

Fostul primar de la Tuzla, Constantin Micu, a fost trimis în judecată, la finele lunii martie anul curent, pentru abuz în serviciu. Însă, urmărirea penală a început în iunie 2014, dosarul ajungând şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, apoi cauza fiind declinată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Mai exact, totul a pornit de la plângerea penală depusă de SC PG Delta Electron SRL cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri, vizat fiind Constantin Micu. Se pare că fostul primar a tot „învârtit” documentele şi semnăturile astfel încât să pună la treabă firma agreată de el, iar cea care a câştigat licitaţia să rămână cu ochii în soare.

Mai exact, este vorba despre o licitaţie publică organizată cu privire la atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie modernizare şi reabilitare tramă stradală în comuna Tuzla, din care societatea PG Delta Electron SRL ar fi fost înlăturată în urma unor proceduri nelegale. Dar, partea vătămată nu s-a lăsat şi a depus contestaţie împotriva rezultatului procedurii de atribuire şi, în urma deciziei din data de 26 iunie 2013, a fost admisă şi astfel a devenit beneficiarul contractului. Ulterior a fost încheiat contractul 4093/29.07.2013 între reprezentanţii UAT Tuzla şi câştigătorul licitaţiei. Numai că, din câte se pare, abuzurile nu s-au oprit aici. După ce Constantin Micu a emis ordinul de începere a lucrărilor, sun numărul 1475/25.03.2014, a început tam-tamul. Conform contractului, executantul avea obligaţia de a începe lucrările la data predării amplasamentului, fiind fixat un termen maxim de 30 de zile de la data emiterii ordinului. Numai că s-a ajuns până la punctul în care contractul a fost reziliat ilicit în urma presiunilor lui Micu, în calitate de primar al comunei Tuzla, întrucât lucrările contractate în sine erau deja executate dar nu de contractantul legal, ci de o firmă preferată de acesta, respectiv SC Edilitar Local Tuzla SRL, în favoarea căreia se încheiase, ulterior efectuării lucrării, pentru acelaşi obiectiv, un contract prin atribuire directă. Bineînţeles că, între timp, au fost emise ordine cu semnături ale primarului, toate menite să creeze apartenenţa de încălcare a obligaţiilor de către persoana vătămată, chiar dacă lucrurile au stat fix invers. Mai precis, primarul de la acea dată nu a emis actul administrativ de invitare a executantului să-şi preia amplasamentul, situaţie în care a aşteptat expirarea celor 30 de zile de la emiterea ordinului pentru a invoca cu rea credinţă incidenţa clauzei de reziliere a contractului. Demersurile ilicite şi şicanatorii ale lui Constantin Micu au constat în faptul că a solicitat persoanei vătămate, printr-o adresă scrisă, prin UAT Tuzla, să demareze lucrarea contractată dar fără să-i predea amplasamentul, după care a notificat-o că urmează să rezilieze contractul şi apoi l-a reziliat (pe 30 aprilie 2014). Abia apoi a convocat o şedinţă extraordinară de consiliu local pentru a cere aprobarea rezilierii. Nu mai trebuie precizat că a „omis” cu desăvârşite faptul că partea vătămată tot trimitea cereri dar şi răspunsuri la somaţiile primarului, prin care preciza că nu poate trece la execuţie până ce nu i se predă amplasamentul. Aceste hotărâri de consiliu au fost notificate şi Prefecturii, fiind prezentate sub aceeaşi paradigmă falsă, în sensul că societatea contractantă a refuzat începerea lucrărilor.

Beneficiarul contractului a câștigat acțiunea în instanță! Primăria Tuzla, bună de plată

Astfel, pe 8 mai 2014, a doua zi după încheierea unui contract prin atribuire directă a lucrării de către firma agreată de Micu, a fost înregistrată la Primăria Tuzla contestația prealabilă demarării litigiului judiciar privind actele administrative de reziliere, după care s-a înregistrat, la Tribunalul Constanța, dosarul 5257/118/2014. Pe 16.03 2015, magistrații au admis acțiunea reclamantei și a anulat decizia privind rezilierea contractului. Totodată, a obligat comuna Tuzla la plata sumei de 600.000 de lei, prejudiciu în favoarea reclamantei. Însă, între timp, firma favorizată de Constatin Micu a și terminat lucrările în proporție 100%. Pe 17 martie anul curent, Curtea de Apel Constanța a menținut în mod definitiv sentința instanței de fond. Cât despre firma agreată de fostul primar, respectiv SC Edilitar Local Tuzla SRL, surse din cadrul acesteia au recunoscut că lucrările începuseră cu circa 3 săptămâni înainte de rezilierea contractului cu PG Delta Electron SRL, din dispoziția directă a lui Micu, fără a se deține vreun document sau autorizare în acest sens. Se pare că lucrările erau făcute cu deținuții din cadrul Penitenciarului Poarta Albă și câțiva lucrători ai SC Edilitar Local Tuzla SRL, iar plățile au fost efectuate de Consilul Local. Ulterior, în martie anul curent, se pare că Micu s-a apucat să amenințe persoanele implicate cu privire la declarațiile ce le vor da. În plus, persoanele din Primărie care au semnat documentele mai sus pecizate ar fi fost puse sub presiune de către Constantin Micu sau induse în eroare. Când a venit vremea să dea cu subsemnatul în fața anchetatorilor, fostul primar se pare că a intrat în silenzio stampa. Precizăm că fapta de deturnare de fonduri a fost clasată întrucât banii alocați au fost folosiți pentru asfaltare, dar în condițiile abuzului în serviciu comis de primar. În plus, precizăm că vor urma și alte cercetări, fiind vorba despre o disjungere din dosarul de față.

Liliana CHIRU

marţi, 5 aprilie 20162524
Comentarii

008:5(10 mai 07:13)
Taner achimescu si ganesanu au planuit detronarea lui micu la paris dar dana amanta luui cireasa de la urbanism pt ca il iubeste a depus la parchet declaratii minci.oase
110andrei(9 apr 09:10)
sa le fie rusine celor care il vorbesc de rau pe Micu au uitat ce comuna aveau si cum arata Tuzla alegeti fratilor pe cine vreti dar daca micu nu va mai fi la primarie se va alege prafu de tuzla noastra si pt persoanele care il sapa pe la spate nu uitati cat ati mancat si ati baut pe spatele lui
110piedone(6 apr 20:05)
stati voi linistiti ca florea nu miriie nimic dar sigur toata tuzla voteaza cu el o sa vedeti ce primar capabil o sa fie
315tuzla(6 apr 09:44)
E bun Florea de primar. Sa i dea astia un fluier si sa faca incalzire cu angajatii primariei in fiecare dimineata. Asta crede ca primaria e ca la fotbal...alergi dupa o minge si la sfarsit mici si bere. Ar trebui sa mai treaca vre o 4 ani pe la liceu si pe urma sa candideze.
39bugetar tuzla(5 apr 23:28)
ATENTIE TUZLA nu va lasati pacaliti de borfasi astia care candideaza la functia de primar
112TUZLA2016(5 apr 23:07)
Domnule Florea Ionel nu confundati Comuna Tuzla cu o echipa de fotbal. Locuitorii acestei comune au nevoie de un om care sa fie CAPABIL sa ii respecte!
36Fara Saracila(5 apr 22:09)
Sunt altii care sunt de 10 ori mai buni
98Gigi(5 apr 16:45)
Sa vina Bebe sa scoata la iveala tot ce au furat Micu si Taner.Acum vrea Taner sa ii acopere bubele lu Micu.Toata lumea stie de blatu dintre ei.
181Florea Ion(5 apr 16:38)
TANER PRIMAR SI EU VICEPRIMAR ..O SA MEARGA TUZLA CA UNSA .4-3 -2-1..!
103Florea Ion(5 apr 16:29)
Doar o oaie poate conduce Tuzla, in ciuda oltenilor! Va pupa PNL
88ion(5 apr 16:27)
Are si Saracila un off ca nu a ajuns primar. Mai bine si ar vedea de campul lui.
89TUZLA(5 apr 15:10)
FRATILOR AM PRIMIT UN FLAER CU SARACILAAA CANDIDEAZA DE LA PMP NU ARE DOSAR CU MOTOCICLISTII???????????????
288:5(5 apr 14:38)
Edilitarul este firma cu pricina si actionari cine? flavius psdistul , taner si amamanta lui achimescscu
018FUFA(5 apr 14:36)
NIMENI NU SPUNE NIMIC DE SAMUILA CARE ESTE PARTAS LA TOATE FURACIUNILE ANPREUNA CU MICU SI TANER EL AFOST DITAMAI CONSILIER PERSONAL DE PRIMAR CARE CARA SPAGA
312tuzla(5 apr 11:57)
Atentie tuzleni pe cine votati. Astia toti au sechestru pe avere, Micu, Taner si 80% din angajatii primariei. Singura lor sansa de a mai avea un venit este sa ramana in primarie....asa ca atentie.
27Bine(5 apr 11:40)
,,unul,,bine zici.
218unul(5 apr 10:37)
Si Taner unde era cand Micu facea toate astea.....parca tot in Primarie.....normal ca au facut toate amandoi. Acum sunt fete mari, ditamai candidatii cinstiti.
19Aga(5 apr 10:11)
Nelegiuirile s-au produs in haita,asa ca trebuie,sa raspunda toti.Incompetenta naste monstrii,asa ca trebui sa deschidem bine ochi si pe cine vom alege in data de 5 iunie.
210Ion(5 apr 10:10)
Acesta este doar unul din cazurile in care Micu a facut abuz de putere. SRL-urile din Tuzla au fost amenintate cu controale daca nu sponsorizau PSD-ul lui Micu la Tuzla, si alte abuzuri intrucat Micu a crezut ca e Dumnezeu local. Asa se lauda, ca si Nicusor ca nimeni nu-l doboara. E uite ca scara pe care a urcat are si coborare. DNA sapati la Tuzla ca aveti mult de lucru de pe urma lui Micu.
mai mult...Replica
19 aug 00:00ReplicaTermen în dosarul președintelui CJC cu șefa demisă a Teatrului de Stat. Daniela Dumitrescu a cerut amânarea cauzei

Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean, a avut miercuri, 14 august, termen în dosarul în care speră...66

19 aug 00:45ReplicaO mămică și băieţelul ei de 4 ani riscă să ajungă pe drumuri! Primăria i-a oferit o locuinţă, însă femeia a refuzat!131
19 aug 00:28ReplicaInvestiţii în Hârşova, la Spitalul orăşenesc şi la Şcoala gimnazială nr.177
19 aug 00:00ReplicaOrdin de protecţie împotriva unui bărbat care îşi ameninţa cu moartea fiica şi soţia!

Mamă și fiică, viață de coșmar alături de cel care ar trebui să le poarte de grijă și să le apere! Un bărbat...130

19 aug 00:00ReplicaVal de accidente, duminică, în Constanța. Mai multe persoane au ajuns la spital137
19 aug 00:00ReplicaYvY Catering: Pretențiile clienților noștri sunt ridicate, pun mult preț pe calitate107
19 aug 00:00ReplicaSATUL DE VACANȚĂ, dilema unui turist: 'Unde este distracţia?!'

Luna Park din Satul de vacanță, locul ce devine bucuria copiilor până la miezul nopții, se transformă după...275

19 aug 00:13ReplicaAccidente rutiere pe Autostrada Soarelui. TRAFIC DE COŞMAR: 'Toţi încetinesc să facă poze, să pună pe Facebook!'1591
19 aug 00:15ReplicaTurist din Covasna, prins drogat la volan pe litoral1082
19 aug 00:48ReplicaDistracția unor tineri care-și confecționau jointuri pe litoral, întreruptă de jandarmi

Jandarmii au surprins în Vama Veche și Mamaia șapte persoane care aveau asupra lor două aparate de mărunţit, nouă...793

19 aug 00:50ReplicaŞEFUL IPJ CONSTANŢA, IMPLICAT ÎNTR-UN ACCIDENT RUTIER!6327
19 aug 00:50ReplicaCei patru bărbați reținuți în urma SCANDALULUI din Mamaia, puși sub control judiciar5117
Vremea
17.6°16.3° - 17.6° luni, 19 august 2019
ConstantaUmiditate: 67%
Vânt: 2.23 m/s
Presiune: 1017.26 milibari

Loto
6/495820242740
5/408132730343
joker14613283
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 aug 00:02SportFCSB - Poli Iași 1-2. Roș-albaștrii, patru eșecuri la rând

Pintilii, Adi Popa şi Gnohere au revenit pe teren, dar FCSB a pierdut iar - unu la doi cu Iaşi a fost a patra...87

19 aug 00:00SportSimona Halep are probleme, cu o săptămână înainte de US Open: ”Trebuie să joace cu durere”

Stere Halep, tatăl Simonei Halep (27 de ani, 4 WTA), a oferit noi detalii despre starea de sănătate a fiicei sale,...65

19 aug 00:00SportReacție fabuloasă a lui Marcel Răducanu când a ajuns în Mamaia: „De unde, domnule, atâția bani?”

Marcel Răducanu se află în vacanță în România și nu a ratat prilejul de a se bucura de câteva zile de plajă...87

19 aug 00:00SportPușcaș a impresionat Marea Britanie! BBC și Sky Sports îl laudă pe atacant după „dubla” de excepție: „Calitatea românului este evidentă” / „Ce finalizare!”

George Pușcaș a reușit o „dublă” pentru Reading în prima repriză a meciului împotriva celor de la Cardiff,...67

Local
19 aug 00:14LocalHALUCINANT! Pacienții UCIȘI cu bestilitate la un spital de Psihiatrie din Buzău

Un bărbat în sevraj etilic a ucis patru pacienți și a rănit alți pacienți, din care trei sunt în comă....510

17 aug 00:00LocalIată formularele tipizate pe care Direcţia de Evidenţa Populaţiei vi le poate pune la dispoziţie!

Direcţia Generală de Evidenţă a Populaţiei Constanţa vă pune la dispoziţie o serie de formulare tipizate...333

19 aug 00:51LocalNemulțumirile turiștilor au luat sfârșit? ABADL susține că a strâns TONE de ALGE!

Tot mai mulți turiști s-au arătat nemulțumiți de faptul că apa mării de pe litoralul românesc este plină de...1589

19 aug 00:43LocalRAZIE: şofer DROGAT cu metamfetamină şi cocaină!

Razie de proporţii pe străzile din Constanţa şi în Mamaia, vineri noaptea! Filtrele Poliţiei Rutiere au tras pe...2306

17 aug 00:00LocalAccidente de muncă pe bandă rulantă, la Constanța!

Accidentele la locul de muncă pot apărea pe neașteptate și pot fi mai mult sau mai puțin grave. Un asemenea...500

17 aug 00:00LocalInformaţii cu privire la documentele de stare civilă: Transcrierea certificatelor de stare civilă emise de autoritățile străine

Actele de stare civilă ale cetăţenilor români, întocmite de autorităţile străine, au putere doveditoare în...362

17 aug 02:05LocalAccident rutier la Herghelia Mangalia

Un accident rutier a avut loc vineri, pe DN 39, în zona Hergheliei, acolo unde frecvent au loc astfel de evenimente....935

17 aug 01:44LocalIntervenție în zona Far: un client turmentat s-a dat în stambă!

Polițiștii din cadrul Secției 5 au intervenit, vineri, 16 august, la un local din zona Far a municipiului Constanța....1320

17 aug 02:03LocalPrins BEAT la volan, noaptea: 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat!

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Medgidia, la data de 15 august a.c., în jurul orei 18.20, au depistat un...1166

17 aug 02:01LocalPrins în flagrant delict cu 'alba-neagra' în stațiunea Costinești

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești, la data de 15 august a.c., în jurul orei 20.30, au...555

Politică
17 aug 00:00PoliticăPrimăria Năvodari oferă pensionarilor din Năvodari posibilitatea de a comunica și a socializa

Primăria Năvodari, prin Direcția de Asistență Socială, oferă pensionarilor din Năvodari posibilitatea de a...335

17 aug 02:05PoliticăVictor Ponta, atac la Mihai Fifor: M-am înșelat în privința lui

Liderul Pro România, Victor Ponta, susține că ministrul de Interne, Mihai Fifor, în loc să stea la Ministerul de...709

17 aug 02:06PoliticăAEP: Aproape 9.000 de români din străinătate, înregistraţi pentru votul prin corespondenţă

Aproape 9.000 de români din străinătate s-au înscris pentru votul prin corespondenţă prin portalul...316

17 aug 02:02PoliticăEugen Teodorovici, propunere inedită: absolvenții de facultăți economice, angajați automat în ANAF

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că a propus angajarea fără concurs la Agenţia...801

17 aug 02:03PoliticăViorica Dăncilă, mesaj de ULTIMĂ ORĂ pentru Tăriceanu, după ce ALDE a dat PSD un ultimatum

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ALDE nu a dat niciun ultimatum PSD și că în Guvern va avea loc o...768

17 aug 02:03PoliticăPremierul a găsit un înlocuitor pentru postul vacant lăsat de Ecaterina Andronescu: Varianta prim-ministrului pentru Educație

Premierul Viorica Dăncilă e în căutarea unui ministru al Educației, după ce a demis-o pe Ecaterina Andronescu,...1075

17 aug 02:03PoliticăPMP își alege candidatul la prezidențiale: filialele au început să-și anunțe favoriții

O parte din filialele PMP au început să-și stabilească favoritul pentru alegerile prezidențiale. Prima organizație...582

16 aug 00:00PoliticăDăncilă: PSD trebuie să aibă candidat la prezidenţiale

Premierul şi liderul PSD, Viorica Dăncilă, a declarat miercuri, la Fălticeni, că formaţiunea sa, care a urcat în...432

16 aug 00:00PoliticăMinistrul Leş: Nu se poate vorbi despre securitate la Marea Neagră fără o relaţie transatlantică solidă

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat joi că regiunea Mării Negre, "un spaţiu care se afirma ca...402

16 aug 00:00PoliticăIohannis: Pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre, este nevoie în continuare de o abordare cuprinzătoare, coerentă şi coordonată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre, este...372

Monden
19 aug 00:00MondenLaura Bretan şi Ester Peony vor susține împreună un moment pe scena festivalului Cerbul de Aur 2019

Laura Bretan şi Ester Peony, rivalele finalei naționale a concursului Eurovision din acest an, vor susține împreună...60

19 aug 00:00MondenAlexandru Papadopol, sărut fierbinte în văzul tuturor cu soția unui mare actor din România

Iată că pentru Alexandru Papadopol, durerea de după divorțul de Ioana Ginghină nu a durat mult, iar acum și-a...71

19 aug 00:00MondenAndra şi Cătălin Măruţă şi-au distrat copiii în vacanţele din Turcia şi din Grecia

Cătălin Măruță (41 de ani) a bifat o binemeritată vacanță cu emisiunea de la PRO TV, alături de soția lui,...64

19 aug 00:00MondenCe intervenţii estetice are Dorian Popa. De ce nu vrea să-şi opereze nasul

Dorian Popa este cu siguranță unul dintre modelele tinerilor din România, însă pentru a ajunge la acest nivel și...63

19 aug 00:00MondenA murit Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“. Avea 87 de ani

Mariana Zaharescu, una dintre vocile „Teleenciclopediei“, cea mai longegivă emisiune din România, a murit la...59

19 aug 00:00MondenNebunie la petrecerea de 61 de ani a Madonnei

Regina Muzicii Pop a dat o petrecere de neuitat cu prilejul împlinirii vârstei de 61 de ani. Madonna a văzut lumina...63

19 aug 00:00MondenRăzboi al declaraţiilor între Miley Cyrus şi Liam Hemsworth după despărţirea lor

Miley Cyrus şi Liam Hemsworth anunţau sfârşitul căsniciei lor, după opt luni de căsătorie, printr-un comunicat...62

19 aug 00:00MondenNetflix va produce serialul de animaţie ''Agent King'', dedicat lui Elvis Presley

Cu ocazia împlinirii a 42 de ani de la moartea regelui rock'n'roll Elvis Presley, vineri, Netflix a anunţat că va...57

19 aug 00:00MondenRichard Williams, creatorul personajului Roger Rabbit, a murit la 86 de ani

Regizorul de animaţie Richard Williams, care a creat celebrul personaj Roger Rabbit, a murit vineri 16 august la 86 de...58

17 aug 00:00MondenOana Zăvoranu ia în serios rolul din serialul Sacrificiul. Va purta pe micul ecran hainele create de ea

Oana Zăvoranu se reinventează la fiecare etapă a vieții sale, iar de această dată fanii ei vor fi șocați de cât...321

Mapamond
19 aug 00:00MapamondActorul american Peter Fonda a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul Peter Fonda, devenit celebru cu rolul din filmul "Easy Rider", fiul lui Henry Fonda şi fratele lui Jane Fonda,...59

19 aug 00:00MapamondSUA au alocat fonduri pentru dezvoltarea rachetelor cu un an înainte de a se retrage din Tratatul INF

Rusia nu a refuzat niciodată să discute cu SUA despre Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), a...60

19 aug 00:00MapamondItalia - migranţi: Salvini lasă 27 de minori să debarce în Lampedusa

Ministrul de interne italian şi lider al extremei drepte, Matteo Salvini, a acceptat împotriva voinţei sale...59

19 aug 00:00MapamondSpania: Barcelona a comemorat victimelor atacului de pe La Rambla de acum doi ani

Oraşul Barcelona a comemorat sâmbătă victimele atacului terorist comis în urmă cu exact doi ani pe artera...60

19 aug 00:00MapamondMarea Britanie riscă să se confrunte cu penurii de alimente, combustibil şi medicamente în caz de Brexit fără acord

Marea Britanie se va confrunta cu penurii de combustibil, alimente şi medicamente dacă părăseşte Uniunea Europeană...63

19 aug 00:00MapamondMăcel la Kabul: Statul Islamic revendică atentatul soldat cu 63 de morţi în capitala afgană

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat duminică atentatul comis de un atacator sinucigaş, soldat cu 63 de...61

19 aug 00:00MapamondSUA: Mii de pasageri întârziaţi în aeroporturi de o defecţiune la nivel naţional a sistemelor Agenţiei de protecţie a frontierelor

Mii de călători din aeroporturile americane s-au confruntat vineri cu întârzieri din cauza unei defecţiuni la nivel...62

19 aug 00:00MapamondBulgaria: 75 kg de cocaină, descoperite în cutii cu banane într-un depozit din Burgas

Şaptezeci şi cinci de kg de cocaină, cu o valoare de peste 5 milioane de leva (2,5 milioane de euro) pe piaţa...61

19 aug 00:00MapamondAfganistan: Un atentator sinucigaş a omorât 63 de persoane la o nuntă în Kabul

În timp ce populaţia speră într-un acord iminent între talibani şi SUA, un atentat sinucigaş, nerevendicat, a...61

19 aug 00:00MapamondRepublica Moldova: Un om de afaceri apropiat de Vlad Plahotniuc s-a împușcat în cap

Omul de afaceri Iurii Luncașu, persoană de încredere a politicianului moldovean Vlad Plahotniuc, și-a pierdut viața...60

Sănătate
15 aug 13:33SănătateSpitalul Județean Constanța asigură asistenţa medicală de urgenţă în minivacanța de Sfânta Maria

Conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța informează pacienții că, în...582

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...656

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...974

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...853

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...888

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...3929

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1273

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1143

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1009

18 iul 00:17SănătateCabinete medicale noi, la Spitalul Municipal Mangalia

La unitatea sanitară din Mangalia s-au înființat, recent, mai multe cabinete medicale și săli de tratament în...1644