REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Constantinescu rămâne în libertate; Gâmbuţeanu, liber şi el, după mai multe zile de arest

Constantinescu rămâne în libertate; Gâmbuţeanu, liber şi el, după mai multe zile de arest

Replica API 29 martie 2014 | 00:00 177

Preşedintele CJC: "E o teroare naţională. Toate dosarele DNA se bazează pe ascultări"

Preşedintele CJC: "E o teroare naţională. Toate dosarele DNA se bazează pe ascultări"

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, recursul depus de procurorii DNA împotriva deciziei de cercetare în libertate a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Prin urmare, Constantinescu rămâne în libertate, sub control judiciar. Liber este şi Adrian Gâmbuţeanu, şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Magistraţii Curţii de Apel au admis contestaţia formulată de apărătorii acestuia, au respins propunerea de arestare preventivă şi au dispus punerea lui în libertate. Decizia este definitivă. Reamintim că procurorii DNA Bucureşti au făcut săptămâna trecută percheziţii la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu, la Consiliul Judeţean şi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa. Cu acest prilej, au fost ridicate mai multe documente de la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu şi de la sediul Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri. Potrivit DNA, preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, este urmărit penal, în acest nou dosar, pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa şi a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis, respectiv prelungit certificate de urbanism şi autorizaţii de construire a unor centrale şi generatoare eoliene, solicitate de două firme. După percheziţii, Nicuşor Constantinescu, dar şi şeful Regiei de Drumuri, Adrian Gâmbuţeanu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Ei au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a decis însă, pe 20 martie, ca Nicuşor Constantinescu să fie cercetat în libertate, ca urmare a bolii de care suferă, în timp ce Adrian Gâmbuţeanu a fost arestat, până la decizia de vineri, 29 martie, care este definitivă.

Facem precizarea că Nicuşor Constantinescu a declarat ieri, la ieşirea din tribunal - una agitată, cu jurnalişti îmbrânciţi de şoferul preşedintelui CJC -, că este bolnav de cancer la prostată şi că a devenit ţinta "regimului Traian Băsescu". "Păi cine conduce România, în ultimii zece ani, nu e regimul Traian Băsescu?", care a lansat această "inchiziţie publică în care duşmanii politici sunt urmăriţi, anchetaţi", a spus Constantinescu. El a adăugat că este programat la "Institutul Mina Minovici, la Sf Ion, pentru o reconfirmare a diagnosticului", după care va cere voie să plece din ţară pentru a se opera "de urgenţă". Referitor la dosarul instrumentat de DNA, după ce se va termina procesul, a adăugat Constantinescu, se va "îndrepta împotriva acestor procurori" care l-au pus sub acuzaţie si va cere "daune interese". Tot Nicuşor Constantinescu a mai precizat că, în ziua în au fost efectuate percheziţii la el acasă, "mascaţii" i-au controlat copilul care pleca la şcoală în ghiozdan. De precizat că, înainte de verdictul pronunţat vineri, preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu a ţinut să sublinieze că la dosar au fost depuse probe noi, din care reiese că Regia de Drumuri este a statului Român: "Nu este SRL-ul lui Nicuşor Constantinescu ca să fiu acuzat de abuz în serviciu". Revenind la acuzaţiile lansate împotriva procurorilor, de menţionat că, într-o intervenţie la B1 TV, Nicuşor Constantinescu a afirmat: "Doresc o reorganizare şi intrare în normalitate în ceea ce înseamnă actul de justiţie în România, nu să te trezeşti cu mascaţii în casă noaptea, fără să fii citat şi să nu şti despre ce e vorba. Nu poţi să acuzi un om fără să-i aduci la cunoştinţă. S-au luat toate documentele, mai puţin cele care nu mă incriminau". "Vreau să nu se mai facă ascultări de telefoane, percheziţii abuzive. E o teroare naţională. Toate dosarele DNA se bazează pe aceste ascultări", a mai spus Constantinescu.

Mirela Sorina PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369