REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Contra: ''Niciodată nu e momentul potrivit să joci cu Spania''

Contra: ''Niciodată nu e momentul potrivit să joci cu Spania''

Replica API 5 septembrie 2019 | 00:00 426

"Niciodată nu e momentul potrivit să joci cu Spania", a declarat selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, într-un interviu pentru ziarul madrilen AS, înaintea duelului de joi cu "La Roja", de pe Arena Naţională din Bucureşti, din preliminariile EURO 2020.

Contra nu crede că meciul va fi mai uşor fiindcă Spania are un nou selecţioner, Robert Moreno.

"Niciodată nu e momentul potrivit să joci cu Spania. Ţinând cont de calitatea jucătorilor săi, nu contează că e început de sezon. Cât despre antrenor... de asemenea nu contează, fiindcă de fapt nu l-au schimbat. Moreno a fost mereu cu ei de când Luis Enrique a fost numit selecţioner, de aceea nu cred că schimbarea va fi un factor important", a estimat fostul jucător al lui Alaves, Atletico Madrid şi Getafe.

El a menţionat de ce ar fi nevoie pentru ca România să învingă Spania: "Trebuie să facem meciul perfect tactic şi fizic. Spania cu jocul său de posesie şi stilul său de joc îşi domină toţi adversarii, trebuie să alergi mai mult ca ei fiindcă tactic trebuie să fii impecabil. Vom încerca să nu le oferim spaţii, să jucăm foarte grupaţi şi să încercăm să ieşim rapid şi să lovim pe contraatac", a spus selecţionerul.

El vorbit despre naţionala de tineret, care a atins semifinalele recentului Campionat European.

"Au făcut un turneu foarte bun şi sperăm că această experienţă le va da încredere pentru a juca bine la prima reprezentativă. Trebuie însă să fim realişti, una e să joci la categoriile inferioare şi alta la naţionala mare: alţii sunt adversarii, ei au mai puţină experienţă... sunt factori ce influenţează mult randamentul. E clar însă că am încredere, am adus opt jucători şi sper şi doresc că vor juca aşa cum au făcut-o la ultimul European", a afirmat Contra.

Despre Ianis Hagi, el a spus: "Numele Hagi atrage mulţi scouteri. A făcut un pas important semnând cu campioana Belgiei, Genk, şi acum se adaptează încetul cu încetul în această ţară. Va juca în Liga Campionilor şi sperăm că îşi va continua ascensiunea ca jucător."

Contra a apreciat că ratarea calificării la turneul final de anul viitor ar fi un eşec: "Avem mari speranţe să ne calificăm la EURO 2020. Sunt realist şi ştiu că avem o grupă foarte grea cu Spania, Norvegia şi Suedia, dar să nu te califici la un mare turneu este întotdeauna un eşec."

Întrebat dacă i s-a propus să fie selecţionerul echipei olimpice la Jocurile de anul viitor de la Tokyo, Contra a răspuns: "Nu. Va fi Rădoi. El are meritul că a calificat România cu naţionala Under-21."

Întrebat dacă fotbalul românesc este în criză, când cluburi istorice trec printr-o perioadă foarte proastă, tehnicianul a spus: "Este adevărat că echipele cu cea mai mare tradiţie trec printr-o criză, de joc şi de rezultate, şi e clar că asta afectează şi naţionala. Am chemat aceşti jucători care au avut un Campionat European (de tineret - n. r.) atât de bun cu certitudinea că putem construi o mare echipă."

Meciul România - Spania, din Grupa F a preliminariilor EURO 2020, va avea loc joi, pe Arena Naţională din Bucureşti, de la 21:45.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
printre bazaconiile pe care le spui ai mai tras si olimba lui Hagi batrinul , ca asta tinar nici la Genk nu prinde echipa , in primavara il aduce tata acasa. Mai ai asa unul , pe Maxim , care doar rezerva mai e la Mainz .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614