REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Continuă reabilitarea locurilor de joacă din Constanța și în acest an!

Continuă reabilitarea locurilor de joacă din Constanța și în acest an!

Replica API 23 ianuarie 2020 | 00:00 210

Dat fiind bugetul local pentru anul 2020, autoritățile locale au început deja să obțină certificatele de urbanism pentru unele obiective din lista de investiții pentru anul acesta. Astfel, primele îmbunătățiri vor fi aduse locurilor de joacă din municipiu, acestea fiind reabilitate și aduse la standarde europene și moderne, respectând normele de siguranță pentru cei mici.

Pentru anul 2020, autoritățile constănțene au în plan mai multe modificări, printre care și continuarea reabilitării spațiilor de joacă din municipiul Constanța. În acest sens, Primăria municipiului Constanța a primit deja, marți, 21 ianuarie, Certificatul de Urbanism întitulat „Reamenajare locuri de joacă existente din municipiul Constanța”. Primele trei spații care vor intra în reabilitare vor fi: locul de joacă de la intersecția străzilor Progresului cu Strada Arcului, cel de pe bulevardul Aurel Vlaicu numărul 1 (adiacent blocului d1) și cel pe pe strada Progresului numărul 7, adiacent Grădiniței cu Program Prelugit numărul 19.

Trebuie să reamintim faptul că la sfârșitul anului 2019 erau reabilitate și date în folosință 25 de locuri de joacă din Constanța, acestea fiind la standarde europene, moderne, respectând normele de siguranță pentru cei mici. În spațiile destinate copiilor au fost montate module și echipamente moderne și au fost reparate unele elemente de joacă vechi ce prezentau defecțiuni mici. De asemenea, nisipul a fost înlocuit cu un covor de cauciuc antitraumă, multistrat. Grosimea fiecăruia este dată de înălțimea elementelor de joacă. Astfel, dacă toboganul, spre exemplu, are o înălțime de maximum 2 metri, atunci stratul destinat atenuării șocurilor va avea o grosime de 28 mm. Așa se face că la spațiile de joacă la care s-a lucrat a fost turnat un strat de 30 mm, la care s-a mai adăugat un strat de uzură de 20 mm, format din glanule reciclate, frumos colorate cu care au fost realizate diferite desene. Acesta este un sistem permeabil, care nu creează praf și care este creat pentru ca cei mici să se poată juca în siguranță.

Au fost modernizate următoarele locuri de joacă: cel de pe strada Primăverii, locul de joacă de pe strada Dionisie cel Mic, de pe strada Năvodului, aleea Viitorului, bl 5, strada Dispensarului bl 24A – 24B, aleea Hortensiei, bulevardul Tomis bl TAV 5A, strada Adamclisi bl P1-P2, aleea Heracleea la intersecția cu aleea Făt Frumos, aleea Stejarului bl G1-G2, parc Tomis II, aleea Mălinului, strada Pescarilor bl FZ15- FZ17, strada Pescarilor bl BM11-BM12, parc Teatru Oleg Danovski, aleea Lupeni, în zona străzii Traian, strada Traian bl A4-A5, strada 1 Decembrie, la intersecția cu strada Traian, bulevardul Ferdinand, în zona Gării CFR, strada Baba Novac, strada Constantin Brâncuși bl 8-10, strada B.P. Hașdeu bl L7-L8, strada B.P. Hașdeu bl L3-L4, aleea Daliei bl 128B, și locul de joacă din parcul Casei de Cultură bl 119 A5.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca citesc articolul am senzatia ca vorbiti de un oras mic precum mangalia, pentru constanta asa sunt prea putine chiar inexistente
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614