REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constantina Diţă, încrezătoare în şansele de calificare ale atleţilor români la JO de la Tokyo

Constantina Diţă, încrezătoare în şansele de calificare ale atleţilor români la JO de la Tokyo

Replica API 17 mai 2019 | 00:00 298

Fosta campioană olimpică la maraton Constantina Diţă s-a arătat încrezătoare în şansele de calificare ale atleţilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo în ciuda criteriilor mult mai drastice anunţate de către Federaţia Internaţională de Atletism.

"Eu am încredere în sportivii noştri. E adevărat că la 10.000 de metri pe pistă este foarte tare baremul, dar la maraton, nu. Am alergat maraton atâţia ani, ştiu ce înseamnă performanţa. Trebuie să muncim în continuare. Şi sportivii noştri trebuie ajutaţi pentru a ajunge la Jocurile Olimpice. Şi se poate, nu este imposibil. Orice sportiv care îşi doreşte să ajungă la Jocurile Olimpice trebuie să muncească foarte mult şi să ia în serios. Avem la lungime pe Alina Rotaru, pe Panţuroiu la triplusalt, pe Andrei Gag (aruncare greutăţii), Alexandru Novac (suliţă), avem sportivi la atletism. Eu îmi doresc să-l avem şi pe Nicolae Soare la 10.000 de metri şi la maraton câţiva sportivi, de ce nu. Dar trebuie ajutaţi şi ei să muncească. Ar fi o pată neagră dacă nu am avea mulţi sportivi, pentru că atletismul a avut mereu reprezentanţi la Jocurile Olimpice şi la ultimele ediţii noi nu am avut nici măcar calificări. Din păcate, în situaţia asta suntem în România. Eu îmi doresc să revenim acolo unde am fost cu atletismul şi le doresc baftă sportivilor", a declarat, joi, Constantina Diţă.

Fosta atletă consideră că timpul de 2 ore şi 35 de minute, care constituie criteriul de calificare la JO, este unul accesibil având în vedere timpii înregistraţi la nivel mondial.

"Am avut o reacţie foarte bună la decizia federaţiei internaţionale, adică timpii sunt foarte buni pentru calificare la proba de maraton la Jocurile Olimpice. Să nu uităm că în lume se fuge la 2 ore şi 18 minute, deci baremul de 2 ore şi 35 de minute nu este foarte tare. Noi când alergam la Jocurile Olimpice baremul era prima dată la 2 ore şi 35 de minute, apoi la 2,37 şi s-a scăzut la 2,45. Ceea ce mi se pare un timp foarte slab pentru proba de maraton. Timpii sunt foarte OK pentru participarea la Jocurile Olimpice, sportivii trebuie să muncească mai mult pentru îndeplinirea baremurilor. Ăsta este sfatul meu", a mai spus Diţă la sediul MTS.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367