REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Contrabanda cu ţigări la Constanţa: un individ punea la bătaie maşini, bani pentru chirie şi anunţa controalele

Contrabanda cu ţigări la Constanţa: un individ punea la bătaie maşini, bani pentru chirie şi anunţa controalele

Replica API 17 februarie 2016 | 00:04 311

Pus sub control judiciar!

Pus sub control judiciar!

Un individ a ajuns în atenţia oamenilor legii întrucât ajuta contrabandiştii să-şi facă „treaba”. Mai exact, Ali Etem le-a pus la dispoziţie două vehicule, îi ajuta cu banii de chirie, aici fiind vorba de halele unde erau depozitate ţigaretele, şi îi anunţa când sunt controale în trafic. La data de 16.02.2016, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, reţinut, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă.

Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut faptul că inculpatul Ali Etem a înlesnit comiterea infracţiunii de contrabandă de către numiţii Sali Geilan şi Dumitru Petre Marian, în urma căreia a fost cauzat un prejudiciu în cuantum de 18.121 lei şi respectiv 596.548 lei, reprezentând taxe vamale, accize şi TVA, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere de la data comiterii faptei până la data achitării efective a prejudiciului produs bugetului de stat.

Actele de complicitate au constat în aceea că inculpatul a achiziţionat un autoturism marca Dacia Logan şi o autoutilitară marca Mercedes Vito în vederea efectuării transportului cartoanelor de ţigarete provenite din contrabandă, a înmânat sume de bani numitului Dumitru Petre Marian în vederea plăţii chiriei pentru halele închiriate în vederea depozitării cartoanelor cu ţigarete, iar la data de 7.08.2015, în timp ce numiţii Sali Geilan şi Dumitru Petre Marian transportau cartoanele cu ţigarete provenite din contrabandă, cu autoutilitara cumpărată de inculpat, acesta din urmă l-a apelat pe Sali Geilan şi l-a avertizat cu privire la prezenţa echipajelor de poliţie pe traseu, în scopul evitării tragerii la răspundere penală pentru activitatea infracţională.

Facem precizarea că Sali Geilan şi Dumitru Petre au fost anterior trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Ei au fost şi arestaţi în august 2015, după ce procurorii au reţinut faptul că în data de 7.08.2015, în jurul orei 20.00, inculpaţii au deţinut şi transportat cu autoutilitara marca Mercedes Vito cu nr. de înmatriculare CT-15-DUU, cantitatea de 26.000 pachete ţigări marca Ashima, fără timbru românesc. În ceea ce-l priveşte pe Ali Etem, în februarie anul curent, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a respins propunerea formulată şi a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a controlului judiciar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614