REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Continuă lucrările pentru reabilitarea 'Podului de la Butelii': 'Se intervine pe cealaltă jumătate, prin scoaterea liniei de tramvai' VIDEO

Continuă lucrările pentru reabilitarea 'Podului de la Butelii': 'Se intervine pe cealaltă jumătate, prin scoaterea liniei de tramvai' VIDEO

Replica API 16 iulie 2018 | 15:11 608

Se lucrează intens pentru reabilitarea "Podului de la Butelii". Prima jumătate a Pasajului Cumpenei, porţiune pe care se lucrează în acest moment, va fi gata în cel mult trei săptămâni. Lucrarea integrală de reabilitare a podului se va finaliza în luna noiembrie. Muncitorii montează acum ultima bucată din parapetul marginal care va avea şi funcţie de antifonare, iar în scurt timp se va turna asfaltul.

sursă foto: Facebook/Primăria Constanţa

“Podul are lungimea totală de 320 de metri. S-a montat parapetul pe aproximativ 240, 250 de metri, deci mai sunt cam 60-70 de metri de parapet antifonant de montat. Constructorul are în plan ca în scurt timp să toarne cele 540 de tone de asfalt, pe actuala structură de supra-betonare. Este vorba despre un asfalt special care va fi turnat în două straturi. După turnarea asfaltului, va fi montată partea de material special, antifonant, adică, pe structura metalică se montează plăci transparente și apoi vor fi montate rosturile de dilataţie iar apoi se va trece la darea în circulaţie a actualei jumătăţi pe care se lucrează, se mută circulația pe partea pe care se lucrează acum.", a declarat directorul tehnic din cadrul Confort Urban Constanţa, Claudiu Rădulescu.

Dacă prima jumătate a Pasajului Cumpenei se apropie de finalizare, ne gândim oare când se va finaliza şi a doua parte. Potrivit reprezentantului Confort Urban din Constanţa, se preconizează că lucrările se vor finaliza integral în toamna acestui an, în luna noiembrie.

"Se intervine pe cealaltă jumătate, prin scoaterea liniei de tramvai care există acolo, demontarea vechilor parapete și a stâlpilor de iluminat și toate acele operaţiuni care s-au făcut și pe partea pe care se lucrează acum. Lucrările se vor finaliza în toamnă, prin luna noiembrie a acestui an.”, a adăugat acesta pentru ziarul "Replica".

Reamintim că proiectul pentru modernizarea Podului Cumpenei se întinde pe durata a 12 luni şi câştigătoarea licitaţiei, asocierea SC Mobitom - SC Siebol, a dorit ca lucrările de modernizare să nu obstrucţioneze circulaţia.

Pentru acest proiect municipalitatea plăteşte 7.479.000 lei. Reabilitarea Podului Cumpenei presupune scoaterea liniilor de tramvai, refacerea asfaltului, ocazie cu care se vor lărgi benzile de circulaţie, vor fi amenajate trotuarele, vor fi eliminaţi stâlpii de pe pod, va fi schimbat în totalitate sistemul de iluminat public cu unul ultramodern, ceea ce va presupune şi introducerea tuturor cablurilor operatorilor de cablu, TV şi telefonie într-o canalizaţie specială.

sursă video: Facebook / Primăria Constanţa

Citeşte şi: Au început lucrările pe Pasajul Cumpenei - VIDEO

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mi se pare mie sau de cand s-au pus bordurile de marmura cred ca nu mai avem 2 benzi de circulatie pe sens ci numai una jumate'...???
1
1
"Asfaltul special" v-a fi turnat de Confort Urban? Au specialisti? Acolo sunt o adunatura de incompetenti de toate speciile angajati pe pile si cumetrii, atat de directorasul Andrei Florin, cat si de primarul Fagadau.
4
2
Podul de Marmura. Monument arheologic marca fagadau.
5
1
Bordurile sunt de marmura ???
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218