REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constantinescu, în discuţii cu chinezii pentru construcţia unui parc industrial la Marea Neagră

Constantinescu, în discuţii cu chinezii pentru construcţia unui parc industrial la Marea Neagră

Replica API 28 noiembrie 2013 | 00:00 115

Investiţie de 10 milioane de dolari

Investiţie de 10 milioane de dolari

Zona portuară Agigea - Cumpăna - Canalul Marea Neagră va avea un imens parc industrial. Consiliul Judeţean Constanţa este în discuţii cu China privind realizarea unui astfel de proiect ce va crea mii de locuri de muncă la malul mării. Nicuşor Constantinescu a anunţat că va discuta cu reprezentanţii Chinei acest aspect, la Bucureşti.

"Mă duc direct la Parlamentul României, unde sunt invitat de Victor Ponta, pentru a ne întâlni cu partenerii chinezi", a spus Nicuşor Constantinescu, după şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri, 27 noiembrie. "După cum ştiţi, în judeţul Constanţa, există un consulat chinez de foarte mulţi ani. Asta înseamnă că această mare putere economică mondială a considerat întotdeauna portul Constanţa, judeţul Constanţa şi toată Dobrogea, ca o poartă de interes în legătură cu Asia şi cu China. China este cel mai mare dezvoltator din toate ţările lumii şi este important să creăm împreună proiecte care să genereze locuri de muncă şi bunăstare. China are linii de transport containere în toată lumea, această conexiune este foarte importantă pentru viitoarele investiţii şi există un nou proiect pentru un mare parc industrial, pe care vrem să-l facem cu partenerii chinezi. În zona portuară Agigea - Cumpăna - Canalul Marea Neagră, respectiv Marea Neagră, unde există infrastructura feroviară, centura ocolitoare care va prelua pe uscat, va fi un mare parc industrial, unde aproximativ 2.000 de companii mixte româno-chineze vor procesa produse agricole, respectiv produse electronice, laptop-uri, telefoane şi orice este nevoie", a mai continuat Constantinescu. Proiectul se ridică la suma de 10 milioane de dolari şi este benefic pentru populaţie din mai multe puncte de vedere, dar cel mai important este că va crea mii de locuri de muncă, a anunţat preşedintele CJC. "Vor fi locuri de muncă importante, dacă reuşim să facem acest proiect. Ei au fost deja în vizită acum câteva luni şi au zburat prin zonă. Am adunat şi primarii din zonă, pentru a vedea disponibilitatea de a participa la acest proiect. Evident, toată lumea vrea să participe şi eu cred că şi Dobrogea are nevoie de parcuri industriale, care să creeze mii de locuri de muncă, pentru că acesta este drumul pe care trebuie să mergem", a mai relatat preşedintele CJC. Nicuşor Constantinescu are mai încredere în acest proiect, deşi gurile rele spun că este o greşeală un parteneriat al României cu China. "Am auzit nişte cârcotaşi făcând diferite comentarii cum că este o greşeală că România ar fi parteneră cu China, care nu ştiu ce ar face şi ce drege. Eu vă spun doar atât: la ora asta, China este cel mai mare investitor din Germania, dacă n-aţi ştiut. Şi din SUA. Este cea mai mare putere economică la această oră şi este păcat să nu facem astfel de parteneriate, mai ales că Uniunea Europeană are un acord semnat cu China, în care sunt delimitate foarte clar serviciile, volumul de mărfuri de import şi de export, dinspre China înspre UE şi invers", a conchis Nicuşor Constantinescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218