REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constructorul unui bloc nou în Năvodari a lăsat o stradă fără locuri de parcare! Ce le transmite primarul locatarilor

Constructorul unui bloc nou în Năvodari a lăsat o stradă fără locuri de parcare! Ce le transmite primarul locatarilor

Replica API 16 martie 2018 | 12:35 1387

Locatarii unor blocuri de pe strada Pescăruşului sunt indignaţi de dispariţia, peste noapte (la propriu!) a unor locuri de parcare. Un ansamblu nou de locuinţe a ocupat efectiv locurile de parcare, oamenii întrebându-se cum este posibil ca investitorul să obţină concesionarea unui teren asfaltat cu un an în urmă şi care avea la acel moment destinaţia de parcare.

“Peste noapte au venit şi au montat piloni, gard pentru noile locuinţe, locurile de parcare fiind astfel desfiinţate. Cu un an în urmă, în perimetrul cu pricina au venit angajaţii de la primărie şi au marcat fiecare loc de parcare, iar noi, locatarii din zonă, le-am închiriat”, ne-a declarat o femeie care locuieşte în zonă.

Un alt locatar din zonă ne-a declarat: „La începutul anului în curs am mers la Primăria Năvodari, pentru a prelungi contractul de închiriere pentru locul de parcare. Mi s-a spus că nu se mai poate. Apoi, a venit cel care a construit noul imobil în zonă, sfidător, şi ne-a spus că lucrurile nu se opresc aici – la a ocupa şi parcarea, ci că mai are în zonă un teren... Pe toată durata construcţiei noi nu a existat nici un panou de identificare, obligatoriu prin lege, prin care se indică cine este investitorul, ce construieşte, când e gata lucrarea... Dar, din ce spune toată lumea, este vorba despre Adrian Damian”, a precizat năvodăreanul.

Adrian Damian este cel despre care relata, recent, „Replica” de Constanţa, că a schimbat cu de la sine putere destinaţia unui teren obţinut la legea 15: în loc de locuinţă proprietate personală, a construit o vilă de apartamente pe care le-a scos la vânzare. Iar în aceste condiţii, şi primarul Florin Chelaru a iniţiat un proiect de hotărâre privind schimbarea destinaţiei terenului (detalii aici: https://www.replicaonline.ro/teren-obtinut-pe-legea-15-transformat-in-afacere-imobiliara-347732/).

Revenind la situaţia de pe strada Pescăruşului (intersecţie cu Frunzelor), locatarul citat mai sus a mai precizat că: „Mi-a fost relocat locul de parcare, în zona blocului ANL. Dar, mă întreb: cei de la ANL unde îşi vor parca maşinile? Dar cei care cumpără în noua construcţie? Mă întreb asta pentru că noul imobil nu este prevăzut cu locuri de parcare”, a conchis năvodăreanul.

În replică, primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat că oamenii nu au de ce să fie neliniştiţi: „Într-adevăr, mai multe locuri de parcare au dispărut, terenul a fost concesionat. Şi da, o parte au fost relocaţi cu parcarea în zona blocului ANL, dar sunt doar 30 de metri de acolo până la blocurile lor. Noi i-am înştiinţat pe toţi că întreaga zonă va fi modernizată.

În zona ANL există teren care va fi tot o parcare, vor fi locuri pentru toată lumea. Şi da, e adevărat că noua construcţie nu este prevăzută cu locuri de parcare. Dar, repet, acolo este parcare generoasă. Probleme cu parcările avem în alte zone ale oraşului”. tot Chelaru a mai precizat, legat de modernizarea zonei, că există un proiect, pe o axă POR specială, 13.1, prin care se va face şcoala 3, cât şi drumurile.

„Proiectul acesta include lucrări la şcoală, vor fi clase şi laboratoare, va fi teren de sport şi unul în aer liber şi, de asemenea, drumuri de acces către şcoală. Adică, acest aspect ne va permite să modernizăm aleile şi străzile din zonă. Tot acolo, în zona CP-uri, într-o lună de zile finalizăm o lucrare de modernizare: locuri de parcare, locuri de joacă”, a declarat Florin Chelaru.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Damian Adrian in anul 2016 figura cu restante la mari intretinerea de la Blocul unde locuia il gasiti pe lista de restantieri a Primariei Navodari ca in 2020 avea 60 de case construite in Mamaia Sat si in tot Navodariul ! DNA
1
0
Adi Bac este sageata Primarului Chelaru Florin care are protectie sus prin spagile zeci de mii de euro date prin Masonerie , loja Coloseum dar si prin intermediul Generalului Mirsu care a primit o casa in Mamaia Sat sa intervina la DNA Bucuresti sa se musamalijeze coruptia mare si multipla de la Primaria lui Chelaru Florin.
2
0
Eu am autorizatia de parcare am tot si tot miau luat parcarea miau spus ca terenul era proprietate
0
0
DNA si ANAf fac asa! 1 ,baga oameni nevinovati la puscarie,sau i da la unu ani de puscarie,care fura o gaina de foame ani cat i da la unu care omoara! iar 2 anaf face controale la oamenii pe care vor sa i arda nici decum la smecherii care le da spaga cat slariul pe un an! Despre ce vorbim aici!ca e Navodari,Constanta,sau orice alt oras,asa e peste tot!traiesti in Romania prietene!Dreptatea aici ti o faci singur nu te asteptat sa le pese altora de tine!
2
0
Dna, anaf ce fac !
2
2
Este damian catelu
2
0
Oameni buni gunoiul puteti sa il duceti in spate la R4 , nu este greu . Tineti-l langa bloc daca e greu sa mergeti pana la blocul de vizavi . V-a construit case frumoase in cartier poate va cumparati si voi o casa sunt foarte bine construite . Felicitari constructorului !
1
5
Chiar sunteti prosti. Cand cineva te minte prima oara, spui ca-i greseala, dar cand te minte la infinit, PROSTAN, te numesti. Asta-i soarta pulimii din NOVOdari.
3
1
Hai dom primar mai lasa-ne cu explicatiile astea de doi bani. Scoala aceea are acoperisul facut praf de cativa ani si v-a durut in dos de ea. Acu v-ati gasitt sa ne explicati noua, prostilor care v-am votat, ca sunt locuri de parcare, ca se face si scoala, chiar be credeti niste tampiti, pe cuvant ca imi vine sa cred ca la Navodari s-a rasturnat caruta cu prosti, nu la Caracal cum e vorba
2
0
Deschideti proces in Contencios Administrativ. Dati Primaria in judecata. Asta este solutia. Anulati in instanta toate documentele eliberate abuziv. MULT SUCCES!
5
0
Buna ziua tot in legatura cu zona pescarusului au disparut parcarile dar a disparut si tomberonul de gunoi .Unde putem duce gunoiul ? De platit am platit la primarie si plec cu punga de gunoi in tot cartierul
4
0
PUSTI MALAKA . SA SE DISTRUGA ORICARE PARTID AL MAI SUSTINE PE JDREANTA ASTA. AM VOTAT PE BASE DE DOUA ORI SI ASTA VENEA PE URMA VOTANTILOR SA LE SARA LA CAP. IAR ACUM BASE ESTE REPREZENTAT DE ACEASTA SCURSURA. NE-AM LUPTAT CU TOTI CORUPTII PENTRU CA BASE SA CASTIGE PREZIDENTIALELE , IAR ACUM TREBUIE SA LUPTAM DE DOUA ORI MAI TARE SA DISTRUGEM CANCERUL CARE SA PRODUS PRIN ACEASTA ZDREANTA DE PALAZ
2
4
Domnule Primar, faceti incontinuu numai greseli...nu ati facut nimic pentru orasul asta de cand ati devenit primar, absolut nimic...doar dati autorizatii in stanga si dreapta, tot la cei cu bani.
10
0
Rautaciosilor , tot terenul de la fosta fabrica de paine aste al lui . Construieste case tot pentru locuitorii orasului . Nu a ramas nimeni fara loc de parcare .
5
6
si terenul de la fosta fabrica de paine este tot a lui damian multumiri dl matei si acolo vor alarea apartamente de lux
3
3
Nimeni nu construieste de capul sau in Navodari ! Totil se voteaza in sedintele de Consiliu Local . Dar , acolo e alta poveste ! Sunt Vip-uri locale, cu averi mari, care sunt abonati la lucrari si alte activitati .
4
1
D.n.a.sa puna mana pe el sa vedem de unde are bani de constructii.ila este un poponar
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102