REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consultările preşedintelui Iohannis cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului pe justiţie au început

Consultările preşedintelui Iohannis cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului pe justiţie au început

Replica API 26 martie 2019 | 00:00 96

Klaus Iohannis

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu reprezentanţi ai societăţii civile pe tema referendumului pentru justiţie au început, marţi, la Palatul Cotroceni

La întâlniri participă reprezentanţi ai Funky Citizens, Expert Forum, Centrul de Resurse Juridice, Iniţiativa România, Asociaţia Decembrie 89, FreedomHouse România, Centrul Român de Politici Europene, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul pentru Inovare Publică, Geeks for Democracy, #Rezistenţa, Vă Vedem din Sibiu, Curaj înainte, Umbrela Anticorupţie Cluj-Napoca, VeDem Just, Active Watch, Consiliul Tineretului din România, Grupul pentru Dialog Social, Corupţia Ucide, dar şi jurnalistele Emilia Şercan şi Mădălina Roşca.

Preşedintele declara marţea trecută că este ''aproape hotărât'' să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

"Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare. Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să îmi propună un draft de agendă, care cu siguranţă va presupune o întâlnire şi cu câţiva reprezentanţi foarte hotărâţi din societatea civilă", preciza şeful statului la o dezbatere.

Şeful statului a adăugat că "un referendum nu poate să producă o lege" şi că îşi doreşte ca românii să se exprime la acest scrutin.

"Îmi doresc ca naţiunea română să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupţia şi corupţii care schimbă legea pentru ei, ca să scape, sau dacă trebuie să tragem linie şi să spunem 'până aici şi atât!'. Şi de aici începem să reparăm ce s-a stricat, fiindcă s-a stricat deja foarte mult, foarte, foarte mult", afirma el.

Sâmbătă, preşedintele Klaus Iohannis a spus că îşi doreşte ca referendumul pe teme de justiţie să fie unul "bine organizat, bine gândit", în parteneriat cu societatea civilă şi cu partidele politice "de bună-credinţă".

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa zisa societate civila sunt doar niste retardati acoperiti de la serviciile secrete, asta reprezinta consultarea prostanacului neamt.
4
2
m1uie cu kkt!
0
4
bai,panglicari penelistii cum ramane cu recomandarile Comisiei de la Venetia acum nu mai sunt obligatorii ? Cum ramane cu referendumul suprapus peste alegerile europene ?Ce ipocrizie si la ce nivel ! Alo Cotrocenii, Comisia, nimic, ca iti ieseau ochii din orbite si urlai la unison cu sica mandolina zis gollum -Venetia Comisia ,obligatoriu recomandari,acum ?
5
1
Unul aproape presedinte e aproape hotarat sa faca aproape orice pentru a fi aproape de un nou mandat. Aproape ca nu-ti vine sa crezi ca aproape toti pupincuristii lui ii sunt aproape si aproape toti s-au aliniat la augustul lui cur, pentru a fi cat mai aproape cand va avea nevoie de igiena la locul respectiv. Aproape ca-n Coreea de Nord, caci aproape nicaieri altundeva in lume nu vei gasi un presedinte si niste slugi aproape de Balaceanca...
5
2
Lasa ne, lasa ne! Mai bine organizai un referendum pe tema raspunderii procurorilor si judecatorilor si prezenta mai mult interes decat ce vrei sa faci acum mai, nulitate de om!
5
3
Nu mai termina asta cu justitia 6 Case, 6 case !
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367