rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului, discuția a fost una liberă, directă, fără ocolișuri, fiind abordate subiecte de actualitate, de la problemele Constanței, la proiectele actualei administrații publice locale și până la scandaluri, acuzații și jocuri de culise.

”Aș începe cu faptul că odată cu mărirea plajelor, operatorii au considerat un neajuns pentru stațiunea Mamaia și pentru activitatea pe care o desfășoară. Eu nu văd lucrurile așa. Plajele odată mărite lucrurile s-au schimbat. Până în acest an reclamau faptul că nu aveau unde să își pună cearșafurile, că li se părea totul înghesuit. În loc să promoveze operatorii economici faptul că la acest moment plaja le oferă o suprafață nemărginită și oferă mai multe șanse celor cu cearșafuri. Te poți așeza liniştit cu familia și să nu mai stai spate în spate cu celălalt. Și-au făcut un soi de anti-reclamă în favoarea lor. Da, nisipul nu este la fel de fin așa cum turiștii s-au obișnuit, da, plaja este mai mare dar aș fi promovat ideea că se poate circula mai ușor. Aș fi căutat să promovez partea bună a paharului. Pare că ne-am obișnuit să cârcotim. Fiecare dintre noi este nemulțumit de ceva în loc să găsim lucrurile pozitive. Pentru anul viitor vrem să vedem cum putem să găsim mai multe evenimente, mai multă curățenie pentru că nu am reușit să arătăm ca mijlocul Germaniei, să urmărim mult mai bine cum se desfășoară igienizarea. Lucrurile încet, încet se așează. Vom elimina orice șansă de comerț impropriu în parteneriat cu colegii de la Comandamentul Litoral. Actuala administrație locală vrea să reașeze Mamaia în vârful topului stațiunilor turistice și nicidecum de a o lăsa în derivă așa cum am găsit-o”, a spus Horia Constantinescu.

Suntem într-o stațiune de top, nu putem să trăim înconjurați de şaormării

”Hotelierii, prin actul normativ care reglementează clasificarea turistică, au obligația, în funcție de numărul camerelor și al numărului de stele, și pot beneficia și de un număr de locuri de parcare. Noi am oferit posibilitatea să închirieze de la Primărie cu 499 lei/lună ce ducea la un cost de 0,70 ron/oră. Le-am oferit și posibilitatea să subînchirieze turiștilor așa încât să-și poată acoperi eventualele cheltuieli. Nu au fost foarte multe solicitări. Mulți au preferat să-și asume încălcarea legii și să arate cu degetul către noi. Ne adresăm unui segment turistic ce trebuie să se bucure de o bună întreținere a stațiunii, ori acest lucru costă și dacă ne costă, nu trebuie să ne coste pe noi, constănțenii, ci trebuie să ne îndestulăm din banii de la turiști, de la operatorii din turism. Și în Bulgaria sunt percepute taxe la parcări. Eu cred că ar trebui să ne bucurăm că parcările vor fi mai libere pentru cei care își permit să deconteze. Suntem într-o stațiune de top, nu putem să trăim înconjurați de șaormării, tatuaje temporare și parcări gratuite și după să ne întrebăm de ce vedem coji de semințe la fiecare metru pătrat. Poate marele mâncător de semințe își va regăsi locul tot pe litoralul românesc dar într-o stațiune care se bucură să aibă astfel de cadouri de la turiști. Noi vom deschide către turismul premium și civilizat pentru că ne dorim așa ceva. Mă uitam, în plecările mele de dimineață, în stațiunea Mamaia erau parcări unde parcarea ajungea până la 100 de lei pe zi și nu părea nimeni deranjat, ba chiar părea foarte plină ceea ce înseamnă că există clientelă pentru fiecare din exigențele noastre. Plângăcioșii, operatorii economici au uitat să mai cumpere perne, să mai investească în propriul hotel și li se pare că noi lucrăm împotriva acestora. Ba nu. Noi lucrăm pentru interesele stațiunii. Încet, încet lucrurile se așează și pe această poveste. Mulțumesc operatorilor economici care au înțeles că trebuie să își întrețină spațiile verzi, le-am pus apă pentru irigații cu titlu gratuit și lucrurile au mers mai bine. Au dispărut toate tarabele și asta a durut, au dispărut dughenele care ofereau mâncare turiștilor cu riscul să îi îmbolnăvească și eu mulțumesc cerului că nu mai sunt doar OPC-ist, am și Poliția Locală care s-a ocupat de toate derapajele și așa viteza cu care clătităriile de șușana au dispărut mai mare”, a declarat Constantinescu.

Amenda de la Garda de Mediu legată de spațiile verzi

”Noi nu am luat metri pătrați acasă și ne-a prins Garda de Mediu. Destrămarea și diminuarea spațiilor verzi constănțene a început acum 20 de ani, când au apărut marii proprietari incredibili, prin revendicări au apărut și au revendicat hălci întregi de spații verzi. Cu ajutorul administratorului public am găsit un document din anul 1973 care stabilea cam cât spațiu verde aferent fiecărui constănțean trebuie să regăsești pe localități și era între 17 și 26. Iată că de atunci orașul acesta a fost construit să respecte exigențe. Cine a diminuat suprafața să își asume. Cei de la Garda de Mediu ne-au semnalat că de atâția ani au tot spus să nu mai văduviți spațiul verde. Ne-a obligat să ne asumăm oalele sparte ale altora. Nu este că m-a găsit pe mine cu un hectar de teren în portbagajul mașinii la mama acasă. Ne-au atras atenția și cred că la nivelul exigențelor existente amenda este mică. Avem obligația și luptăm pentru suprafețe de teren care ar întregi suprafața de spațiu verde. Acel constănțean turmentat ar trebui să se gândească ce s-a întâmplat cu metri de spațiu verde și dacă el făcea la fel mult scandal când i se tăia din fața blocului un parc, când se tăia din locul de joacă și creștea un alt bloc. Unde era vehemența lui la acel moment?”, potrivit lui Constantinescu.

De ce se comentează în online?

”Pandemia a dat dependență de mediul online și au început să se simtă bine urmărind mediul online peste refulările personale. E păcat să arunci cu piatra înainte să știi unde dai”, a răspuns Constantinescu.

Registrul Spațiilor Verzi

”Neconformitățile au fost crunte. În 2007 nu aveam obligația cadastrării fiecărui metru pătrat, în 2007 Constanța nu avea atâția moștenitori de hălci de teren și iată că din 2007 și momentul în care a fost demarat Registrul Spațiilor Verzi au apărut nepoții, strănepoții, cumetrii, finii proprietarilor și normal că lucrurile nu s-au potrivit. Nimeni nu a tratat cu seriozitate acest registru. Din acest moment, acest registru a devenit Biblia colaboratorilor noștri și a noastră”, a mai spus directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța.

Aleea Celebrităților

Și aici au existat opinii contra, existând multe voci care au precizat că doar asta ne lipsea.

”Cred că ar trebui să argumenteze ei. Unii dintre cei care au comentat în mediul online și spuneau că după ce că orașul arată cum arată, de ce ne trebuie. E adevărat, atunci să nu ne mai cumpărăm nici haine dacă nu am apucat să facem duș. Astăzi, Constanța, în afară de Cazino și de ceea ce ne-a lăsat bunul Dumnezeu, și aici mă refer la nisip și la mare, nu are puncte de atracție, nu este vizibilă pe piața internațională. Imediat s-a inflamat, a făcut un deștept, care, probabil, după ce a absolvit clasa a IV-a, și a rămas undeva acolo, fascinat de ce înseamnă înmulțirea cu 20, pentru că a înmulțit redevența anuală cu 20 și a zis: Primăria Constanța vrea să cheltuiască 4 milioane de dolari. În 20 de ani asta a uitat să spună. Nu vorbim de o redevență de 4 milioane de dolari, vorbim de 150.000 de dolari, sumă pe care o propuneau americanii în protocol pe an. A cheltuit Primăria Constanța cu festivaluri, ca multe dintre cele discutabile din anii trecuți, sume de zece ori mai mari, fără să rămână nimic în memoria constănțeanului sau a turistului și nimic care să rămână orașului. Putem cheltui, și iată, obținem de la sponsor, banii pentru astfel de proiecte. Înțelepții, care tot spun una și alta, să meargă să-și arunce sticla de separat, să nu mai plătim 15 milioane de lei anual taxă că el își aruncă sticla de plastic amestecat cu deșeul menajer. Să înceapă să-și vadă paiul din ochiul lui înainte să întrebe dacă un lucru benefic pentru Constanța e bine de făcut sau nu”, a spus Horia Constantinescu, argumentând detaliile proiectului, pe care le puteți urmări în videoul de mai jos.

Constanța, găsită în mâl: ”Nu s-au făcut cadastre, ca să se poată jongla cu terenurile”

”Cred că întreaga echipă a actualei administrației ne-am asumat că primul an o să fie un an de tranziție și un an dificil, un an de sacrificiu. Un an în care organigrama a fost validată la jumătatea anului. Trebuie să înțelegem că, până atunci, am lucrat cu materialul clientului și cu mașinile lui de cusut. Acum există o echipă validată de actuala conducere, există proiecte validate. Noi a trebuit să răscolim și să descoperim, de exemplu, că pentru multe dintre proiectele îngropate ale Constanței existau linii trasate pe bani, de exemplu de la Banca Mondială. Și noi nu putem face abstracție, pentru că, la un moment dat, administrația publică locală a discutat cu aceștia și s-a stabilit un orizont de lucru și noi de acolo a trebuit să reconstruim, din cioburile găsite și scoțându-le din mâlul în care am găsit Constanța și să avem proiecte noi. Mai mult decât atât, Grădina Raiului în care părea că noi trăim, pentru că mulți dintre cei care comentează spun acum: parcurile neîngrijite. Parcurile sunt neîngrijite de 20 de ani. De ce? Sistemul ăla vechi de irigații, lăsat, probabil, de dinainte de 89, a ruginit în pământ. La fel, facem cadastre. Cei care au plecat nu ne-au lăsat cadastre. De ce? Cumva, cred eu, cu mitocănia de care sunt acuzat, că nu au făcut cadastre la tot ce trebuie ca să mai poată jongla cu suprafețele de teren. Noi acum facem cadastre pentru a putea face investiții. Altfel nu-ți permite legea”, a explicat Horia Constantinescu.

Despre acuzațiile că proiectele sunt ale vechii administrații publice: Mă așez la masă cu oricare dintre acești cavaleri ai dreptății și râdem de ne tăvălim împreună

Horia Constantinescu a comentat și pe seama unor acuzații ale fostei administrații, anumite persoane de acolo precizând că proiectele cu care se laudă acum actuala administrație sunt vechi și au fost inițiate de predecesori. ”Spun și eu acum că vreau metrou până la Mangalia. Nu am făcut nimic, nu am știut cum să-l implementez, nu am găsit finanțare, dar ideea a fost a mea. Normal că multe dintre proiecte au fost discutate pentru că, oricum, alea erau direcțiile impuse ori de fondurile europene, ori de... Oricare dintre proiectele pe care noi azi le implementăm, făcând caiete de sarcini, făcând contracte, așa cum trebuie, fără dedicație, alegând mobilierul urban care trebuie. De exemplu, unul din marile proiecte implementate de noi și proiectate de aceștia este legat de camerele inteligente de filmat, pe stâlpi. Dar, au uitat să tragă branșament la internet. De asemenea, nu și-au dat seama că ar trebui să aibă și curent electric, pentru că, altfel, camerele acelea se aprindeau seara, odată cu iluminatul stradal. Deci, haideți să râdem împreună de proiecte, dacă vor. Mă așez la masă cu oricare dintre acești cavaleri ai dreptății Administrației Publice Locale și râdem de ne tăvălim împreună. Cum s-au făcut pe genunchi, pe repede înainte”, potrivit lui Constantinescu.

Cât despre declarațiile din opoziție, și anume: Haideți, că era bine înainte, Horia Constantinescu a spus doar că și porcușorii se obișnuiesc cu mocirla și le și place.

Despre scandalul politic al momentului: Formațiunea politică de care vorbiți mi-a vrut capul continuu

Cât despre actualul scandal din planul politic, Horia Constantinescu susține că USR, de fapt, vrea să atragă atenția asupra lor și să ne distragă de la faptul că... nu au nimic.

”Nu aș generaliza, cu toate că formațiunea politică de care vorbiți mi-a vrut capul continuu. Cu toate că nici ei nu știu de ce. Am înțeles că am nășit persoana greșită, că mă cheamă cu H, că m-am născut pe 19 septembrie. Am multe minusuri, e adevărat. Profesional nu au reușit să spună ce minusuri am, dar vă pot spune că, până la nivelul structurii guvernamentale, s-a încercat decapitarea mea în toate felurile. Dar nu au putut dovedi nimic până la acest moment. Ei sunt un fel de adolescenți ai politicii românești, adolescenți întârziați. Retrăiesc cumva efervescența adolescenței, teribilismul adolescenței, rebeli fără cauză. Preocupările lor au fost mai mult de cancanistică decât de soluționare. Nu am reușit să colaborez cu nici unul dintre ei, din păcate”, a spus Constantinescu.

Întrebat de ce crede că USR a decis ca miniștrii să-și depună demisiile și să se ajungă în acest punct, Horia Constantinescu a răspuns: ”Neavând capacitatea de a realiza, atunci s-au agățat, încă o dată, de ceva. Pentru că ei doresc, prin acest scandal, să atragă atenția asupra lor și să distragă atenția de la faptul că nu au nimic concret construit. Vă rog să-mi spuneți, astăzi, un proiect luat din stânga, dus în dreapta, de oricare dintre reprezentanții acestei formațiuni politice”.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul interviului, puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 11 septembrie 20214046
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
GANDUL.RO
Mărturii ȘOCANTE de pe patul de spital! Ce se întâmplă acum cu Viorica de la Clejani
mai mult...Interviuri
4 sep 00:05InterviuriViceprimarul Ionuț RUSU: Aș fi un IPOCRIT să spun că nu am făcut și GREȘELI. VIDEO

Viceprimarul Constanței, din partea PNL, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, răspunzând,...1333

16 sep 00:05InterviuriGheorghe HALEȚ: NU există niciun PARLAMENTAR care să se LUPTE pentru Constanța3786
10 sep 05:16InterviuriNicu LASCU, TSD: nu AMENINȚĂM cu MOȚIUNEA; când va fi pregătită, o vom DEPUNE! Video1233
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1320

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video2057
9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video1167
8 sep 23:16InterviuriMihai LUPU: M-a JIGNIT argumentul USR legat de faptul că nu dau bani BARONILOR locali ca să-i FURE

Fierbe coaliția de guvernare de câteva zile, se fac jocuri politice, alianțe, strategii, unii pentru a-l scoate din...2096

4 sep 00:05InterviuriCARAGHEORGHE: REVOCAREA lui Stelian Ion este legată de organizarea concursurilor pentru șefia marilor PARCHETE1112
18 aug 00:07InterviuriViceprimarul Cocargeanu: Se lucrează la ACHIZIȚIA serviciilor de întreținere a SPAȚIILOR VERZI! VIDEO2222
24 aug 00:08InterviuriDoinița RADU, șefa ANAF CONSTANȚA: Chiar dacă s-a mers pe plată VOLUNTARĂ, contribuabilii au ACHITAT! Video

Doinița Radu, șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, a fost prezentă în studioul...11289

10 sep 00:03InterviuriPREFECTUL COȘA: Se vor impune noi RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, iar PROGRAMUL MALL-urilor va fi REDUS, dacă... VIDEO!11084
20 aug 00:13InterviuriAlexandra DOICESCU, singura candidată din CONSTANȚA care a AJUNS în SEMIFINALA Miss UNIVERS România!5258
Vremea
14°13.3° - 14° marţi, 21 septembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 89%
Vânt: 9.83 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/498121961110
5/4018213120216
joker233387159
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 sep 00:00SportHandbal feminin: Adrian Vasile a convocat 20 de jucătoare pentru preliminariile EURO 2022

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a convocat 20 de jucătoare pentru...63

21 sep 00:00SportIlie Năstase: Nu mai contează pe ce loc e acum Simona Halep, ea oricum nu e jucătoare de locul 14

Fostul jucător de tenis Ilie Năstase consideră că poziţia pe care o ocupă în acest moment Simona Halep în...81

21 sep 00:00SportVolei masculin: Italia, campioană europeană după o aşteptare de 16 ani

Italia a cucerit titlul de campioană europeană la volei masculin după o aşteptare şaisprezece ani, învingând cu...61

21 sep 00:00SportFotbal: Thiago Alcantara va rata două meciuri ale lui Liverpool din cauza unei accidentări

Mijlocaşul spaniol Thiago Alcantara va rata următoarele două meciuri ale echipei de fotbal FC Liverpool, din cauza...59

Local
21 sep 23:50LocalÎn judeţul Constanţa, 45 de clase ÎNVAŢĂ în sistem on-line

Conform informării transmise de către DSP Constanța luni, 20.09.2021, pe raza județului Consta sunt înregistrate 45...348

21 sep 23:50LocalPeste 500 de ELEVI constănțeni VOR să se VACCINEZE

În baza unei comunicări cu DSP Constanța s-a stabilit ca Inspectoratul Scolar Județean Constanța să transmită o...220

21 sep 23:51LocalAMENZI USTURĂTOARE pentru cei ce ARUNCĂ GUNOIUL unde NU trebuie

297

21 sep 23:49LocalLoteria de Vaccinare începe pe 1 octombrie. Când vor avea loc cele 19 extrageri

A fost semnat ordinul pentru înscrierile la Loteria de vaccinare. Loteria pentru vaccinați se desfășoară în...225

21 sep 23:49LocalBărbatul care și-a ÎNJUNGHIAT cumnata cu 40 de lovituri de cuțit, ARESTAT preventiv

Bărbatul care a omorât-o pe sora iubitei sale cu 40 de lovituri de cuțit a fost arestat preventiv, fiind acuzat de...263

21 sep 23:50LocalConsilierii locali din Valu lui Traian, convocați în ședință

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă extraordinară a Consiliului Local al comunei Valu...228

21 sep 23:51LocalCovor asfaltic modern pe bulevardul Mamaia

Aspectul carosabilului, pe tronsonul cuprins între străzile Mircea cel Bătrân și Prelungirea Bucovinei s-a schimbat...684

21 sep 23:51LocalPARCARE din Parcul TĂBĂCĂRIE, DEZAFECTATĂ

Parcarea amenajată pe două două hectare de teren din Parcul Tăbăcărie va fi dezafectată, anunță city managerul...672

21 sep 23:52LocalPrimăria TUZLA va ORGANIZA noi ACȚIUNI de STERILIZĂRI GRATUITE

286

Politică
21 sep 00:00PoliticăRenate Weber avertizează: Certificatul verde ar putea pica testul de legalitate

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat luni la Antena 3 că există motive ca românii cărora li se restrâng...99

21 sep 00:00PoliticăIoana Constantin, PMP: Revenirea la predarea online va avea efecte devastatoare pentru copii

Ioana Constantin (PMP) a declarat că păstrarea școlilor deschise trebuie să fie prima grijă a autorităților, iar...62

21 sep 00:03PoliticăDăncilă, după acuzațiile lui Dragnea: 'Dacă aș fi făcut parte din sistem, nu aș fi avut și eu niște avantaje?'

1088

21 sep 20:13PoliticăSimion: Senatorii şi deputaţii AUR au intrat în grevă parlamentară

Senatorii şi deputaţii AUR au intrat, de luni, în grevă parlamentară până când moţiunea de cenzură împotriva...145

21 sep 20:14PoliticăOctavian Berceanu, prima reacție după ce a fost dat afară: 'Cred că e un aspect politic'

Șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a fost demis din funcție printr-o decizie a premierului Florin Cîțu...220

21 sep 20:15PoliticăOprea: PSD va depune moţiune de cenzură dacă cea iniţiată de USR PLUS este declarată neconstituţională

220

Interviuri
18 sep 00:18InterviuriAdriana CÂMPEANU vrea mai mulți PSIHOLOGI în ȘCOLI

Adriana Câmpeanu, directorul executiv al Direcției Medico-Sociale din cadrul DGAS Constanța se află de trei luni la...1320

17 sep 00:20InterviuriViorel IONESCU își dorește statutul de STAȚIUNE BALNEARĂ pentru HÂRȘOVA! Video

Viorel Ionescu, primarul din Hârșova, a fost prezent în studioul Replica, acolo unde, în cadrul unui interviu, a...2057

9 sep 23:12InterviuriMircea DOBRE: Mă uit ca la BÂLCI! Ar trebui să le fie RUȘINE! Video

Mircea Dobre, fost deputat și ministru al Turismului, acum președinte al Uniunii Generale a Industriașilor din...1167

Monden
21 sep 00:00MondenNigel Kennedy şi-a anulat un concert acuzând organizatorul că nu îi permite să interpreteze piese de Jimi Hendrix

Violonistul britanic Nigel Kennedy şi-a anulat un concert la Royal Albert Hall din Londra, cu doar câteva zile...58

21 sep 00:00MondenPrimetime Emmy 2021: Serialele 'The Crown' şi 'Ted Lasso' au câştigat principalele trofee

Serialul dramatic "The Crown" şi producţia de comedie "Ted Lasso" au câştigat principalele trofee atribuite la cea...56

21 sep 00:00MondenPrinţesa Beatrice a Marii Britanii a născut o fetiţă

54

21 sep 19:12MondenBloggerița Gabby Petito, supranumită 'fiica Americii', a fost găsită moartă

Bloggerița Gabby Petito, supranumită „fiica Americii”, a fost găsită moartă. Cauzele morții sunt încă...488

21 sep 19:13MondenAdevărul despre starea de sănătate a Vioricăi de la Clejani: ”M-am prezentat urgent la spital”

Viorica de la Clejani transmite fanilor că se simte bine și că suferă de o formă ușoară de COVID-19, dar rămâne...480

21 sep 19:15MondenBrigitte și Florin Pastramă, vacanță de lux în Dubai

232

Mapamond
21 sep 00:00MapamondFostul prim-ministru britanic Gordon Brown, numit ambasador al OMS

Fostul prim-ministru britanic Gordon Brown a fost numit ambasador pentru finanţarea globală a sănătăţii, a...57

21 sep 00:00MapamondItalia începe administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Italia a început luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 populaţiei din categoriile...51

21 sep 17:33MapamondManny Pacquiao vrea să fie preşedinte în Filipine

150

21 sep 17:45MapamondATAC ARMAT la o universitate din Rusia, soldat cu 8 morți și mai mulți răniți

Un atac armat s-a produs într-o universitate din orașul rus Perm, soldat cu mai mulți morți și răniți. Studenții...213

21 sep 17:40MapamondSpania: Un vulcan a intrat în erupţie în La Palma din arhipelagul Canare

Un vulcan - aflat sub supraveghere atentă timp de mai multe zile din cauza activităţii seismice intense -a intrat în...367

21 sep 17:41MapamondSUA: Trei persoane au fost împușcate la petrecerea unei gravide

377

Sănătate
21 sep 00:00SănătateUn medicament pentru cei cu complicații COVID, de negăsit în farmacii

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sanda Alexiu, a explicat pentru News.ro că...67

21 sep 00:00SănătateO echipă de cercetători din Singapore transformă coji de durian în plasturi antibacterieni

O echipă de cercetători de la Nanyang Technological University (NTU) din Singapore încearcă să combată fenomenul...58

21 sep 00:00SănătateAnthony Fauci anunță când vor fi gata vaccinurile pentru copiii sub 12 ani

52

21 sep 00:00SănătateCum menții conexiunea sexuală în timpul tratamentului pentru infertilitate

Așteptarea pentru a deveni părinți poate fi o călătorie lungă și adeseori epuizantă - mai ales atunci când...57

21 sep 00:00SănătateO combinație de două medicamente reduce cu 39% tumorile în cancerul colorectal, stadiu avansat

O combinaţie între două medicamente ale Mirati Therapeutics, Adagrasib, care ţinteşte mutaţiile genetice, şi un...60

21 sep 00:00SănătateMedicul Mihai Craiu, avertisment dur cu privire la tulpina Delta

Medicul pediatru Mihai Craiu a atras atenția la Digi24 că tulpina Delta este de cinci ori mai contagioasă decât cea...59

21 sep 00:00SănătatePfizer: Vaccinul anticovid generază un răspuns imun robust la copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul Pfizer este sigur la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și generează un răspuns imun „robust”,...51

21 sep 00:00SănătateCoronavirus - GCS: Bucureştiul nu mai are paturi libere la ATI

Un număr de 19 paturi sunt libere la nivel naţional pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele...53

21 sep 17:14SănătateDouă județe sunt în scenariul roșu: crește rata de infectare în București și Cluj

832

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT