REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constantinescu: Binomul SRI-DNA acţionează ca inchiziţia

Constantinescu: Binomul SRI-DNA acţionează ca inchiziţia

Replica API 13 iunie 2015 | 00:15 257

Președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a reluat vineri ofensiva la adresa DNA, pe care a comparat-o cu Inchiziția spaniolă, comparând tortura evului mediu cu interceptările și celelalte practici tehnologice utilizate de DNA, în colaborare cu SRI.

Dacă ținta clasică Traian Băsescu a părăsit scena politică, Constantinescu a luat PSD în vizor, tocmai partidul său, pe care-l consideră ineficient și inapt să contracareze valurile de arestări.

„Este evident că ceea ce se întâmplă astăzi este o evoluție negativă antidemocratică a societății românești, când toate instituțiile fac același lucru pe care l-au făcut sub regimul Băsescu: justiție televizată, arestări fără probe, cătușe, arestări preventive abuzive bazate numai pe interceptări SRI și, ulterior, pe denunțuri. Sunt metodele pe care le utiliza Inchiziția, care tortura oamenii, astfel încât îi puneau să scrie și ceea ce nu au visat acuzatorii lor! (...) Din păcate, sub guvernarea PSD au continuat astfel de practici, de arestări preventive, fără probe. Una dintre victime sunt eu însumi, atât anul trecut, pe esplanada de la CJC, cât și anul acesta, începând cu luna februarie. Radu Ștefan Mazăre, arestat și el fără probe. Această teroare care a cuprins și cetățenii României, aceea de a nu mai vorbi la telefon nimic, pentru că se poate interpreta, transforma într-un dosar penal... dacă mi-ar fi spus cineva acum 25 de ani că vom trăi această teroare a serviciilor de informații nu l-aș fi crezut! (...) Au fost decapitate conducerile, președinții de consilii județene, primarii de municipii. Eu spun că toți cetățenii României, până nu se probează printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, sunt nevinovați, prin Constituție. Prezumția de nevinovăție, pe care toți trebuie să o avem și ferească Dumnezeu să „beneficiați” vreodată de acest binom SRI-DNA! Vă spun din dosare că sunt fără probe, nu cunosc dosarul lui Radu Mazăre sau ale mele? Dacă în toate hotărârile astea în vigoare se adună sumele și spun că eu mi le-am însușit, dar nu spun cum sau prin cine și nu probează! Nu vi se pare ciudat? Am luat pentru ISU celebrul elicopter, autospeciale și macarale și șenilata și mașini de stins incendii... S-a luat raportul Curții de Conturi pe 2011 și 2012 și s-au împărțit dosarele, rapoarte contestate de mine la instanța de contencios-administrativ. Până ajungi la o acuzație penală, din care să reiasă un prejudiciu, trebuie să o stabilească cineva!”, a spus Constantinescu.

Referindu-se la județul Constanța, președintele suspendat al CJC susține că a discutat cu 22 de primari PSD din județ, care i-au mărturist că nu doresc să mai candideze și în 2016. Printre aceștia, Nicolae Matei de la Năvodari.

„Primarii nu mai vor să candideze, sunt 22 cu care eu am vorbit și nu mai vor, de spaimă, de frică, de teroare, de dosare. Am vorbit și cu domnul Matei, primarul Năvodariului în funcție și, de asemenea, l-am găsit pe Matei terorizat de închisoare. A făcut un an și două luni în mandatul acesta de preventiv și iată că a revenit a treia oară în funcție, dar mi-a spus că nu știe dacă va mai candida. L-am găsit pe Matei, un om vertical, care a făcut atâtea pentru Năvodari, inclusiv acest drum care leagă Constanța de Năvodari făcut împreună și câte lupte seculare pe care lumea nu le înțelege, că ei (ENEL – n.r.) nu voiau să dea stâlpii jos că sunt italieni șmecheri și noi români proști! Am extins Mamaia, am făcut Mamaia 2 la Năvodari. Matei mi-a spus că el nu știe dacă mai candidează!”, a mai spus Constantinescu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218