REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Constantin Micu și Dumitru Dedu au pierdut procesul cu Prefectura. Au contestat ordinul de demitere!

Constantin Micu și Dumitru Dedu au pierdut procesul cu Prefectura. Au contestat ordinul de demitere!

Replica API 26 mai 2016 | 00:35 242

Constantin Micu a fost eliberat din funcţie de fostul prefect Constantin Ion în septembrie 2015, ca urmare a unei decizii penale definitive de condamnare pronunțată de Curtea de Apel. La fel s-a întâmplat și cu Dumitru Dedu,d e la Mircea Vodă. În anul 2011, la Tuzla s-a iscat un adevărat scandal la nivelul administraţiei locale, după ce s-a descoperit că Florin Constantin Micu s-a folosit de cardurile primăriei pentru a alimenta cu combustibil autoturismele ce nu se aflau în proprietatea administraţiei locale. Împreună cu un consilier de-al său, Gheorghe Samoilă, Micu şi-ar fi alimentat maşinile în repetate rânduri, producând astfel un prejudiciu primăriei în valoare de 5.000 de lei. Din aceste motive, procurorii au început urmărirea penală împotriva celor doi, iar ulterior au fost trimişi în judecată, la Judecătoria Mangalia, pentru delapidare. Sentinţa a fost însă o adevărată surpriză: primarul Micu a fost achitat şi obligat doar la plata unei amenzi administrative, în valoare de 1.000 de lei, întrucât fapta lui nu constituia gradul de pericol social al unei infracţiuni, şi-a motivat instanţa decizia achitării. Aceeaşi baftă a avut-o şi consilierul său Gheorghe Samoilă. Numai că, la recurs, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Micu la un an şi şase luni, pedeapsă ce a fost suspendată pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 6 luni. Asta se întâmpla pe 27 februarie 2014 şi decizia era definitivă.

În ceea ce-l privește pe Dedu, Curtea de Apel l-a condamnat, în 2014, la 1 an închisoare cu suspendarea condiţionată. Dedu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, el fiind suspectat de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în forma tentativei. Ambii au contestat decizia, însă Tribunalul Constanța i-a respins contestația, pe 20 mai, a.c., lui Micu. Decizia în cazul lui Dedu s-a pronunțat marți, 23 mai. Decizia este definitivă! Amintim că, pe data de 15 septembrie, alţi primari de comune au rămas fără mandate. Este vorba şi Gheorghe Chirciu, de la Oltina. Ceva mai târziu, prefectul Constanţei, Constantin Ion, a semnat şi un al patrulea ordin de încetare înainte de termen a mandatui în ceea ce-l priveşte pe primarul din Castelu, Nicolae Anghel. Chirciu, în schimb, a câștigat procesul cu Prefectura, în ianuarie a.c., deși, inițial, în noiembrie 2015, Tribunalul i-a respins cererea de suspendare a actului administrativ, respectiv ordinul de demitere.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369