REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Continuă execuţiile în PNL: Încă 9 primari au fost excluşi din partid

Continuă execuţiile în PNL: Încă 9 primari au fost excluşi din partid

Replica API 12 iunie 2019 | 01:27 554

Biroul Politic Judeţean al PNL Dolj a decis radierea din calitatea de membri de partid a nouă primari de comune din judeţ după ce aceştia au anunţat public că susţin PSD în campania pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.

Potrivit unui comunicat al PNL Dolj, decizia liberalilor doljeni a fost luată în conformitate cu prevederile statutare, cu majoritate de voturi, iar primarii Gheorghe Popa (Mischii), Safta Eugen (Sadova), Daniel Marius Cîrstianu (Radovan), Eugen Giurcă (Sălcuţa), Cristian Marius Antonie (Daneţi), Vasile Stan (Teslui), Marius Dinulescu (Catane), Florea Neacşu (Gighera) şi Florel Catană (Galicea Mare) au fost radiaţi din calitatea de membri ai Partidului Naţional Liberal.

"Decizia adoptată de către forul de conducere al PNL Dolj a avut la bază susţinerea publică a unui alt partid politic şi a unei alte doctrine politice de către cei nouă primari, respectiv încălcarea Art.22, alin.2, lit.c din Statutul Partidului Naţional Liberal. Atitudinea afişată public şi acţiunile celor menţionaţi mai sus au constituit grave abateri de la prevederile statutare, abateri pe care PNL Dolj nu le tolerează. Înţelegem totodată, prin acesta, să tragem un semnal de alarmă în ceea ce priveşte responsabilitatea aleşilor locali faţă de cetăţenii care i-au votat şi faţă de partidul pe listele căruia au fost aleşi", precizează PNL Dolj în comunicatul de presă.

În luna aprilie a.c., PNL Dolj a solicitat prefectului de Dolj să emită ordinul de "încetare a mandatului de primar" pentru opt dintre aceştia, respectiv: Daniel Cîrstianu, Eugen Giurcă, Cristian Antonie, Vasile Stan, Marius Dinulescu, Florea Neacşu, Florel Catană şi Gheorghe Popa. "Răspunsul prefectului de Dolj, susţinut de ALDE pentru această funcţie, conform căruia nu sunt întrunite prevederile legale de încetare a mandatelor, a fost unul vădit politic", menţionează poziţia PNL Dolj.

Un număr de 14 primari PNL, ALDE şi UNPR din judeţul Dolj au anunţat pe 11 aprilie că susţin PSD în campania pentru alegerile europarlamentare, însă nu vor părăsi partidele din partea cărora au candidat la alegerile locale din 2016, pentru că, potrivit legii, şi-ar pierde mandatele.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul din Mangalia, Radu Cristian demoleaza garajele doar la oamenii necajiti si neajutorati, astia din spate de la MG 29 unu-i fost director BCR, altu-i politist de frontiera, altul inspector ITM C-ta, alta angajata-n primaria Mangalia!!! etc, etc. N-are cum! Pentru fraieri e LEGE: in 24 de ore daramati sau va luati amenda de 3000 de lei! Oamenii speriati s-au executat! La smecherii astia ce LEGE aplici domn primar de nici nu se sinchisesc de Ordinul Primariei? Cat mai stam cu tigania in fata blocului si cand curatiti orasul de TOATE GARAJELE asa cum ati promis?
4
0
Str. Albatros bl.G 1 spate garaje nedemolate mizerieeeeeeee!
4
1
si in constanta trebuie facut la fel
3
0
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului, Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
8
0
Pe vaca de la kogalniceanu cand o excludeti ?? Baga cu PSD toata ziua si o fute fotu in gura continuu.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102