REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Consulul Republicii Turcia la Constanța, prezent la expoziţia de pictură de la Medgidia

Consulul Republicii Turcia la Constanța, prezent la expoziţia de pictură de la Medgidia

Replica API 11 august 2015 | 00:05 192

Primarul Iordache şi criticul de artă Dinculescu, amfitrionii evenimentului

Primarul Iordache şi criticul de artă Dinculescu, amfitrionii evenimentului

Consulul Republicii Turcia la Constanta, Ali Bozcaliskan

Excelenţa Sa Ali Bozcalișkan, consulul Republicii Turcia la Constanța, a participat şi în acest an la expoziţie de pictură de la Medgidia. Tabăra Internațională de Pictură „Lucian Grigorescu”, ediția a XII-a, a marcat un nou succes în calendarul evenimentelor culturale din judeţul Constanţa. Ediția de anul acesta s-a încheiat prin tradiționalul vernisaj, organizat în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor, sub eterna supraveghere a bustului marelui pictor, Lucian Grigorescu.

Primarul Marian Iordache, împreună cu criticul de artă Alice Dinculescu au fost amfitrionii evenimentului, cei care le-au mulțumit celor 14 artiști pentru prezența minunată la această ediție. Alice Dinculescu a vorbit despre fiecare pictor în parte, despre lucrările pe care le-au creat la Medgidia, artă contemporană, abstractă, sau peisaje nemaipomenite surprinse în Dobrogea sau în alte părți ale României. Anul acesta, pe pânzele artiștilor s-au așezat viziunile deosebite asupra arhitecturii românești, precum Castelul Bran, simbolul libertății, văzut prin imaginea cailor, floarea soarelui, care înflorește pe câmpiile dobrogene, bărcile pescarilor, sau eternul simbol al frumuseții – femeia. Laitmotivul pe care artista din Irak l-a menționat în conferința de presă de deschidere, pacea prin artă, a fost remarcat și la vernisaj, în lucrările Fatimei al Obaidi. Multiculturalitatea și plurivalența artiștilor așternute pe pânzele goale, au garantat succesul expoziției de anul acesta. Excelența Sa, consulul Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalișkan, a vorbit audienței despre plăcerea cu care vine an de an la expoziție și s-a bucurat de prezența celor doi artiști conaționali: “Le mulțumim încă o dată tuturor celor 14 artiști - Constantin Papadopol, Mircea Costea, Eusebio Spânu, Ioana Lavinia Streinu din România, Alaa Omar Safoury din Egipt, Dzemail Demic din Germania, Fatima Al Obaidi dinIrak, Ozgur Demirci și Fidevs Kayhan din Turcia, Iordan Kyslov din Bulgaria, Hassan Almulla Almulla din Qatar, Natalia Belenkaya și Virineya Lastovenko din Belarus și Feridun Isiman din Cipru de Nord, precum și criticului de artă Alice Dinculescu”.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614