REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Contestatarii lui Vadim Tudor organizează un Congres Extraordinar al PRM, la Alba Iulia

Contestatarii lui Vadim Tudor organizează un Congres Extraordinar al PRM, la Alba Iulia

Replica API 27 iulie 2013 | 00:00 181

Delegaţi din peste 30 de filiale ale Partidului România Mare se vor reuni, sâmbătă, la Alba Iulia, pentru a participa la Congresul Extraordinar al PRM, organizat de liderii partidului care în urmă cu două luni l-au revocat din funcţia de preşedinte al PRM pe Corneliu Vadim Tudor.

Dumitru Badea, preşedintele filialei PRM Neamţ şi organizatorul congresului a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că sâmbătă vor fi reconfirmate deciziile luate în Plenara Consiliului Naţional al PRM, din 15 iunie, când, odată cu revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor, au fost dizolvate Comitetul Director şi Biroul Permanent ale partidului.

'Ne-am propus să analizăm în acest conclav foarte important, cu reprezentanţii a peste 30 de filiale, delegaţi aleşi în conferinţele extraordinare judeţene, ce s-a întâmplat cu PRM şi posibilităţile ca partidul să revină pe scena politică a României. Vor fi reconfirmate hotărârile luate în Plenara PRM, inclusiv revocarea din funcţie a lui Corneliu Vadim Tudor şi vor fi alese noi organe de conducere. Vom adopta şi alte câteva hotărâri care să înlesnească noilor organe să îşi facă datoria, înlesniri pentru dialog politic şi cu organele de stat, cu societatea civilă, ca să întărim partidul', a declarat Dumitru Badea.

Întrebat dacă se va propune excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM Neamţ a răspuns: 'El nu mai are ce căuta în fruntea PRM. Probabil va exista propunerea de excludere dar trebuie analizată cu discernământ. El rămâne fondator al PRM şi ar fi păcat să fie exclus dar vedem ce vor vota delegaţii. Poate rămâne doar cu o atenţionare'.

La iniţiativa lui Dumitru Badea, pe 15 iunie a fost organizată plenara Consiliului Naţional al PRM, care a hotărât revocarea din funcţia de preşedinte al partidului a lui Corneliu Vadim Tudor şi dizolvarea Comitetului Director şi a Biroului Permanent. În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost numite noi foruri de conducere interimare, mai puţin preşedintele interimar, preşedintele executiv şi secretarul general. Totodată, Dumitru Badea (PRM Neamţ), Gheorghe Funar (PRM Cluj) şi Ioan Bâldea (PRM Bucureşti) au fost desemnaţi să se ocupe de coordonarea şi pregătirea Congresului Naţional al PRM din 27 iulie în care vor fi alese noile structuri de conducere.

Corneliu Vadim Tudor nu a recunoscut Consiliul Naţional şi a contestat în instanţă deciziile luate la Plenară. Totodată, pe 20 iulie, Corneliu Vadim Tudor a organizat un Congres Extraordinar al PRM în care a fost reales preşedinte al partidului. Dumitru Badea, Ioan Bâldea dar şi Gheorghe Funar au fost excluşi din partid de Corneliu Vadim Tudor.

'Corneliu Vadim Tudor a atacat în instanţă deciziile luate de Plenară iar instanţa a cerut precizări şi documente. Aşteptăm să vedem ce hotărăşte. Dar şi noi vom ataca în instanţă Congresul organizat săptămâna trecută de Corneliu Vadim Tudor', a precizat Dumitru Badea.

sursa: Agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218