REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constructorul unei vile turistice în Mamaia, AMENDAT de Poliţia Locală. VIDEO

Constructorul unei vile turistice în Mamaia, AMENDAT de Poliţia Locală. VIDEO

Replica API 31 ianuarie 2018 | 00:00 409

Fum negru şi înecăcios în Mamaia, în vecinătatea hotelului Aurora, spre aleea de promenadă. Dacă în primă fază senzaţia a fost că este vorba despre un incendiu, la faţa locului s-a dovedit că un imobil este „dezmebrat” de o echipă de muncitori. Mai exact, oamenii aveau ca sarcină, după cum au susţinut ei, să desfacă polistirenul de pe clădire. Însă, nu aveau o maşină care să ia acest deşeu şi să îl transporte la groapa de gunoi de la Ovidiu, ci îi dădeau foc fix în curtea clădirii!

Au motivat că e scump să procedeze aşa cum spune legea şi că... oricum nu e sezon estival, deci nu deranjează pe nimeni! Scenele descrise mai sus au avut loc în data de 19 ianuarie, însă nu este vorba chiar despre o “dezmebrare” a imobilului, ci despre o construcţie, din câte se pare, preluată de un alt investitor, care se străduieşte acum să o termine până începe vara.

În data de 19 ianuarie însă, ca urmare a sesizării Poliţiei Locale cu privire la “incendiul” din curtea clădirii, un echipaj s-a deplasat la faţa locului, unde a contstatat că “se execută lucrări de construire pentru modificare proiect autorizat – imobil P+3, vilă turistică prin supraetajare cu un nivel conform Legii 50/1991, cu 20% din aria construti desfăşurată, amenajări interioare, închidere terasă acoperită existentă la parter, transformare în funcţiune de mini hotel, organizare de şantier în baza şi cu respectarea autorizaţiei de construire (…)”, precizează Serviciul Control Protecţia Mediului din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală.

Beneficiarul clădirii este o persoană juridică. Deşi există autorizaţie de construcţie şi respectivii nu au mai fost surprinşi dând foc sau lucrând cu încălcarea normelor de mediu, poliţiştii locali tot au aplicat o amendă pentru “neîmprejmuirea cu panouri aliniate a lucrărilor de construcţii în limita suprafeţei şi neacoperirea cu plasă a construcţiei aflate în execuţie”. Amenda a fost “încasată” de executantul lucrării şi se ridică la suma de 1.000 de lei, fiind totodată dispusă măsura conformării în termen de 5 zile de la comunicarea procesului verbal de constatare.

Alexandra CUCU

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Realizati ca militienii locali au cerut 500 RON sa inchida ochii, nu?
3
1
Pentru un rahat de foc de paie,domnul primar Fagadau a trimis politia locala sa dea amenzi si sa aplice legea? Intrebarea noastra pentru dl.primar este: avem legi care pot fi aplicate,dle.primar Fagadau? Atunci de ce blocurile camatarului evazionist Babu N. mai sunt in picioare? Pentru domnia sa nu exista lege sau ilegalitatile domniei sale nu sunt prevazute on lege? Dle.primar Fagadau aplicati legea si actionati in instanta mostenitorul acestor imobile construite ilegal daca mai doriti sa candidati ptr functia de primar
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614