REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constantinescu a scăpat şi cel de-al doilea mandat de arestare la domiciliu

Constantinescu a scăpat şi cel de-al doilea mandat de arestare la domiciliu

Replica API 13 mai 2015 | 00:33 221

Nicuşor Daniel Constantinescu

Nicuşor Daniel Constantinescu, la un pas de libertate! Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a solicitat, luni, înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlul judiciar, în dosarul finanţării fundaţiilor sportive. Marţi, Tribunalul i-a admis solicitarea şi a dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile. Dacă instanţa ierarhică va menţine soluţia instanţei de fond, atunci Constantinescu va fi liber.

Pe durata controlului judiciar, Constantinescu are următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. În schimb, judecătorii i-au respins, ca rămasă fără obiect, cererea privind încuviinţarea deplasării inculpatului la S.C. Pozitron Medical Investigation SRL , la sediul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța, Secţia Oncologie. De precizat faptul că Nicușor Constantinescu a mai solicitat, de data aceasta, în dosarul Centrului Militar Zonal, modificarea controlului judiciar și înlăturarea unor obligații impuse. Însă, instanța a respins, ca nefondate, cererile inculpatului, soluția nefiind definitivă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102