rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CONSTANTINESCU: Actuala administrație vrea să REAȘEZE MAMAIA în TOPUL stațiunilor turistice. VIDEO

Horia Constantinescu, directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului, discuția a fost una liberă, directă, fără ocolișuri, fiind abordate subiecte de actualitate, de la problemele Constanței, la proiectele actualei administrații publice locale și până la scandaluri, acuzații și jocuri de culise.

”Aș începe cu faptul că odată cu mărirea plajelor, operatorii au considerat un neajuns pentru stațiunea Mamaia și pentru activitatea pe care o desfășoară. Eu nu văd lucrurile așa. Plajele odată mărite lucrurile s-au schimbat. Până în acest an reclamau faptul că nu aveau unde să își pună cearșafurile, că li se părea totul înghesuit. În loc să promoveze operatorii economici faptul că la acest moment plaja le oferă o suprafață nemărginită și oferă mai multe șanse celor cu cearșafuri. Te poți așeza liniştit cu familia și să nu mai stai spate în spate cu celălalt. Și-au făcut un soi de anti-reclamă în favoarea lor. Da, nisipul nu este la fel de fin așa cum turiștii s-au obișnuit, da, plaja este mai mare dar aș fi promovat ideea că se poate circula mai ușor. Aș fi căutat să promovez partea bună a paharului. Pare că ne-am obișnuit să cârcotim. Fiecare dintre noi este nemulțumit de ceva în loc să găsim lucrurile pozitive. Pentru anul viitor vrem să vedem cum putem să găsim mai multe evenimente, mai multă curățenie pentru că nu am reușit să arătăm ca mijlocul Germaniei, să urmărim mult mai bine cum se desfășoară igienizarea. Lucrurile încet, încet se așează. Vom elimina orice șansă de comerț impropriu în parteneriat cu colegii de la Comandamentul Litoral. Actuala administrație locală vrea să reașeze Mamaia în vârful topului stațiunilor turistice și nicidecum de a o lăsa în derivă așa cum am găsit-o”, a spus Horia Constantinescu.

Suntem într-o stațiune de top, nu putem să trăim înconjurați de şaormării

”Hotelierii, prin actul normativ care reglementează clasificarea turistică, au obligația, în funcție de numărul camerelor și al numărului de stele, și pot beneficia și de un număr de locuri de parcare. Noi am oferit posibilitatea să închirieze de la Primărie cu 499 lei/lună ce ducea la un cost de 0,70 ron/oră. Le-am oferit și posibilitatea să subînchirieze turiștilor așa încât să-și poată acoperi eventualele cheltuieli. Nu au fost foarte multe solicitări. Mulți au preferat să-și asume încălcarea legii și să arate cu degetul către noi. Ne adresăm unui segment turistic ce trebuie să se bucure de o bună întreținere a stațiunii, ori acest lucru costă și dacă ne costă, nu trebuie să ne coste pe noi, constănțenii, ci trebuie să ne îndestulăm din banii de la turiști, de la operatorii din turism. Și în Bulgaria sunt percepute taxe la parcări. Eu cred că ar trebui să ne bucurăm că parcările vor fi mai libere pentru cei care își permit să deconteze. Suntem într-o stațiune de top, nu putem să trăim înconjurați de șaormării, tatuaje temporare și parcări gratuite și după să ne întrebăm de ce vedem coji de semințe la fiecare metru pătrat. Poate marele mâncător de semințe își va regăsi locul tot pe litoralul românesc dar într-o stațiune care se bucură să aibă astfel de cadouri de la turiști. Noi vom deschide către turismul premium și civilizat pentru că ne dorim așa ceva. Mă uitam, în plecările mele de dimineață, în stațiunea Mamaia erau parcări unde parcarea ajungea până la 100 de lei pe zi și nu părea nimeni deranjat, ba chiar părea foarte plină ceea ce înseamnă că există clientelă pentru fiecare din exigențele noastre. Plângăcioșii, operatorii economici au uitat să mai cumpere perne, să mai investească în propriul hotel și li se pare că noi lucrăm împotriva acestora. Ba nu. Noi lucrăm pentru interesele stațiunii. Încet, încet lucrurile se așează și pe această poveste. Mulțumesc operatorilor economici care au înțeles că trebuie să își întrețină spațiile verzi, le-am pus apă pentru irigații cu titlu gratuit și lucrurile au mers mai bine. Au dispărut toate tarabele și asta a durut, au dispărut dughenele care ofereau mâncare turiștilor cu riscul să îi îmbolnăvească și eu mulțumesc cerului că nu mai sunt doar OPC-ist, am și Poliția Locală care s-a ocupat de toate derapajele și așa viteza cu care clătităriile de șușana au dispărut mai mare”, a declarat Constantinescu.

Amenda de la Garda de Mediu legată de spațiile verzi

”Noi nu am luat metri pătrați acasă și ne-a prins Garda de Mediu. Destrămarea și diminuarea spațiilor verzi constănțene a început acum 20 de ani, când au apărut marii proprietari incredibili, prin revendicări au apărut și au revendicat hălci întregi de spații verzi. Cu ajutorul administratorului public am găsit un document din anul 1973 care stabilea cam cât spațiu verde aferent fiecărui constănțean trebuie să regăsești pe localități și era între 17 și 26. Iată că de atunci orașul acesta a fost construit să respecte exigențe. Cine a diminuat suprafața să își asume. Cei de la Garda de Mediu ne-au semnalat că de atâția ani au tot spus să nu mai văduviți spațiul verde. Ne-a obligat să ne asumăm oalele sparte ale altora. Nu este că m-a găsit pe mine cu un hectar de teren în portbagajul mașinii la mama acasă. Ne-au atras atenția și cred că la nivelul exigențelor existente amenda este mică. Avem obligația și luptăm pentru suprafețe de teren care ar întregi suprafața de spațiu verde. Acel constănțean turmentat ar trebui să se gândească ce s-a întâmplat cu metri de spațiu verde și dacă el făcea la fel mult scandal când i se tăia din fața blocului un parc, când se tăia din locul de joacă și creștea un alt bloc. Unde era vehemența lui la acel moment?”, potrivit lui Constantinescu.

De ce se comentează în online?

”Pandemia a dat dependență de mediul online și au început să se simtă bine urmărind mediul online peste refulările personale. E păcat să arunci cu piatra înainte să știi unde dai”, a răspuns Constantinescu.

Registrul Spațiilor Verzi

”Neconformitățile au fost crunte. În 2007 nu aveam obligația cadastrării fiecărui metru pătrat, în 2007 Constanța nu avea atâția moștenitori de hălci de teren și iată că din 2007 și momentul în care a fost demarat Registrul Spațiilor Verzi au apărut nepoții, strănepoții, cumetrii, finii proprietarilor și normal că lucrurile nu s-au potrivit. Nimeni nu a tratat cu seriozitate acest registru. Din acest moment, acest registru a devenit Biblia colaboratorilor noștri și a noastră”, a mai spus directorul executiv adjunct al Direcției de Servicii Publice din Primăria Constanța.

Aleea Celebrităților

Și aici au existat opinii contra, existând multe voci care au precizat că doar asta ne lipsea.

”Cred că ar trebui să argumenteze ei. Unii dintre cei care au comentat în mediul online și spuneau că după ce că orașul arată cum arată, de ce ne trebuie. E adevărat, atunci să nu ne mai cumpărăm nici haine dacă nu am apucat să facem duș. Astăzi, Constanța, în afară de Cazino și de ceea ce ne-a lăsat bunul Dumnezeu, și aici mă refer la nisip și la mare, nu are puncte de atracție, nu este vizibilă pe piața internațională. Imediat s-a inflamat, a făcut un deștept, care, probabil, după ce a absolvit clasa a IV-a, și a rămas undeva acolo, fascinat de ce înseamnă înmulțirea cu 20, pentru că a înmulțit redevența anuală cu 20 și a zis: Primăria Constanța vrea să cheltuiască 4 milioane de dolari. În 20 de ani asta a uitat să spună. Nu vorbim de o redevență de 4 milioane de dolari, vorbim de 150.000 de dolari, sumă pe care o propuneau americanii în protocol pe an. A cheltuit Primăria Constanța cu festivaluri, ca multe dintre cele discutabile din anii trecuți, sume de zece ori mai mari, fără să rămână nimic în memoria constănțeanului sau a turistului și nimic care să rămână orașului. Putem cheltui, și iată, obținem de la sponsor, banii pentru astfel de proiecte. Înțelepții, care tot spun una și alta, să meargă să-și arunce sticla de separat, să nu mai plătim 15 milioane de lei anual taxă că el își aruncă sticla de plastic amestecat cu deșeul menajer. Să înceapă să-și vadă paiul din ochiul lui înainte să întrebe dacă un lucru benefic pentru Constanța e bine de făcut sau nu”, a spus Horia Constantinescu, argumentând detaliile proiectului, pe care le puteți urmări în videoul de mai jos.

Constanța, găsită în mâl: ”Nu s-au făcut cadastre, ca să se poată jongla cu terenurile”

”Cred că întreaga echipă a actualei administrației ne-am asumat că primul an o să fie un an de tranziție și un an dificil, un an de sacrificiu. Un an în care organigrama a fost validată la jumătatea anului. Trebuie să înțelegem că, până atunci, am lucrat cu materialul clientului și cu mașinile lui de cusut. Acum există o echipă validată de actuala conducere, există proiecte validate. Noi a trebuit să răscolim și să descoperim, de exemplu, că pentru multe dintre proiectele îngropate ale Constanței existau linii trasate pe bani, de exemplu de la Banca Mondială. Și noi nu putem face abstracție, pentru că, la un moment dat, administrația publică locală a discutat cu aceștia și s-a stabilit un orizont de lucru și noi de acolo a trebuit să reconstruim, din cioburile găsite și scoțându-le din mâlul în care am găsit Constanța și să avem proiecte noi. Mai mult decât atât, Grădina Raiului în care părea că noi trăim, pentru că mulți dintre cei care comentează spun acum: parcurile neîngrijite. Parcurile sunt neîngrijite de 20 de ani. De ce? Sistemul ăla vechi de irigații, lăsat, probabil, de dinainte de 89, a ruginit în pământ. La fel, facem cadastre. Cei care au plecat nu ne-au lăsat cadastre. De ce? Cumva, cred eu, cu mitocănia de care sunt acuzat, că nu au făcut cadastre la tot ce trebuie ca să mai poată jongla cu suprafețele de teren. Noi acum facem cadastre pentru a putea face investiții. Altfel nu-ți permite legea”, a explicat Horia Constantinescu.

Despre acuzațiile că proiectele sunt ale vechii administrații publice: Mă așez la masă cu oricare dintre acești cavaleri ai dreptății și râdem de ne tăvălim împreună

Horia Constantinescu a comentat și pe seama unor acuzații ale fostei administrații, anumite persoane de acolo precizând că proiectele cu care se laudă acum actuala administrație sunt vechi și au fost inițiate de predecesori. ”Spun și eu acum că vreau metrou până la Mangalia. Nu am făcut nimic, nu am știut cum să-l implementez, nu am găsit finanțare, dar ideea a fost a mea. Normal că multe dintre proiecte au fost discutate pentru că, oricum, alea erau direcțiile impuse ori de fondurile europene, ori de... Oricare dintre proiectele pe care noi azi le implementăm, făcând caiete de sarcini, făcând contracte, așa cum trebuie, fără dedicație, alegând mobilierul urban care trebuie. De exemplu, unul din marile proiecte implementate de noi și proiectate de aceștia este legat de camerele inteligente de filmat, pe stâlpi. Dar, au uitat să tragă branșament la internet. De asemenea, nu și-au dat seama că ar trebui să aibă și curent electric, pentru că, altfel, camerele acelea se aprindeau seara, odată cu iluminatul stradal. Deci, haideți să râdem împreună de proiecte, dacă vor. Mă așez la masă cu oricare dintre acești cavaleri ai dreptății Administrației Publice Locale și râdem de ne tăvălim împreună. Cum s-au făcut pe genunchi, pe repede înainte”, potrivit lui Constantinescu.

Cât despre declarațiile din opoziție, și anume: Haideți, că era bine înainte, Horia Constantinescu a spus doar că și porcușorii se obișnuiesc cu mocirla și le și place.

Despre scandalul politic al momentului: Formațiunea politică de care vorbiți mi-a vrut capul continuu

Cât despre actualul scandal din planul politic, Horia Constantinescu susține că USR, de fapt, vrea să atragă atenția asupra lor și să ne distragă de la faptul că... nu au nimic.

”Nu aș generaliza, cu toate că formațiunea politică de care vorbiți mi-a vrut capul continuu. Cu toate că nici ei nu știu de ce. Am înțeles că am nășit persoana greșită, că mă cheamă cu H, că m-am născut pe 19 septembrie. Am multe minusuri, e adevărat. Profesional nu au reușit să spună ce minusuri am, dar vă pot spune că, până la nivelul structurii guvernamentale, s-a încercat decapitarea mea în toate felurile. Dar nu au putut dovedi nimic până la acest moment. Ei sunt un fel de adolescenți ai politicii românești, adolescenți întârziați. Retrăiesc cumva efervescența adolescenței, teribilismul adolescenței, rebeli fără cauză. Preocupările lor au fost mai mult de cancanistică decât de soluționare. Nu am reușit să colaborez cu nici unul dintre ei, din păcate”, a spus Constantinescu.

Întrebat de ce crede că USR a decis ca miniștrii să-și depună demisiile și să se ajungă în acest punct, Horia Constantinescu a răspuns: ”Neavând capacitatea de a realiza, atunci s-au agățat, încă o dată, de ceva. Pentru că ei doresc, prin acest scandal, să atragă atenția asupra lor și să distragă atenția de la faptul că nu au nimic concret construit. Vă rog să-mi spuneți, astăzi, un proiect luat din stânga, dus în dreapta, de oricare dintre reprezentanții acestei formațiuni politice”.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul interviului, puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 11 septembrie 20215220
Party Oldies but Goldies - FU(N)KING WITH THE 90's la FORM BEACH CLUB
GANDUL.RO
Gheorghe Dincă recunoaște: 'Am violat-o pe Alexandra! Am legat-o de pat și...'
mai mult...Interviuri
10 aug 00:03InterviuriViceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...3403

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video1693
28 iul 13:51InterviuriMircea Dobre, mesaj către Stroe: Dacă ești prea în vârstă și nu mai ai nervi de oțel, ieși la pensie și lasă-i pe alții. Video2733
23 iul 00:05InterviuriViceprimarul Constanței: Turiștii nu mai vin în Mamaia că, în afară de plajă, nu mai au ce să facă!

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2847

20 iul 00:07InterviuriPrefectul Silviu Coșa: Pandemic vorbind, suntem în valul 6 de Covid! Video1354
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video4361
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3533

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video2797
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video4982
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5324

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video4148
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO8418
Vremea
27.3°27.1° - 27.3° sâmbătă, 13 august 2022
ConstanțaUmiditate: 55%
Vânt: 4.51 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/4910286301133
5/401124382340
joker591622431
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 aug 23:09SportDavid Popovici, nou record continental. S-a calificat în finala probei de 100 m liber la Europene

David Popovici s-a calificat vineri seara în finala probei de 100 m liber, de la Campionatul European de natație de la...256

13 aug 23:09SportCine sunt candidații la jucătorul anului în fotbal: Messi și Ronaldo lipsesc de pe lista UEFA

UEFA a anunţat, vineri, că Thibaut Courtois, Karim Benzema şi Kevin de Bruyne sunt top 3 fotbalişti nominalizaţi...301

13 aug 23:07SportCând va juca Simona Halep în fața lui Coco Gauff în sferturile WTA Toronto

Meciul dintre Simona Halep și Coco Gauff este primul de pe arena centrală și va avea loc de la ora 20:00 (ora...464

13 aug 23:08SportDavid Popovici s-a calificat pe primul loc în semifinale la Campionatul European de Natație

David Popovici s-a calificat vineri pe primul loc în semifinalele probei de 100 m liber la Campionatul European de...371

Local
13 aug 21:04LocalControale în stațiuni! A plouat cu amenzi

La data de 11 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...437

13 aug 21:04LocalȘoferii constănțeni, luați la puricat de Poliția Rutieră!

La data de 11 august a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat acțiuni pe linia modului...388

13 aug 21:04LocalBeți și fără permis, pe drumurile din Constanța

344

12 aug 00:04LocalVergil Chițac a luat stațiunea Mamaia la pas: Săptămâna viitoare mai am jumătate!

Primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, în cursul zilei de vineri, 12 august a.c., a organizat o conferință de...5071

13 aug 21:03LocalCFR Călători modifică temporar mersul trenurilor

CFR Călători a anunţat vineri că modifică temporar mersul trenurilor. Cei care au cumpărat bilete pentru perioada...443

13 aug 21:04LocalJale în sudul litoralului! Rută ocolitoare pentru evitarea aglomerației

Vineri, 12 august a.c., pe drumurile naționale din sudul litoralului sunt înregistrate valori ridicate de trafic, pe...716

13 aug 21:04LocalCea de-a XVIII-ediție a Taberei Internaționale de Pictură „Lucian Grigorescu”- Medgidia 2022, se apropie de start

În perioada 17-25 august 2022, Primăria Municipiului Medgidia organizează cea de-a XVIII-a ediție a tradiționalei...271

13 aug 21:02LocalBraconieri, prinși cu 15 kilograme de sturion, de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau,...689

13 aug 21:02LocalProgram de lucru RAEDPP de Sfânta Maria

276

Politică
13 aug 00:00PoliticăPredoiu: Foarte multe din amendamentele primite s-au regăsit în proiectele de modificare a legilor Justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, că foarte multe din amendamentele primite şi examinate...172

13 aug 00:00PoliticăDănuț Pop, președinte PER: 'Mugur Isărescu ne ia la misto și pune BNR într-o lumină neprofesionistă'

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, critică angajarea la Banca Națională a celebrei astroloage...175

13 aug 00:00PoliticăPremierul, de Ziua Tineretului: Este nevoie de solidaritate între generaţii pentru a depăşi dificultăţile

149

13 aug 00:00PoliticăPSD propune 'stabilirea prețurilor la un nivel decent' în domeniul energiei

PSD transmite că nu susține diminuarea schemei de compensare a prețurilor și susține că soluția corectă este...159

13 aug 00:00PoliticăVicepreşedintele PMP: În timp ce românii o duc din ce în ce mai rău, coaliţia îşi atribuie o mare victorie

În timp ce valoarea coşului zilnic a crescut cu aproximativ 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut,...199

13 aug 00:00PoliticăMarcel Ciolacu anunță schimbări în domeniul energiei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că la nivelul Guvernului, dar şi al partidului pe care îl conduce se...199

13 aug 00:00PoliticăCseke Attila: Aproape 95% dintre proiectele depuse pe cele trei apeluri prin PNRR sunt eligibile

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, în cadrul unei...138

13 aug 23:16PoliticăMarcel Ciolacu: Când va fi cazul unei remanieri, nu o ţine nimeni secretă

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat, vineri, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând...210

13 aug 00:08PoliticăProiectul rectificării bugetare, pus în dezbatere publică. Ce instituții primesc mai mulți bani

460

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3533

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2797

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

4982

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5324

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4148

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8418

Monden
13 aug 00:00MondenElton John ar putea avea un viitor artistic în metavers după încheierea ultimului său turneu

Elton John ar putea continua să cânte în metavers mult timp după ce va renunţa la turnee, relatează miercuri...147

13 aug 00:00MondenDistribuţia spectacolului 'Grease the Musical' din West End dedică întregul sezon Oliviei Newton-John

Artiştii din distribuţia ''Grease the Musical'', care se joacă în West End, Londra, au dedicat spectacolele din...139

13 aug 01:28MondenBasistul trupei The Pogues, Darryl Hunt, a murit la 72 de ani

146

13 aug 00:00MondenBritney Spears și-a abandonat copiii? Nu au mai vorbit de aproape jumătate de an

Viața de familie a solistei Britney Spears pare să fie un haos total, în continuare, în ciuda unei aparențe...189

13 aug 00:00MondenTommy Lee, cu penisul la vedere pe internet! Vedeta și-a îngrozit fanii

Se știe că Tommy Lee Jones este un personaj extrem de controversat și de-a lungul timpului au existat numeroase...287

13 aug 00:00MondenMetallica şi Mariah Carey, capete de afiş ale Global Citizen Festival, dedicat combaterii sărăciei

Metallica, Mariah Carey, Rosalia şi Jonas Brothers se vor reuni anul acesta la New York pentru Global Citizen Festival,...146

13 aug 00:07MondenCiutacu anunță public că Dragnea nu are ce căuta la el la emisiune

Jurnalistul Victor Ciutacu a reacționat, pe Facebook, după ce, într-o emisiune, fostul lider social-democrat Liviu...593

13 aug 00:13MondenFlorin Salam, în stare gravă la spital, manelistul, internat și trecut pe oxigen!

Florin Salam a ajuns la spital miercuri noapte. Artistul a fost testat și confirmat pozitiv cu COVID-19. În aceste...3332

13 aug 00:18MondenActriță din „Beverly Hills, 90210”, răpusă de o meningită agresivă

514

Mapamond
13 aug 00:12MapamondTensiune în creștere în R. Moldova: Chișinăul impune o măsură umilitoare pentru oficialii din Transnistria

Conducerea Republicii Moldova i-a obligat pe liderii transnistreni să anunțe Chișinăul despre deplasările lor în...630

13 aug 00:12MapamondUn bărbat înarmat a atacat un sediu FBI la 3 zile după perchezițiile de la reședința lui Donald Trump

Un bărbat înarmat și echipat cu vestă antiglonț s-a apropiat de sediul FBI din Ohio. Acesta a fugit după un schimb...434

13 aug 00:13MapamondUn avion Wizz Air aproape că le-a luat capetele turiștilor de pe insula greacă Skiathos

641

13 aug 00:00MapamondCoreea de Nord susţine că a învins pandemia de coronavirus

La trei luni de la prima confirmare a unui focar de coronavirus în Coreea de Nord, autorităţile spun că au învins...151

13 aug 00:00MapamondBen Wallace: Este improbabil ca Putin să reuşească vreodată să ocupe Ucraina

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat joi că este improbabil ca Vladimir Putin să reuşească...143

13 aug 00:12MapamondFostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat regiunile separatiste din estul Ucrainei

O delegaţie de oficiali ruşi condusă de fostul preşedinte Dmitri Medvedev a vizitat joi regiunile separatiste din...379

13 aug 00:13MapamondDirectorul FBI a fost amenințat cu moartea după percheziția la casa lui Trump

Directorul FBI, Christopher Wray, a revenit miercuri asupra amenințărilor de pe rețelele de socializare la adresa sa...396

13 aug 00:14MapamondUn român a murit în Germania după ce a căzut de la geam în timp ce încerca să-și sperie un coleg

Un român în vârstă de 38 de ani a murit după ce a căzut de la etajul unui bloc din landul german Saxonia-Anhalt,...615

13 aug 00:14MapamondAmbasada Chinei în România: Declarația Ministrului de Externe al Chinei, despre vizita lui Pelosi în Taiwan!

457

Sănătate
13 aug 00:00SănătateDe ce este bypassul aortocoronarian o operație salvatoare de viață

Procesul patologic de ateroscleroză, de îngustare a arterelor coronare, este cel care stă la baza bolii coronariene...155

13 aug 00:00SănătateStudiul care dă peste cap tot ce se știa despre depresie: De ce sunt antidepresivele ineficiente

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...165

13 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 297 de persoane cu COVID, internate la terapie intensivă

134

13 aug 00:00SănătateSucul care întărește inima, subțiază talia și previne constipația

Este vedeta verii, este delicios, plin de apă și are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Profitați de acest...214

13 aug 00:00SănătateCât timp trebuie să fierbi cafeaua la ibric pentru a avea aroma perfectă

Cafeaua la ibric nu se va demoda niciodată, în ciuda tuturor espressoarelor care sunt pe piaţă. Pentru a obţine o...208

13 aug 00:00SănătateStudiu: Coronavirusuri înrudite cu SARS infectează anual circa 66.000 de persoane în Asia de Sud-Est

Aproximativ 66.000 de persoane din Asia de Sud-Est sunt infectate în fiecare an cu coronavirusuri înrudite cu SARS şi...151

13 aug 00:12SănătateCercetătorii italieni au creat un vaccin anti-cancer 'foarte promiţător'

Un grup de cercetători din Italia a descoperit un vaccin anti-cancer capabil să declanşeze răspunsuri ale sistemului...411

13 aug 00:17SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 6.400 de cazuri noi de COVID-19

Un număr de 6.469 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...446

13 aug 00:18SănătateMotivul pentru care oamenii dorm mai prost în ultima vreme. Pierdem 40 de ore de somn anual

338

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT