REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Continuă proiectele lui Mazăre: şase blocuri noi în Henri Coandă!

Continuă proiectele lui Mazăre: şase blocuri noi în Henri Coandă!

Replica API 1 august 2015 | 00:00 280

Cu bani de la Guvern

Cu bani de la Guvern

În Constanţa, investiţiile sunt floare rară, în schimb, asistenţa socială a fost ridicată la rang de politică oficială. Cartierul Henri Coandă este o dovadă vie a acestui lucru, iar pentru cei care nu văd cu ochi buni blocurile destinate „amărâţilor”, iată încă o veste: numărul locuinţelor sociale va creşte!

Vineri, în cadrul şedinţei Consiliului Local Municipal Constanţa, viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, a anunţat construirea a şase blocuri de locuinţe sociale, pentru asistaţii Constanţei. Unde altundeva? În Henri Coandă! Făgădău recunoaşte că zona este o adevărată problemă, că a primit sesizări pe bandă, însă va lua o singură măsură: camere video, care, probabil, în opinia lui Făgădău, vor opri furturile, tâlhăriile, violurile ş.a.m.d. „Am mai făcut un pas important, am aprobat proiectul tehnico economic pentru construirea a 3 blocuri pentru chiriaşi evacuaţi şi 3 blocuri pentru locuinţe sociale, în campusul social Henri Coandă. Sunt finanţate de guvern, cu o confinanţare din partea autorităţii locale şi dacă până acum am aprobat doar studiile de prefezabilitate şi fezabilitate, astăzi ne-am însuşit proiectul tehnic şi sper ca în cel mai scurt termen să începem execuţia. Ştiu despre problemele din zonă, acestea sunt probleme pe care le reclamă atât locatarii din campusul Henri Coandă, dar şi cetăţenii din vecinătatea campusului, iar în următoarea şedinţă a Consiliului Local voi veni cu un proiect pentru introducerea unui sistem de supraveghere video, atât a incintei, cât şi perimetral a campusului Henri Coandă tocmai pentru a creşte siguranţa în interiorul cartierului, dar şi în vecinătate. Pentru etapa a II a campusului, licitaţia a fost anulată, au fost 2 ofertanţă, ambii descalificaţi; unul a făcut contestaţie, dar a fost respinsă şi aşteptăm implinirea termenului de 30 de zile în care cel care a făcut contestaţia poate ataca la Curtea de Apel hotărârea comisiei. După acest termen vom relua licitaţia; acolo urmează să construim 10 blocuri. În total vor fi 16 blocuri. Conform bugetului aprobat încă de anul trecut, proiectul se desfăşoară cu bani de la bugetul local. Ţin foarte mult ca acest cartier să se transforme într-un pol de siguranţă deoarece la acest moment lucrurile nu stau deloc aşa. În următoarea şedinţă a Consiliului Local voi veni şi cu toate reclamaţiile pe care le am. În momentul de faţă, împreună cu Poliţia şi Jandarmeria identificăm toate zonele cu potenţial ridicat de infracţionalitate din oraş şi vom veni treptat în bucle cu câte un proiect pentru siguranţă”, a spus Făgădău.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102