REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Conte şi Macron de acord pentru o repartizare europeană a migranţilor

Conte şi Macron de acord pentru o repartizare europeană a migranţilor

Replica API 20 septembrie 2019 | 00:00 447

Emmanuel Macron, Giuseppe Conte

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord miercuri pentru un "mecanism automat" de repartizare a migranţilor, la care toate ţările membre ale UE trebuie să participe "într-un fel sau altul", sub pedeapsa unor "sancţiuni financiare", transmite AFP.

Parisul şi Roma, care şi-au afişat unitatea după doi ani de disensiuni asupra acestui subiect fierbinte, vor apăra în cadrul UE "o poziţie comună pentru ca toate ţările să participe într-un fel sau altul" la relocare "sau vor fi sancţionate financiar", a explicat Emmanuel Macron, aflat într-o scurtă vizită la Roma.

Şeful statului francez s-a exprimat alături de Giuseppe Conte după o scurtă întrevedere bilaterală.

Cei doi lideri au reclamat, de asemenea, o gestionare "mai eficientă" a repatrierii migranţilor care nu au drept de azil.

Giuseppe Conte a subliniat că Italia "nu va lăsa traficanţii să decidă intrările pe teritoriul" naţional şi a insistat că trebuie "controlat acest fenomen", în timp ce fostul ministru de interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extremă dreapta), refuza orice debarcare a migranţilor.

Exprimându-şi la rândul său regretul pentru "nedreptăţile" suportate de italieni, Emmanuel Macron a repetat că UE nu a fost suficient de solidară cu Italia.

"Franţa este pregătită să evolueze în această privinţă în cadrul revizuirii acordurilor de la Dublin", care, în prezent, prevăd că analizarea cererii de azil se face de către ţara în care migrantul a sosit.

"Nu subestimez ce a trăit poporul italian", a explicat Emmanuel Macron, dar "răspunsul la problema migraţiei nu este în închiderea în sine, ci într-o soluţie de cooperare europeană eficientă".

Mai mulţi miniştri de interne din UE (printre care cel francez, german şi italian) urmează să se întâlnească luni în Malta pentru a discuta despre acest dosar.

Între Italia şi Franţa există "o prietenie de nezdruncinat", a mai spus preşedintele francez, venit la Roma să restabilească înţelegerea bilaterală degradată după un an la putere a coaliţiei formate de Liga şi Mişcare 5 Stele (antisistem). AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunteti nebuni amandoi. Chiar nu vedeti pericolul dat de aceste specimene numite migranti ?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218