REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Contabila din dosarul "mafia petrolului", luată de păr şi scoasă cu forţa din maşină, de iubitul gelos

Contabila din dosarul "mafia petrolului", luată de păr şi scoasă cu forţa din maşină, de iubitul gelos

Replica API 18 octombrie 2013 | 00:00 371

Scene incredibile, pe străzile Constanţei, acum un an:

Scene incredibile, pe străzile Constanţei, acum un an:

Scene desprinse din filme pe stăzile Constanţei! Un bărbat a ales să-şi exprime gelozia într-un mod cât se poate de barbar. Acesta, alături de un alt individ, şi-a urmărit consoarta prin oraş iar în zona Dacia i-a blocat autoturismul, i-a spart geamul şi a luat-o cu forţa trăgând-o de păr şi lovind-o. Nimeni nu a depus reclamaţie la acea dată, evenimentul având loc în anul 2012, însă procurorii s-au autosesizat şi, cu ajutorul unor imagini surprinse de camerele de luat vederi din zonă, au reuşit identificarea făptaşilor. Aceştia s-au ales cu mandat de arestare. Atât cei inculpaţi, cât şi victima, nu au dorit să dea declaraţii procurorilor. Însă, lucrurile devin şi mai furtunoase când protagoniştii scandalului sunt mai vechi cunoştinţe ale oamenilor legii şi nu numai. Este vorba despre dosarul denumit sugestiv "mafia petrolului", unde apare şi numele fostului şef al SIPI Constanţa Dan Secăreanu. De data acesta este vorba de George Guliu şi Nicolae Belba - aflaţi şi ei în dosarul de evaziune fiscală -, dar şi victima Nicoleta Georgiana Lengiu.

Incredibil, dar se întâmplă la Constanţa! Un bărbat din Constanţa a ales să-şi exprime gelozia prin violenţă, în mijlocul oraşului de la malul mării. Acesta, alături de un alt individ, şi-a urmărit consoarta prin oraş iar, la Dacia, au blocat-o în trafic, i-au spart geamurile autoturismului, au lovit-o şi au luat-o cu forţa. Prin urmare, la data de 17 septembrie 2013 procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, după ce organele de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au dispus reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii Guliu George, în vârstă de 46 de ani şi Belba Nicolae, în vârstă de 29 de ani, ambii din judeţul Constanţa, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei de 7 mai 2012, în jurul orelor 23.30, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, în zona Dacia, cei doi inculpaţi au blocat autoturismul condus de persoana vătămată L.G.N., apoi prin folosirea violenţelor şi ameninţărilor, prin acţiuni conjugate, fiind înarmaţi unul cu bâtă de baseball iar celălalt cu un pistol, au spart geamul de la portiera stânga faţă al autoturismului atacat, au scos-o cu forţa din maşină pe persoana vătămată, au bruscat-o şi au urcat-o tot prin constrângere în alt autoturism, astfel că prin acţiunea lor de mare violenţă, comisă într-o zonă urbană aglomerată, au produs scandal public şi au tulburat ordinea şi liniştea publică. Din datele de anchetă a reieşit că primul dintre inculpaţi avea o relaţie personală cu victima, aşa încât acţiunea ilicită a fost determinată cel mai probabil de sentimente de gelozie exacerbată şi dorinţa suspectului de a-şi intimida victima. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de ambii inculpaţi pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost admisă de Judecătoria Constanţa. "Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie", spun procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. La acea dată nu s-a depus reclamaţie, procurorii autosesizându-se, însă, cu ajutorul unor imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă, aceştia au reuşit identificarea celor doi. Ei nu au dorit să declare nimic procurorilor, în aceeaşi situaţie aflându-se şi victima care, fiind prea speriată, a recurs la tăcere.

Protagoniştii scandalului, parte a unui dosar din cadrul DNA

Numele celor trei - agresorii şi victima -, apar într-un dosar mai vechi al DNA. Potrivit Direcţiei Anticorupţie în 9 şi 10 iulie 2012, procurorii au dispus reţinerea lui George Guliu, Dumitru Chirvasitu, Viorel Comaniţă (fost şef al Vămilor), Andrei-Florin Jugănaru, Dumitru Emilian Preda, Florin-Dan Secăreanu, Lucian-Florin Ionescu, Georgiana-Nicoleta Lengiu, Mariana Cozma, Nicolae Belba şi Mihai Buliga pe o perioadă de 24 de ore. Din comunicatul de la acea dată a rezultat că procurorii au efectuat cercetări penale faţă de George Guliu, asociat şi administrator la SC Excella Real Grup SRL Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Iubita acestuia, Nicoleta Georgiana Lengiu, contabil la aceeaşi firmă (acum parte vătămată), a fost cercetată de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, în aceeaşi situaţie fiind şi Nicolae Belba. Firma Excella Real Grup SRL aparţine deja-celebrului Radu Nemeş, acuzat de procurorii anticorupţie că este coordonatorul grupului infracţional organizat care a comis evaziunea fiscală cu produse petroliere, prejudiciul fiind estimat la 15 milioane de euro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367