REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constantinescu, cercetat în libertate, Gâmbuţeanu - 30 de zile de arest preventiv

Constantinescu, cercetat în libertate, Gâmbuţeanu - 30 de zile de arest preventiv

Replica API 21 martie 2014 | 00:00 113

Preşedintele CJC: "Au fost interpretări abuzive ale unor corespondenţe"

Preşedintele CJC: "Au fost interpretări abuzive ale unor corespondenţe"

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, se va afla sub control judiciar, a decis, ieri, instanţa. Reamintim că Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a fost reţinut miercuri pentru 24 de ore de către DNA Bucureşti, iar procurorii anticorupţie l-au prezentat joi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile. În afară de Nicuşor Constantinescu, a fost reţinut şi şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu. Spre deosebire de Nicuşor Constantinescu, în cazul lui Adrian Gâmbuţeanu instanţa a decis arestul preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Reamintim că procurorii DNA Bucureşti au făcut miercuri percheziţii la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu, la Consiliul Judeţean şi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Cu acest prilej, au fost ridicate mai multe documente de la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi de la sediul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri. Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal, în acest nou dosar, pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme. În cursul zilei de ieri, la ieşirea din sala de judecată unde a fost încuviinţată cercetarea sa în libertate, sub control judiciar, Nicuşor Constantinescu a declarat: "Au fost interpretări abuzive ale unor corespondenţe care s-au făcut între Regia de Drumuri, Consiliul Judeţean şi Curtea de Conturi. Luaţi decizia preşedintelui Curţii de Conturi din 2012, domnul Văcăroiu, care a reprogramat controlul la RAJDP Constanţa, şi faptul că la Constanţa, în permanenţă când s-a controlat activitatea ordonatorilor de credite, nu s-a găsit nici un fel de ilegalitate, nici în 2010, nici 2011, nici în 2012, nici în 2013", a spus Constantinescu. Preşedintele CJC a mai precizat, referitor la denunţătorul său, afaceristul Marian Turbatu, că: "Este singurul investitor din România căruia i-am eliberat, în 2007, şi certificat de urbanism, şi autorizaţie de construcţie pentru un parc eolian, fără să-i pretind absolut nimic. Dacă nu voiam să i-l eliberez, nu îl eliberam". Anterior, adică miercuri, atunci când a fost ridicat de oamenii legii şi dus la sediul DNA Bucureşti, pentru audieri, Nicuşor Constantinescu declara: "Am fost reţinut în urma unor acuzaţii ale unui escroc - Turbatu Marian, care a înşelat Consiliul Judeţean Constanţa şi mi-a făcut plângere".

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367