REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor, în Constanța!

Continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor, în Constanța!

Replica API 25 ianuarie 2020 | 00:00 571

Continuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor în municipiul Constanța. Săptămâna aceasta echipele Serviciului Gestionare Spații Verzi au acționat în mai multe zone ale orașului: CET, Inel II, Tomis Nord și în zona centrală.

Tăierile de corecție se fac cu scopul de ridicare a coroanei și / sau limitarea creșterii acesteia în înălțime; regenerare a coroanei; eliminare risc accidente. Sistemul radicular puternic favorizează refacerea coroanei în timp mai scurt decât în cazul plantării de arbori tineri. Arborii tineri nu pot fi plantați în amplasamentul arborilor tăiați decât după minimum 5 sau 10 ani, în funcție de esența arborilor eliminați, timp în care rădăcinile arborelui tăiat se degradează în mod natural (prin putrezire), iar solul se regenerază. În literatura de specialitate operațiunile de intervenție pentru corecție în coroana arborelui se fac la un interval de minim 4 ani, în funcție de specie și vârsta arborelui. Sute de constănțeni, atât persoane fizice, persoane juridice cât și asociații de proprietari, au trimis numeroase solicitări Primăriei Municipiului Constanța pentru toaletarea arborilor din zonele în care locuiesc sau își desfășoară activitatea. Primăria Municipiului Constanța corelează activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ sau uscați cu programul de plantare arbori anual în vederea regenerării vegetației. Plantarea puieților de arbori se execută în zonele deficitare în vegetație arboricolă sau acolo unde amplasamentul permite. Tăierile de toaletare constau în eliminarea ramurilor bătrâne, uscate, semiuscate, rupte accidental sau atacate de carii (scorburoase) cu păstrarea echilibrului coroanei arborelui pentru a evita prăbușirea; eliminarea ramurilor cu creștere pe directie nedorită sau care îndesesc coroana, în scopul aerisirii coroanei și păstrarea unui echilibru între rădăcină și coroană.

Ca urmare a Legii 292/2011 a asistenței sociale, Primăria Municipiului Constanța acordă ajutoare pentru încălzirea locuinței sub formă de lemne, rezultate din activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ/uscați, în baza dispozițiilor emise de primar, persoanelor cu nevoi speciale sau cu nevoi deosebite.

Primaria Municipiului Constanța are in derulare realizarea Registrului Local al Spațiilor Verzi (auditul spaților verzi) care va fi urmat, după finalizare, de strategia de conservare și dezvoltare a rețelei de spatii verzi.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am cerere pt toaletare de un an jumatate.
2
0
Aloo prmaria ?!nu angajati macelari de la abatori sa taie,oamenii n au nicio treaba cu ce inseamna un copac si cum trebuie taiat ca el sa creasca in functie de noduri etc...
3
0
Vad ca ati sters comentariile legate de activitatea dnei Inna Bela,care, nici dupa doi ani jumatate, nu reuseste sa rezolve o sesizare legata de toaletarea pomilor pe Ctin. Bratescu,de la Mihai Viteazu spre piata Grivitei.
4
0
anul asta cat costa? ultima factura de toaletare a costat in jur de 6 milione EURO. dar cat a costat consumul de la beculetele de Iarna, ca Craciunul tine doua zile nu doua luni. S-au factura dela Enel o plateste primarul din buzunarul lui?
9
2
mita electorala.... dati lemnele taiate la sarakii de la anri coanda sa va voteze.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920