REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constantinescu: Ministrul Nicolăescu spune să desfiinţăm sănătatea sau ce?

Constantinescu: Ministrul Nicolăescu spune să desfiinţăm sănătatea sau ce?

Replica API 13 martie 2013 | 00:00 112

Preşedintele CJC nu este de acord cu desfiinţarea Direcţiilor de Sănătate

Preşedintele CJC nu este de acord cu desfiinţarea Direcţiilor de Sănătate

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, marţi, că Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi Casele de Asigurări de Sănătate Publică judeţene vor fi desfiinţate în următoarele zile. Restructurarea aparatului birocratic din Direcţiile de Sănătate Publică judeţene şi Casele de Sănătate judeţene este una dintre soluţiile Ministerului Sănătăţii la solicitarea premierului Victor Ponta de a reduce cu 15% cheltuielile de personal şi cele cu bunuri şi servicii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa critică atitudinea şi, implicit, declaraţiile ministrului Eugen Nicolăescu, acuzându-l că a vrut doar să se afirme. "Este o declaraţie pe care eu nu o înţeleg. Programul Naţional de Guvernare a Guvuernului Ponta prevede, ca primă chestiune, descentralizarea, nu desfiinţarea. Descentralizarea nu înseamnă desfiinţare. Nu înţeleg această poziţie şi o să încerc să-l întreb ce înseamnă aceste declaraţii. Adică desfiinţăm sănătatea sau ce? Nu s-a stabilit aşa ceva la nivelul Guvernului României. Acestea sunt idei şi păreri. S-a stabilit că vor fi şi la nivel de judeţe structuri, dar care vor trece în subordinea autorităţilor locale, deliberative, dar nu că se desfiinţează şi că se fac 8 mamuţi. Astfel de afirmaţii, când ieşi pe post, ca ministru, şi spui "desfiinţez tot, dar nu pun nimic în loc", înseamnă că încerci să ieşi în faţă", a declarat şeful CJC, ţinând să precizeze şi faptul că orice modificare legislativă care vizează administraţiile locale trebuie să fie făcută cu acordul acestora. "Orice modificare legislativă nu poate fi făcută decât după consultarea autorităţilor locale. Conform legii 215, privivind administraţiile publice locale, orice propunere trebuie să aibă punctul de vedere al celor care-i vizează. Ori noi, n-am fost consultaţi. Aceste discuţii sunt făcute fără acceptul nimănui, din dorinţa de a ieşi în faţă. Sunt comentarii făcute să băgăm panică în populaţie. Nu agreăm desfiinţarea DSP-urilor. Trebuie să treacă în administrarea consiliilor judeţene", a conchis Nicuşor Daniel Constantinescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102