REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constantinescu, supărat pe procurorii DNA pentru că-l cercetează în noi dosare: "Este un abuz!"

Constantinescu, supărat pe procurorii DNA pentru că-l cercetează în noi dosare: "Este un abuz!"

Replica API 16 februarie 2017 | 08:19 274

Caz fără precedent la Constanţa

Caz fără precedent la Constanţa

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost adus la sediul DNA Constanța, în dimineața de miercuri, 15 februarie anul curent. Acesta a declarat că nu știe motivul, dar a aflat imediat că este cercetat în alte 3 noi dosare, moment în care a precizat: "Este un abuz din partea procurorilor".

Este vorba despre trei noi dosare în care Nicușor Constantinescu este cercetat. Două dintre ele se referă la lucrări de reabilitare a drumurilor județene, prin RAJDP, iar unul la contracte de publicitate cu Combat Press. Amintim faptul că lui Nicușor Constantinescu i s-a adus la cunoștință, zilele trecute, faptul că e la un pas de a scoate din buzunar suma de 401.700 lei într-un dosar legat de societatea precizată mai sus. Cel puțin așa a decis prima instanță, urmând se judeca și apelul.

Mai exact, Tribunalul Constanța, la data de 10.02.2017, a decis: "Obligă pe pârât către reclamant la plata sumei de 401.700 lei reprezentând plată nelegală pentru servicii de publicitate în presa scrisă către SC Combat Press Srl. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare", cu precizarea că pârât este nimeni altul decât Nicușor Daniel Constantinescu, iar reclamanți: Judetul Constanța-Consiliul Județean Constanța și președintele CJC. Și decizia a venit la numai două zile după ce Constantinescu aflase că Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins recursul în casație în dosarul Centrului Militar Zonal, adică: nu va părăsi penitenciarul.

Revenind la noile dosare, procurorii DNA Constanța au precizat: "Constantinescu Nicușor-Daniel, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Constanța, în prezent aflat în stare de detenție, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, din care două în formă continuată". Mai exact, în perioada 2011 – 2013, suspectul Nicușor-Daniel Constantinescu, în calităţile de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi ordonator principal de credite, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu în sensul că a achitat în mod nelegal, către Regia Autonomă Judeţeană Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanţa, suma totală de 40.780.316 lei.

Această sumă de bani, ce reprezenta contravaloarea unor lucrări de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene și de consolidare a sistemului rutier, a fost achitată de suspect, în următoarele împrejurări: fără a exista vreo procedură de atribuire dintre cele prevăzute de lege - în absenţa documentelor justificative legal întocmite, din care să rezulte efectuarea în realitate lucrărilor, fără ca lucrările să fie recepţionate de către Consiliul Judeţean Constanţa (întrucât acestea nu îndeplineau cerinţele de calitate –într-unul dintre cazuri drumul era deteriorat în proporție de 100% ).

Nicușor "cotiza" către firme agreate!

De asemenea, în cursul anului 2013, Constantinescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a încălcat prevederile legale în legătură cu adoptarea şi punerea în aplicare a H.C.J. nr.313/2013 (privind alocarea unei sume de bani R.A.J.D.P. Constanta în vederea ducerii la îndeplinire a Programului cu obiectivele si lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2013 finanțate din bugetul Consiliului Județean Constanța).

În concret, prin hotărârea respectivă, suspectul a acordat R.A.J.D.P. Constanţa, cu titlu de subvenţii, importante sume de bani, deşi potrivit prevederilor legale, regiile autonome puteau primi subvenţii doar în cazul în care înregistrau pierderi şi doar pentru acoperirea deficitelor respective. Acest lucru nu era valabil și pentru R.A.J.D.P. Constanţa care, în exerciţiul financiar anterior, înregistrase profit.

De asemenea, în perioada decembrie 2009 – noiembrie 2010, suspectul Constantinescu Nicușor-Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, în sensul că a plătit, în mod nelegal, către o firmă de publicitate “agreată” suma de 401.700 lei. Acești bani au fost achitați societății respective în condițiile în care serviciile de publicitate au fost achiziționate cu încălcarea normelor în materia achiziţiilor publice şi finanţelor publice. Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cum face cand e suparat? Guitz Guiiitz
0
0
Hindelmo, daca consuliul judetean constanta, de factura politica rosie, s-a constituit parte civila in dosarul nicusorului tau, atunci, e cazul sa nu mai postezi bazaconia cu dosar politic.
3
0
dedesupt aveti un postac jegos pesedist nepoatele lui sterg italieni la cur si el face un ban scriind cu litere mari si aparind niste hoti ordinari .ba cretinule ti-a marit dragnea pensia ce mai vrei ?
1
0
OMUL ESTE CONDAMNAT POLITIC.TOATE II SINT FACUTE LA COMANDA.SIGUR DATATORI CU PAREREA IS KKLAU.DAR SI ADEVARATI CARE VAD CE II DE VAZUT ZIC.LASATI VORBARAIA COMENTARIILE RAUTACIOSE CONSULTATI DOSARUL DIN INSTANTA APOI EMITETI OPINII.ALTFEL MINCATI DOAR KKT SI ATIIT.SANATATE NICULE.
0
4
Dar cand ne sfidai pe toti , ne vorbeai superior, de multe ori te bagai in domenii din sport care nu te priveau dar trebuia sa pui in functii prieteni de vanatoare , dar nu ti-a iesit, cum e?
6
0
ma-ta l-a platit sau a indatorat-o ? dati-as la muie , nu vezi cum arata orasul dupa plecarea lui radu ? ai si acum strazi cu zapada , cacat imbalsamat ce esti .
1
4
Daca justitia din romania il va judeca pe radu mazare primarul care a indatorat municipiul constanta iar ratele se vor plati si de stranepoti nostri,este omul care a distrus constanta si mamaia.Dec ce nu vrea justitia corupta din romania sa-l judece?
5
2
cand se va face ancheta si cu referire la reabilitarea drumului judetean Pecineaga Amzacea , facut praf, drum ce a fost reabilitat de TELDRUM SA TELORMAN, adik firma lui Dragnea in complicitate cu Porcusorul de NICUSOR ???
3
0
Cu finasu Adi Negrea teparu .... la inchisoare
3
0
Codruta , apuca-te sa-ti cauti un ciocanitor , caci nicusor mai are treaba multa prin parnaie... Lasa-l pe avocatul vostru uscat , ptr. ca ii plac doar tinerele...
4
0
Abuz ,abuz,abuz, numai asta auzim din partea porcului, da cand facea el abuzuri cu banii populatiei si se folosea de putere nu mai era abuz??? Ce sa caute DNA-ul la un om care nu a facut nimic , normal ca il abuzeaza pana se da singur in primire, nu e la mintea cocosului cum o persoana a acumulat o avere colosala in 10 ani din salariu de bugetar ....
5
0
scopul real al reabilitarilor a fost sa puna mana pe pomii seculari care aflati pe marginea acestor drumuri judetene pe care i-a transformat in cherestea si au dat-o la export. De cinci ani am sesizat acest lucru si procurorii nu fac nimic.
7
0
Cine mai are incredere in justitie, DNA, procurori, cand vezi la tv. fel de fel de abuzuri, oameni bagati la puscarie, apoi dovedit ca erau nevinovati. Alti procurori sant inregistrati cu un limbaj de interlopi. In nicio tara din lume nu se intampla asemenea abuzuri si numai impotriva unui anumit partid politic. Republica procurorilor.
3
15
Pe langa puscarie sa recupereze prejudiciile aduse de jegosi astia.sa se asfaltare dracu orasu asta ca e plin de cratere mai ales acum dupa ninsoare.sa se faca ceva vizibil .doar plombe si copaci vopsiti atat se face on c-ta
12
0
Pe cind suntem invitati si la POMANA PORCULUI. Iertare fratii masoni ai lui NICUSOR au acest ritual. Noi ne-am obisnuit cu COLIVA.
11
0
La puscarieeeeeee,javra
15
0
Un abuz a fost faptul ca te-ai nascut hot tu si cu mazare...Ati nenorocit un oras si un judet intreg haimanalelor.
19
0
Sute de milioane furate an de an din buget si tu si Mazare si consilierii, s-a terminat cu voi, la puscarie!
26
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614