REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constantinescu, SĂLTAT de jandarmi de la spital: "Sunt luat ca infractorii!"

Constantinescu, SĂLTAT de jandarmi de la spital: "Sunt luat ca infractorii!"

Replica API 20 mai 2016 | 22:54 832

"Procurorul Bodean DNA Zorro Dobrogea România"

"Procurorul Bodean DNA Zorro Dobrogea România"

Jandarmii au ajuns la spital, în cursul zilei de vineri, 20 mai, pentru a pune în executare mandatul de aducere în ceea ce-l privește pe Nicușor Constantinescu.

UPDATE: Constantinescu: "Procurorul Bodean DNA, Zorro Dobrogea România!"

Președintele suspendat al CJC a fost luat de jandarmi, cu targa, și dus la instanțe cu o ambulanță. "Cum să mă simt? Nu vedeți cum sunt? Eram pregătit, oricum m-am externat acum două ore, dar văd că a fost nevoie și de un mandat de aducere, nu am înțeles de ce. Cert este că nici un lucru bun nu rămâne nepedepsit în România. Am renovat spitalul ăsta 70% în 10 ani și a fost nevoie de 3 ori și sunt luat ca infractorii. Asta este România anului 2016. O să merg la proces, da. Dar mergeam oricum. Dar dacă a fost nevoie să vină cu mandat de aducere, ca tâlharii și infractorii, asta este treaba. Eu m-am externat de două ore și avocatul meu, Mocanu, a comunicat că merg singur", a spus el, la ieșirea din unitatea spitalicească. Ulterior, ambulanța a ajuns la Curtea de Apel, Constantinescu intrând în sala de judecată, în cârje.

"Am tensiunea 21 cu 11, mi-au făcut acum... în venă. Am intrat alatăieri cu 20, deci sunt într-o tensiune extraordinară. Este evident un abuz în serviciu al domnului procuror Bodean, același care m-a arestat acum doi ani, acum un an, fără nici un fel de probă, și vrea oricum și cu orice preț să mă bage... Cred că pot să stau în sala de judecată, dar acum cu agitația, toate astea, cu ambulanță și cu presă... am tensiunea mare, care e foarte periculoasă. (...) Fără probe, cum e în dosarul ăsta, fără expertize, fără martori, fără nimic! Dar astazi (vineri, 20 mai – n.r.) se judecă altceva, se judecă arestarea mea. La cererea domului procuror Bodean. Procurorul Bodean DNA Zorro Dobrogea România. Va răspunde într-o zi pentru faptele lui!", a spus Nicușor.

În drum spre sala de judecată, după ce Constantinescu s-a ridicat de pe targă și a utilizat cârjele, a continuat să-și exprime nemulțumirile. "Este un proces politic ce se întâmplă astăzi. Și nu este normal ca procurorii numiți politic, indiferent de ce partid, să facă politică. Să stabilească cine candidează, cine nu, cine câștigă, cine nu, cine e arestat și cine nu. Nu este normal așa ceva și voi ar trebui să trageți primii un semnal de alarmă despre aceste abuzuri care continuă și în plină campanie electorală. Cine ești tu, DNA, să te substitui voinței poporului român și a cetățenilor? (...) Au scos din rechizitoriu, după ce m-au arestat, aceste două acuzații și a rămas ca în tren, dar eu am fost arestat. După aia am fost acuzat de conflict de interese cu TV Neptun. S-a dezincriminat de către Curtea Constituțională conflictul de interese și au scos din rechizitoriu și m-au scos de sub acuzații. Acum, dacă marți (24 mai – n.r.) se va întâmpla la fel cu abuzul în serviciu în forma asta nouă, pe care eu am contestat-o la Curtea Constituțională, și alți cetățeni români, președinți de consilii și așa mai departe, ce se va întâmpla? Că sunt citat pe 24 mai. Eu cred că așa cum a recomandat comisia de la Veneția, singura autoritate a Uniunii Europene pentru autoritățile locale din UE, ca acest ca acest abuz în serviciu să nu mai fie considerat faptă penală, se va întâmpla!", a declarat Nicușor Constantinescu.

CIRC în sala de judecată

Magistrații au fost nevoiți să întrerupă ședința de judecată pentru ca Nicușor Constantinescu să se liniștească. În sală au intrat și medicii, având asupra lor și un defibrilator, pentru a-i administra medicamente pentru tensiune. De asemenea, judecătorii nu au vrut să anuleze ședința și au decis să ia doar o pauză.

Amintim că acesta a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța în seara de miercuri, iar joi a fost operat, precizând că este vorba despre problema sa mai veche de natură urologică. În plus, președintele suspendat al CJC a trimis imagini chiar din timpul operației. Însă, procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța, a cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, ședința de judecată fiind stabilită pentru astăzi, la ora 15.00.

Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive, a rezultat că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu, cu rea credinţă, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenţii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanţa de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord. Deşi inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-şi rezolva diverse „probleme personale ”. De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical etc. Mai mult, într-o publicaţie locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultăţii în care inculpatul apare poziţionat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii. Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea credinţă tergiversarea cauzei, mai precizează procurorii DNA.

Citește și:

Procurorul Bodean cere arestarea lui Constantinescu: A fost prezent la un eveniment pe 14 mai, dar NU a mers la instanţe!

Nicușor Constantinescu, OPERAT la Spitalul Județean! Video

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218