REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constantinescu: Vom duce o campanie civilizată doar dacă nu vom fi şantajaţi şi ascultaţi de SRI

Constantinescu: Vom duce o campanie civilizată doar dacă nu vom fi şantajaţi şi ascultaţi de SRI

Replica API 27 martie 2012 | 00:00 159

Primarii Nădrag şi Nedea au trecut la PSD

Primarii Nădrag şi Nedea au trecut la PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean şi prim-vicepreşedintele PSD, Nicuşor Constantinescu, va fi director de campanie pentru alegerile locale, fiind desemnat în această funcţie de Comitetul Executiv al PSD Constanţa. Constantinescu a declarat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că PSD va duce o campanie civilizată şi constructivă, dar dacă vor fi ameninţaţi şi ascultaţi de SRI, vor acţiona pe măsură. "Vreau o campanie civilizată şi constructivă. Asta dacă nu vom fi şantajaţi sau ascultaţi de SRI cum este posibil să se întâmple chiar acum. Dacă va fi aşa, vom acţiona pe măsură", a mai spus Constantinescu. Tot el a anunţat şi faptul că unii primari din PDL au trecut la PSD.

Tudor Nădrag, primarul din Hârşova, a decis să renunţe la PDL pentru PSD. "Am hotărât să plec la PSD pentru că, aşa cum am spus dintotdeauna, partidul meu se numeşte Hârşova şi tot ceea ce fac, fac în interesul localităţii. La fel şi acum, vreau să fac orice ca să fie bine localităţii. Întotdeauna am avut sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi sper că-l voi avea şi de acum încolo. Mă simt onorat că am trecut la PSD, am făcut acest lucru în folosul comunităţii mele, a cetăţenilor pe care îi reprezint", a declarat, Tudor Nădrag. Edilul nu a dorit să precizeze care sunt motivele pentru care părăseşte PDL. "Am atâta bun simţ, încât să nu arunc cu noroi în colegii mei de partid. Încă nu mi-am dat demisia din PDL. "În aceeaşi situaţie se află şi primarul din localitatea Ion Corvin, Dumitru Nedea, prezent, de asemenea, la conferinţa PSD pentru a-şi anunţa candidatura la primărie din partea noului partid. "Am primit mai mult sprijin din partea Consiliului Judeţean decât de la oricine", a spus Nedea. Candidaturile celor doi edili au fost întâmpinate de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, care a anunţat cu bucurie deciziile luate de primari. "Le urăm bun venit. Noi nu alegem primarii cu japca, fiecare se bagă de bunăvoie, nu facem presiuni politice şi nu vom face. Nu avem nevoie de primari luaţi cu bani de la Guvern. Avem nevoie de oameni serioşi şi gospodari. Vom ajuta oraşul Hârşova să prospere şi să creeze noi locuri de muncă", a spus preşedintele CJC. De asemenea, acesta a declarat că sondajele de opinie sunt în toi pe toată raza judeţului Constanţa, dar şi discuţii cu partidele din USL. "În continuare, mai avem câteva localităţi, respectiv 12, unde nu am luat o decizie, aşteptăm rezultatele şi validarea sondajelor de opinie", a mai spus Nicuşor Constantinescu. Susţinerea primarului din Hârşova a fost mai mult decât transparentă, preşedintele CJC susţinând că edilul este favorizat în faţa liberalului Ion Chiriţă. "De aceea am şi făcut conferinţa de presă, să anunţ că Nădrag candidează din partea PSD", a spus Constantinescu.

Chiru nu se lasă, continuă lupta pentru Primăria Hârşova

Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, susţine că au existat zvonuri că Tudor Nădrag intenţiona să părăsească partidul, dar că edilul ar fi negat până acum acest lucru. Am aflat că intenţionează să plece din PDL, a negat până acum acest lucru, însă voi avea o discuţie cu dumnealui să-mi explice care sunt motivele, a declarat, pentru Replica, Gigi Chiru. Preşedintele PDL spune că dacă este decis să plece la PSD atunci va pregăti un alt candidat pentru Primăria Hârşova. Ne vom continua campania cu sau fără Nădrag. Nu putem să renunţăm la ideea de a pierde Primăria Hârşova. Vom pregăti un alt candidat, a spus Chiru.

PSD se aşteaptă să piardă unele localităţi

Chiar dacă PSD se consideră un partid cu mare putere de convingere, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, este de părere că unele localităţi, precum 23 August, vor fi pierdute în favoarea altor partide. Acesta susţine că 70% din conducerea Constanţei este din PSD, reprezentată prin cei 42 de primari, membri ai partidului. Chiar şi în condiţiile date, o mare importanţă o reprezintă şi localităţile implicate în campania PSD, nu doar numărul acestora. "Degeaba ai Cogealac dacă nu ai Constanţa. Cred că localitatea 23 August o vom pierde. Este evident că nu vom câştiga alegerile în toate localităţile", a spus Dragomir. Până în momentul de faţă sunt 8 localităţi în care s-a hotărât că se va merge pe liste separate. Acestea sunt: Năvodari, Agigea, Deleni, Fântânele, Grădina, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă şi Topalu. În continuare, 47 de localităţi reprezintă cuantumul în care s-a hotărât şi s-a stabilit protocoale şi liste comune. În plus, membrii PSD susţin că dacă USL va avea proiecte bune în folosul comunităţii, vor avea parte de toată susţinerea lor, indiferent de culoarea politică a partidului. "Chiar dacă primarul este din alt partid, numai un mincinos poate afirma că ne-am impus, ca şi Consiliu Judeţean, unor proiecte iniţiate pe banii guvernului, care erau în folosul comunităţii", a spus Cristinel Dragomir.

Tusac, susţinut de PSD. Chirciu din Oltina, nu

Candidatul PSD la Mangalia este Claudiu Mihai Tusac, susţine preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Acesta mai spune că în localităţile Rasova, Pecineaga, Oltina, Corbu, Cogealac, Castelu, Ovidiu, Cernavodă, Băneasa, 23 August, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Medgidia şi Mangalia se vor face sondaje de opinie, iar candidaţii vor candida după alte liste şi criterii. De asemenea, pe lista celor susţinuţi se află şi Mariana Mircea, primarul din Cernavodă. La polul opus se află primarul din Oltina, Gheorghe Chirciu. Edilul anunţase încă de anul trecut că nu este în graţiile conducerii social-democrate a Consiliului Judeţean Constanţa. Cel puţin aşa susţinea el, cu toate că e liberal, iar teoretic, după ce PSD şi PNL au bătut palma şi au devenit o uniune, relaţiile ar trebui să fie mai cordiale. "De doi ani şi jumătate de când sunt primar, nu am văzut nici un leu de la Consiliul Judeţean, decât pentru proiectele derulate de Geotop şi bani pentru drumuri, dar doar pentru cele realizate de Direcţia de Drumuri Judeţene", se plângea anul trecut Chirciu. Tot pe listele PSD s-au înscris şi primarii din Tortoman şi Vulturu. Menţionăm că primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, a lipsit de la conferinţa PSD.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614