REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Continuă bătălia dintre şeful SIF Transilvania şi Frăţilă: Fercală a asmuţit bodyguarzii asupra fostului arbitru

Continuă bătălia dintre şeful SIF Transilvania şi Frăţilă: Fercală a asmuţit bodyguarzii asupra fostului arbitru

Replica API 25 octombrie 2012 | 00:00 189

Război crâncen pentru SCUT SA şi COMCM SA Constana

Război crâncen pentru SCUT SA şi COMCM SA Constana

Bătălia dintre şeful SIF Transilvania, una din cele mai bogate companii private româneşti, şi fostul arbitru constănţean Constantin Frăţilă, important acţionar al societăţii de investiţii, este departe de final. Periodic, conducerile paralele ale SCUT SA şi COMCM SA Constanţa, pentru conducerea cărora Mihai Fercală, de la SIF, şi Constantin Frăţilă, îşi dispută de mai bine de un an de zile supremaţia, trimit rapoarte contradictorii Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Fără a intra în detalii tehnice, fiecare tabără o acuză pe cealaltă de sabotarea societăţilor sus menţionate şi ia decizii ca atare. Aşa se face că oamenii lui Fercală l-au dat deja în judecată pe Frăţilă pentru prejudicierea SCUT 'i COMCM, în timp ce fostul arbitru constănţean îl acuză pe şeful SIF Transilvania că sabotează, pentru propriul interes, firmele constănţene, prin arogarea pe nedrept a posturii de acţionari majoritari. În paralel, împotriva lui Fercală se desfăşoară deja mai multe sesizări penale, înaintate de Frăţilă, iar soarta SCUT şi COMCM Constanţa rămâne incertă.

În fapt, situaţia de la SCUT-COMCM este un epifenomen: nu controlul asupra firmelor constănţene este miza reală, ci accederea la fondurile băneşti, în cash, uriaşe, ale SIF Transilvania. Fercală se vrea stăpân discreţionar asupra banilor, din care să dea cât mai puţini acţionarilor de rând. De cealaltă parte, Frăţilă pare a fi vârful de lance al celorlalţi, care vor o felie mai mare de "caşcaval". După cum arăta "Replica" anterior, războiul de la SIF Muntenia, unde miliardarul Gheorghe Iaciu, secondat de constănţeanul Daniel Pandele, de la Doraly Mall, a reuşit, momentan, răsturnarea fostei conduceri, este urmat de SIF Transilvania, unde se lucrează intens pentru detronarea "dictatorialului" Fercală. Revenind la SCUT SA Constanţa, atrage atenţia ultimul comunicat trimis BVB ieri, 24 octombrie a.c., referitor la o şedinţă AGA de pe 8 octombrie a COMCM, unde SCUT deţine pachetul majoritar. Şi de această dată, au fost două şedinţe, în paralel, una a lui Fercală, alta a lui Frăţilă, fiecare acuzându-l pe celălalt de ilegalităţi. Ce reţine aici atenţia este nivelul la care s-a ajuns: oamenii lui Fercală au chemat bodyguarzii pentru a-l evacua din sală pe Frăţilă. Agenţii de pază au intrat în sală, dar n-au avut tupeul de a-l evacua pe Frăţilă, poate şi pentru faptul că fostul arbitru îi plăteşte, şi nu Fercală. În cele din urmă, bodyguarzii au trebuit să asiste cuminţi la şedinţă, rezultatul fiind unul deja anticipat: fiecare a decis pentru el, în condiţiile în care cele două tabere adverse au ţinut şedinţe diferite. Cu alte cuvinte, rămâne cum s-a stabilit: nimic nu e clar, SCUT şi COMCM au două conduceri paralele, fiecare cu deciziile sale şi cu acţiunile sale în justiţie una împotriva celeilalte. Concomitent, războiul din tribunale dintre Frăţilă şi Fercală continuă. Miza este de ordinul sutelor de milioane de euro, care se pierde, deocamdată, între şicanări de genul celor de la SCUT SA Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108