REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constantinescu, la învestirea subprefectului Volcinschi: "Sper că se va face dreptate în cazul abuzurilor făcute de fostul prefect"

Constantinescu, la învestirea subprefectului Volcinschi: "Sper că se va face dreptate în cazul abuzurilor făcute de fostul prefect"

Replica API 21 mai 2012 | 00:00 230

Radu Volcinschi a fost învestit, azi, ca subprefect al Constanţei, în prezenţa preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, a prefectului Bogdan Iulian Huţucă, reprezentanţi ai prefecturii şi deconcentratelor, autorităţilor locale. Menţionăm că Radu Volcinschi a fost numit în baza HG nr. 521 din 16 mai 2012 şi publicată în Monitorul Oficial nr.336/18.V.2012. Despre noua echipă a aparatului prefecturii, Nicuşor Constantinescu, care nu a mai intrat în Sala Mare a Prefecturii din anul 2009, a declarat că are încredere şi că i-a sfătuit pe aceştia să verifice toate actele emise de fostul prefect, Claudiu Palaz. "Eu nu am avut nici un fel de relaţie cu fostul prefect, care nu a făcut decât să saboteze activitatea consiliilor locale şi a primarilor din tot judeţul. Amintesc numai suspendările succesive făcute de fostul prefect primarului celui de-al doilea municipiu din judeţul Constanţa, primarului legal Claudiu Tusac, suspendat de 2 ori şi repus de instanţa de judecată în scaun, confirmând astfel abuzul în serviciu săvârşit de fostul prefect care, main nou, este candidat la Primăria Constanţa, vreau să amintesc că cetăţenii Mangaliei, din cauza acestuia, Mangalia a rămas îngheţată şi a fost o bătaie de joc, vă asigur că cel vinovat, sau cei vinovaţi, vor plăti legal pentru toate abuzurile săvârşite şi toate daunele faţă de cetăţeni", a declarat Nicuşor Constantinescu. Despre noua echipă, preşedintele CJC a declarat că are încredere în aceasta. "Despre noua echipă de la prefectură, Bogdan Huţucă şi Radu Volcinschi, care sunt doi profesionişti, doi înalţi funcţionari publici, împreună cu Consiliul Judeţean şi cu consiliile locale şi cu primăriile vom avea o relaţie de normalitate, bună colaborare şi sprijin reciproc, pentru că cu Radu Volcinschi lucrez de peste 10 ani şi este un foarte bun profesionist, omul care pune suflet în ceea ce face şi care îl va ajuta pe Bogdan Huţucă, care provine din FISC, să înţeleagă mai mult despre administraţia publică, care are foarte multe ocolişuri şi suişuri, şi este nevoie de un om cu experienţă care să rezolve problemele nerezolvate, cum ar fi litigiile cu primăriile făcute de fostul prefect, cele privind titlurile de proprietate ale pământurilor, cele legate de ADS şi alte deconcentrate", a mai declarat Constantinescu.

Constantinescu aşteaptă ca Palaz să fie tras la răspundere pentru abuz

Preşedintele CJC a mai spus că urmează o verificare a documentelor întocmite de fostul prefect Claudiu Palaz. "Cred că orice om care merge într-o funcţie publică cu înaltă răspundere, cum ar fi cea de prefect sau subprefect, trebuie să vadă de unde pleacă, să vadă ce găseşte în Prefectură. Eu i-am sfătuit şi pe prefect, şi pe subprefect, să declanşeze de urgenţă o analiză profesional-juridică şi de audit al tuturor acţiunilor administrativ juridice ale fostului prefect, pentru că sunt multe abuzuri şi de ilegalităţi comise de acesta, lucru pentru care eu am sesizat, ca preşedinte al CJC, instituţiile statului. Sper ca odată cu noul guvern USL, aceste instituţii ale statului să înceapă să-şi facă treaba pentru care sunt plătite, să îi oblige pe cei care încalcă legea să plătească pentru încălcarea ei. Sper că se va face dreptate şi în cazul abuzurilor făcute de fostul prefect şi sper că vom reuşi împreună cu noua echipă de la prefectură să rezolvăm toate problemele judeţului", a mai declarat Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218