REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consultări la Cotroceni - Barna: USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare cu miniştri. L-am propus pe Cioloş premier

Consultări la Cotroceni - Barna: USR şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare cu miniştri. L-am propus pe Cioloş premier

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 214

Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că partidul pe care îl conduce şi-a exprimat dorinţa de a participa la guvernare "în măsura în care se va forma o majoritate" şi a afirmat că alianţa USR-PLUS l-a propus premier pe Dacian Cioloş.

"Am avut o discuţie foarte sintetică cu preşedintele Iohannis. I-am transmis poziţia USR şi a alianţei USR-PLUS. Ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România este o criză politică reală şi acută care dovedeşte că soluţia pe care preşedintele a susţinut-o, aceea de a crede că PNL poate să rezolve singur la guvernare şi în Parlament, s-a dovedit o soluţie care nu a funcţionat. În momentul de faţă este nevoie de o colaborare onestă şi consistentă mai largă pentru a putea scoate România din criză, din această perspectivă USR şi-a exprimat foarte clar disponibilitatea şi dorinţa de a participa la guvernare în măsura în care se va constitui o majoritate necesară în Parlament, vorbim de o participare la guvernare asumată, cu miniştri, o participare în care să putem să implementăm politicile pe care USR şi alianţa USR-PLUS le susţin în spaţiul public", a spus Barna după consultările delegaţiei USR cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a subliniat că participarea la guvernare presupune ca premierul desemnat să aibă ca obiectiv al programului de guvernare ordonanţa pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Dacă Dacian Cioloş va fi nominalizat, cu siguranţă programul de guvernare pe care alianţa îl va propune în Parlament va avea ordonanţa pentru alegerea primarilor în două tururi ca prim obiectiv al acelui Guvern", a susţinut preşedintele USR.

Barna a indicat că alianţa USR-PLUS l-a propus premier pe Dacian Cioloş.

"L-am propus pe Dacian Cioloş pentru poziţia de premier. Preşedintele a luat act şi a spus că se va gândi până la finalul zilei. L-am întrebat pe preşedinte şi despre planul pe care îl vede pentru perioada următoare, a rămas rezervat din acest punct de vedere, nu a oferit o soluţie", a arătat Barna.

Preşedintele USR a susţinut că şeful statului nu a intrat în nicio speculaţie cu privire la viitorul premier desemnat.

Dan Barna a afirmat că, după decizia CCR, realizarea unei majorităţi şi învestirea unui Guvern este o temă "legitimă, constituţională şi necesară" şi că USR va participa la acest demers.

"Discutăm dacă există sau nu majoritate. Aceasta este şi dezlegarea pe care CCR a dat-o şi este cumva dezlegarea legitimă pentru ceea ce urma să se întâmple în România în perioada următoare. (...) Dacă se constituie o majoritate, USR vrea să facă parte din guvernare şi vom contribui la acea majoritate, bineînţeles niciodată cu PSD", a adăugat Barna, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba Gloaba, ai furat milioane de euro, nu te-ai saturat, vrei sute de milioane sa furi, GOLANULE SECURIST , opera lui Coldea. Voi santeti pui de securisti tradatori de neam.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367