REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CONTINUĂ PROTESTELE împotriva Constanța South Container Terminal

CONTINUĂ PROTESTELE împotriva Constanța South Container Terminal

Replica API 8 octombrie 2020 | 00:17 5582

CNS Cartel ALFA continuă protestele față de disponibilizarea abuzivă de către compania Constanța South Container Terminal (CSCT) a trei operatori de pe macaralele portal de cheu, în frunte cu Pavel Nicolae - liderul Sindicatului Uniport Constanța South.

Astăzi, miercuri, 7 octombrie, între orele 14 și 16, sindicaliști din cadrul Filialei Contanța a CNS Cartel ALFA vor protesta în fața Prefecturii Constanța pentru a cere intervenția Guvernului României pentru rezolvarea situației celor trei muncitori disponibilizați.

În zilele următoare, joi 8 octombrie (orele 12.00-14.00) și vineri 9 octombrie (orele 9.30 – 11.30), protestul se mută la București, în fața Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, unde va fi solicitată intervenția șeicului Ahmed Bin Sulayem – conducătorul concernului DP World care operează terminalul portuar.

Conflictul dintre sindicate și conducerea companiei Constanța South Container Terminal intră în această etapă după ce, timp de două săptămâni, reprezentanți ai mai multor sindicate membre CNS Cartel Alfa au protestat în fața sediului administrativ al operatorului portuar, împotriva deciziei conducerii de a concedia liderul de sindicat și cei doi operatori de macara, atitudinea managementului local al companiei rămânînd neschimbată.

Decizia de concediere, prin restructurarea celor trei posturi de operator de macara (din aproximativ 450 de posturi ocupate la nivel de companie), ridică multe semne de întrebare, având în vedere următoarele aspecte:

Compania Constanța South Container Terminal (CSCT) anul trecut a avut un profit net de peste 9 milioane de euro, iar anul acesta, operațiunile au continuat în aproape același ritm (datele oficiale arată o scădere cu doar 7% a activității comerciale în port pe primele șapte luni ale anului);

În timp ce concedia trei macaragii, compania a chemat în continuare salariați din timpul liber (inclusiv macaragii) pentru a efectua ore suplimentare;

Compania, care în decizia de concediere a invocat dificultăți determinate de pandemie, nu a recurs la sprijinul oferit de statul român pentru păstrarea locurilor de muncă în contextul crizei COVID-19;

Pavel Nicolae, liderul Sindicatului Uniport Constanța South, fusese declarat în 2007 (înainte de a deveni lider de sindicat) cel mai performant operator de macara portal de cheu din întregul concern internațional DP World.

Având în vedere aceste elemente și istoricul acțiunilor de hărțuire la care a fost supus liderul de sindicat de către conducerea companiei, considerăm că această concediere este una abuzivă, fiind o acțiune care are ca scop exclusiv eliminarea din companie a unui lider de sindicat incomod.

CNS Cartel ALFA solicită autorităților statului să intervină pentru rezolvarea acestei situații. De asemenea, în cadrul acțiunilor de joi și vineri de la Ambasada Emiratelor Arabe Unite, vom cere reprezentanților acesteia să transmită mesajul nostru conducerii concernului DP World din Dubai, operatorul companiei portuare CSCT.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu cu mult timp in urma s-a semnat prelungirea concesiunii pt.terenul din zona libera,Dragnea si Dancila stiu mai mai bine ce si cum si cat! Tot in aceeasi perioada s-au mai vandut catre arabi si vreo 2 500 de hectare de pamant tocmai bun pt.agricultura !Si acum vreti sa intervina cineva pe langa arabi? Liderii din Cartel Alfa sau politicienii?Sa fim seriosi!
1
1
una e sa fii dat afara pentru furt si alta e sa fii disponibilizat pentru reducerea posturilor!
3
0
La Damen Mangalia s-au dat sute de oameni afara, unde au fost sindicalisti cu ai lor lideri? Toti liderii astia se cred Ciorbea, Mitrea ...
5
0
Pe aici comenteaza toti atarnatorii , de ce va bagati in ciorba lor ? Stiu ei mai bine ce este in curtea lor ! Trebuie luati ca exemplu pentru hotararea lor , nu blamati , de aia merg lucrurile cum merg in romania , atarnatorii stau pe la colturi la barfa si patronul ii calca cu cizma pe gat , fatalailor !
1
6
aia din poza sunt de la oil terminal, iau luat cu ziua pozat sau caraignat numai are priza decat la oil
3
1
La munca nu proteste pentru interese personale.
8
3
I-a dat afara punctual pe-aia pe care i-a prins cu motorina de furat asupra lor.
5
2
Au mai fost sute de concedieri,abia cand e concediat seful de sindicat se protesteaza
14
0
Cand se pierd sute de locuri de munca nu se protesteaza, cand pleaca un sef de sindicat, e discriminare
16
0
numai cu greva ne puteti fortza .
2
1
Protest pentru un lider sindical?
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218