REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Continuă conflictul între familiile Novac şi Bădeliţă, la Ţepeş Vodă: încă o trimitere în judecată

Continuă conflictul între familiile Novac şi Bădeliţă, la Ţepeş Vodă: încă o trimitere în judecată

Replica API 31 decembrie 2015 | 00:00 366

Bătăi cu repetiţie

Bătăi cu repetiţie

Continuă rivalitatea între familiile Bădeliţă şi Novac, din Ţepeş Vodă. La finele lunii martie anul curent a ieşit un scandal monstru, lăsându-se cu spitalizări, anchete şi trimiteri în judecată pentru tentativă de omor. Însă, cei care erau în dosarul respectiv în calitate de inculpaţi îi acuză acum pe ceilalţi de furt, loviri sau alte violenţe, motiv pentru care au şi fost trimişi în judecată, la data de 29 decembrie anul curent, la Judecătoria Medgidia.

Cele două familii, care sunt şi vecine, au fost prietene în trecut, totul schimbându-se brusc. Potrivit procurorilor, pe fondul unei relaţii conflictuale existente între cele două familii, generată de neînţelegerile produse din cauza distrugerilor provocate de animalele uneia la culturile agricole ale celeilalte, în seara de 29 martie 2015 a avut loc o altercaţie, degenerată într-un un schimb de lovituri între câte un reprezentant al fiecărei familii.

Întrucât unul dintre cei doi adversari şi-a anunţat familia că a fost agresat, cei doi fii ai săi, însoţiţi de prietenul lor, inculpatul Sorin Calcan, s-au deplasat cu un autoturism din centrul satului Ţepeş Vodă spre zona incidentului, situată pe un teren viran de la marginea localităţii, unde în jurul orelor 18:30, toţi trei au atacat-o pe persoana vătămată Liviu Laurenţiu Novac şi i-au provocat leziuni uşoare. Când a sărit în ajutorul fratelui său agresat, persoana vătămată George Novac a fost lovită de inculpat cu o bâtă în zona capului, astfel încât a suferit leziuni grave vindecabile în circa 50 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie, prin traumatismul cranio-cerebral cu hematom epidural.

În urma agresiunii, persoana vătămată grav a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a fost supusă intervenţiei chirurgicale şi astfel i-a fost salvată viaţa. În cursul zilei de marţi, 31 martie, s-a propus arestarea preventivă a lui Sorin Calcan pentru 30 de zile. Ulterior, au fost propuşi spre arestare şi Florin şi Marian Bădeliţă, însă Marian se ascundea în Siliştea, acolo unde a fost depistat de poliţişti.

În urma anchetei, pe rolul Tribunalului Constanţa, la data de 29.07.2015, a fost înregistrat dosarul cu numărul 5091/118/2015, unde trimişi în judecată pentru tentativă de omor sunt Sorin Calcan, Marian Bădeliţă şi Florin Bădeliţă, pe când părţi civile sunt George Novac şi Liviu Laurenţiu Novac. Însă, inculpaţii din dosarul mai sus menţionat s-au hotărât să-şi „strige” nemulţumirile prin intermediul unui avocat, acuzându-i pe cei din familia Novac, patru fraţi la număr, că le-au furat animalele, i-au agresat în mai multe rânduri şi au terorizat mai multe localităţi din zonă.

În plus, aceştia s-au legat şi de faptul că, la data de 13 noiembrie anul curent, Laurenţiu Novac a fost oprit în trafic, pe raza localităţii Băltăgeşti, el aflându-se, potrivit informaţiilor noastre, la volanul unui autoturism. Însă, individul a demarat în trombă şi a oprit ceva mai departe, încercând să le spună oamenilor legii că, de fapt, nu a condus, ci doar împingea maşina. Când a văzut că nu-i merge, a scos o şurubelniţă şi i-a ameninţat pe poliţişti. Aceştia au reuşit să-l imobilizeze, să-l încătuşeze şi să-l conducă la audieri.

Ulterior, procurorii au dispus măsura controlului judiciar asupra sa, cu interzicerea părăsirii localităţii de domiciliu, respectiv Ţepeş Vodă, pe o perioadă de 30 de zile. În urma anchetei, pe 29 decembrie anul curent, un nou dosar a fost înregistrat, dar la Judecătoria Medgidia, pentur lovirea sau alte violenţe. Inculpaţi sunt: Liviu Laurenţiu Novac, Marian Novac, George Novac şi Cosmin Alexandru Novac, pe când părţi vătămate: Ionela Ungureanu, Nelu Bădeliţă, Adriana Bădeliţă, Marian Ghinea şi Lucian Calcan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218