REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Continuă să se prăbușească malurile pe o stradă din Cumpăna!

Continuă să se prăbușească malurile pe o stradă din Cumpăna!

Replica API 4 august 2019 | 00:00 290

În urma fenomenelor meteo încadrate la codurile portocaliu și roșu de vânt și averse torențiale cu posibile efecte de inundații, manifestate ieri 03.08.2019 în municipiul Constanța și pe raza județului, precizăm că nu au fost oameni răniți, dar s-au produs pagube materiale - căderi de copaci și crengi din arbori pe străzi, peste autoturisme și case, inundarea unor case - unele dintre acestea soluționate deja sau care sunt în curs de inventariere și soluționare.

O situație specială o reprezintă zona canalului din dreptul localității Cumpăna, unde prăbușirea malului acestuia constituie o preocupare constantă și despre care s-au făcut demersuri și informari periodice anterior. Prefectul județului, împreună cu subprefecții, s-au deplasat în teren ieri, 03 august, începând cu ora 23.00, pentru a constata dacă s-au produs degrădari suplimentare ale malului respectiv, pe care se află locuințe. La fața locului, prefectul a convocat alți factori decizionali relevanți – directorul Companiei Naționale „Administrația Canalelor Navigabile”, proiectantul implicat în lucrările aferente, șeful Inspectoratului Județean în Construcții și inspectorul șef al ISU „Dobrogea”, cărora li s-a alăturat primarul comunei Cumpana.

S-a constatat că procesul de prabușire a malului este evolutiv - a apărut o fisură mai aproape de gardul celor trei locuințe deja evacuate, iar falia crăpată care, anterior ploii torențiale, era la șapte metri de gardul locuințelor, s-a prăbușit.

Siguranța locuitorilor din zona adiacentă nu a fost periclitată.

Prefectul a dispus intensificarea patrulării de către echipele de securitate locală, măsură stabilită anterior, pentru a preîntâmpina accidente nedorite și a raporta orice potențială schimbare aparută în zonă. De asemenea, s-a stabilit că în zilele imediat următoare se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru stabilirea măsurilor și acțiunilor concrete ce se impun în continuare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Neam de idioti.....cum sa astepti cateva zile sa se intruneasca Consiliu....se stie de situatie de cateva luni....cum de s a dat autorizatie de construire acolo?
3
0
Asteapta ca situatia sa evolueze in rau. Oameni incompetenti pusi pe functii de conducere in institutii aflate in slujba cetateanului se intrunesc in zilele urmatoare pentru un comitet de frecat menta. Se prabusesc casele si ei asteapta miracol divin.Demisia!
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367