REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Consultările dintre SUA şi Coreea de Nord de la Stockholm au eşuat şi au fost întrerupte

Consultările dintre SUA şi Coreea de Nord de la Stockholm au eşuat şi au fost întrerupte

Replica API 7 octombrie 2019 | 00:00 320

Emisarul Coreei de Nord a acuzat Statele Unite că au făcut să eşueze consultările asupra programului nuclear nord-coreean angajate sâmbătă după luni de impas şi în pofida unei noi escaladări a Phenianului prin testarea de rachete, informează Reuters, AFP şi Yonhap.

"Negocierile nu au îndeplinit aşteptările noastre şi au eşuat în cele din urmă (...). Eşecul negocierilor, care nu au dus la niciun progres, se datorează doar Statelor Unite, care nu au renunţat la atitudinea obişnuită", a declarat Kim Myong Gil reporterilor în faţa Ambasadei Coreei de Nord din Stockholm, citat de AFP şi Yonhap.

"Statele Unite ne-au crescut aşteptările propunând abordări flexibile, metode noi şi soluţii creative. Dar ne-au dezamăgit cu adevărat şi ne-au spulberat dorinţa de a discuta, neaducând nimic la masa negocierilor", a adăugat el.

Întâlnirea a marcat primele negocieri formale între cele două părţi de la summitul pe care preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un l-au avut în februarie la Hanoi şi care de asemenea a eşuat din cauza unor lacune privind amploarea denuclearizării Phenianului şi diminuarea sancţiunilor Washingtonului.

Emisarii Kim Myong Gil din Coreea de Nord şi Stephen Biegun din Statele Unite s-au întâlnit la Stockholm sub medierea trimisului special suedez Kent Harstedt, artizanul eliberării în această vară a unui student australian, Alek Sigley, care a fost reţinut pentru o scurtă perioadă de timp de Phenian.

Partea americană nu a reacţionat încă la eşecul întâlnirii din capitala suedeză.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102