REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Consumă rodii dacă vrei să ții aceste boli la distanță și să-ți păstrezi sănătatea

Consumă rodii dacă vrei să ții aceste boli la distanță și să-ți păstrezi sănătatea

Replica API 20 august 2022 | 00:00 803

Rodia este unul dintre cele mai puternice fructe antioxidante, în compoziția ei găsindu-se de trei ori mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu sau în ceaiul verde. De asemenea, rodia conține antioxidanți puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului.

Este o sursă grozavă de vitamine și minerale. Rodia conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier.

Recomandată și în tratarea bolii Alzheimer

În același timp, antioxidantii conținuți de rodie împiedică apariția procesului de îmbătrânire prematură. Prin urmare, rodia este recomandată chiar și în tratarea bolii Alzheimer.

Acest fruct delicios are proprietăți antiinflamatorii și din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât, a diareei și a altor boli.

Rodia este un fruct minunat de care pot beneficia femeile însărcinate. Este bogată în acid folic, vitamină esențială în diviziunea celulară și indispensabilă în procesul de dezvoltare a fătului.

Proprietăți anticancer

Întărește sistemul imunitar și are proprietăți anticancer. Rodia este un aliment extraordinar, eficient împotriva cancerului de sân, a cancerului de prostată și a celui de piele.

De asemenea, scade nivelul de colesterol rău din sânge (LDL) și crește nivelul de HDL (colesterol bun) din organism, reducând riscurile altor factori cardiaci.

Astfel, rodia poate contribui la vindecarea și prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și a diabetului și a artritei. Totodată, consumul constant de rodie împiedică depunerile de colesterol de pe artere.

Ajută inima

Reduce și menține în cote normale tensiunea arterială și îmbunătățește circulația sângelui la inima.

Sucul de rodie crește apetitul astfel încât poate fi folosit cu succes în cazul copiilor, pentru stimularea apetitului.

Previne apariția arteroscleroziei și are efecte benefice în tratarea acestei boli. Într-un studiu efectuat asupra unor pacienți cu ateroscleroză și cărora li s-a administrat suc de rodie, s-a observat că plăcile de aterom au fost reduce cu 30% comparativ cu alte sucuri, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369