REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Contrabanda cu ţigări pe Dunăre, luată la ochi de procurorii DIICOT

Contrabanda cu ţigări pe Dunăre, luată la ochi de procurorii DIICOT

Replica API 9 decembrie 2014 | 22:56 303

Percheziţii şi în Constanţa

Percheziţii şi în Constanţa

220.000 de ţigarete de contrabandă au fost descoperite de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi şi procurorii DIICOT, în urma a 27 de percheziţii efectuate la locuinţele membrilor unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări, situate pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa, Ialomiţa şi Brăila. Cei care au constituit grupul infracţional sunt: Ananie Nichita, Fluturaş Ionel, Taray Pavlo (cetăţean ucrainean) şi Mustăţea Costel.

Procurorii din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu lucrătorii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier specializat în contrabanda cu ţigări. Grupul infracţional era format atât din cetăţeni români cât şi din cetăţeni ucrainieni şi avea ca scop introducerea în România din Ucraina sau Serbia, în mod ilegal, a unor importante cantităţi de ţigări, ce erau ulterior valorificate pe teritoriul naţional.

În fapt, se reţine că inculpaţii Ananie Nichita, Fluturaş Ionel, Taray Pavlo (cetăţean ucrainean) şi Mustăţea Costel au constituit, începând cu luna februarie 2014 un grup infracţional specializat în activităţi de contrabandă cu ţigarete. Acestea erau introduse în România din Ucraina sau Serbia disimulate la bordul unor ansamble de nave comerciale propulsate de o navă tip împingător în timpul unor voiaje efectuate de acestea între porturile Izmail (Ucraina) şi Smederevo (Serbia), în timp ce navele tranzitau România.

Ulterior, în timp ce se realiza tranzitarea României, în zona în care fluviul Dunărea are regim de apă interioară ţigările erau debarcate în ambarcaţiunile membrilor români ai grupului infracţional care ulterior au procedat la valorificarea acestora. Astfel, la data de 7.12.2014 au fost efectuate un număr de 27 de percheziţii domiciliare, inclusiv în Constanţa, şi o percheziţie la bordul ansamblului de nave, propulsat de nava tip împingător Konstantin Borisov (sub pavilion ucrainean), ocazie cu care a fost găsită şi ridicată o cantitate de ţigări ce urma a fi introdusă în România, în mod ilegal, destinată membrilor români ai grupului infracţional.

Au fost conduse la sediul organului de urmărire penală peste 25 de persoane. Anterior, la data de 31.07.2010 a fost efectuată o percheziţie la bordul barjei autopropulsate Ivano Frankovsk (sub pavilion ucrainean), comandată de inculpatul Chystiakov Sergii (cetăţean ucrainean), ocazie cu care a fost ridicată o altă cantitate de ţigări ce urma a fi introdusă în România, în mod ilegal, destinată membrilor români ai grupului infracţional.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614