REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Contestaţia la decizia de achitare a preşedintelui PNL în dosarul de corupţie, judecată luni

Contestaţia la decizia de achitare a preşedintelui PNL în dosarul de corupţie, judecată luni

Replica API 12 septembrie 2017 | 01:13 436

Completul de cinci judecători al instanţei supreme judecă, luni, contestaţia la decizia prin care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat că, în calitate de candidat PNL la Primăria Bucureşti, şi-a folosit funcţia politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu ca să îşi susţină campania electorală din vara anului trecut.

Fostul deputat Ludovic Orban a fost achitat, în 31 ianuarie, de un complet de trei judecători al instanţei supreme. Decizia nu a fost definitivă şi a fost contestată la completul de cinci judecători al instanţei supreme, care luni are primul termen pentru judecarea contestaţiei, scrie news.ro.

Actualul preşedinte al PNL spunea că nu are niciun fel de emoţie că nu va fi menţinută hotărârea prin care a fost achitat. "Nu există niciun fel de temei pentru a nu se menţine decizia de achitare pe fond. (...) Nu am absolut niciun fel de emoţie în această privinţă”, afirma Ludovic Orban.

Orban a fost trimis în judecată în 17 mai 2016, de către procurorii DNA, care l-au acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, în 1 martie 2016, Orban, atunci prim-vicepreşedinte al PNL, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara acelui an, când deputatul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei.

În 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Orban i-ar fi cerut 50.000 de euro în numerar, “nu în vreo modalitate legală, precum şi cu depăşirea plafonului stabilit prin Legea finanţării partidelor politice”, cerând ca banii să ajungă la persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, potrivit DNA.

În 11 aprilie 2016, ziua în care a fost pus sub control judiciar, Orban a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, el rămânând deputat până la încheierea mandatului, în decembrie. În 18 iunie, Ludovic Orban a fost ales al optulea preşedinte post-decembrist al Partidului Naţional Liberal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Melu Orban , tremura chilotii pe el ca ar putea impusca cinci ani de recluziune ...
0
0
Dracu sa va inteleaga! Toata ziua vorbiti de " penalii " din PSD dar si voi aveti penalii vostrii! Sa inteleg ca sunt " penali " buni si rai, acum Ponta fiindca este in opozitie a devenit " penal " bun!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218