REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Contrabandiştii care acţionau pe Dunăre cu ajutorul poliţiştilor de frontieră, lăsaţi în libertate

Contrabandiştii care acţionau pe Dunăre cu ajutorul poliţiştilor de frontieră, lăsaţi în libertate

Replica API 23 martie 2014 | 00:00 249

Puşi sub control judiciar

Puşi sub control judiciar

Au format o cloacă între Cernavodă şi Rasova, cinci poliţişti de frontieră fiind mână în mână cu hoţii şi braconierii, însă, din câte se pare, faptele lor nu reprezintă un pericol. Vorbim despre cele 12 persoane din dosarul contrabandei pe Dunăre, care au fost prezentate vineri, 21 martie, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cauza a fost amânată pentru sâmbătă, 22 martie, în vederea pregătirii apărării. Sâmbătă, însă, magistraţii au decis: cei 12 au fost puşi sub control judiciar, fiind respinsă cererea procurorilor cu privire la arestul preventiv. Inculpaţii sunt: Silviu Frăţilă, Erhan Ramazan, Gheorghe Dorian Sandu, Nicoleta Daniela Mitache, Adrian Ţiripan, Marian Sasu, Ion Nicolae Cara, Ion Sasu, Marius Geonete, Viorel Mocanu, Alexandru Bogdan Horţea şi Constantin Popescu.

Reamintim că 15 persoane sunt cercetate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa în dosarul contrabandei pe Dunăre, 12 fiind reţinute şi prezentate cu propunere de arestare, 5 fiind poliţişti. Potrivit anchetatorilor, se formase un fel de cloacă între Cernavodă şi Rasova, unde braconierii şi hoţii erau mână în mână cu anumiţi poliţişti din cadrul Gărzii de Coastă. Oamenii legii le furnizau detalii cu privire la traseul navelor pe Dunăre, iar indivizii acţionau. Se legau de nave cu nişte bărci mai mici şi sustrăgeau combustibil, pe care îl depozitau în butoaie. Apoi, poliţiştii spuneau la ce kilometru se află şi acolo făceau împărţeala. Cereau fie combustibil, fie peşte, sau chiar bani. De asemenea, menţionăm că o parte din combustibil era dat mai departe către societăţi comerciale şi chiar către staţiile Peco. La data de 20 martie, 14 percheziţii domicilare au avut loc, oamenii legii ridicând atât combustibil, peşte, bani şi chiar motoare de ambarcaţiuni. Prejudiciul calculat de organele fiscale în urma faptelor inculpaţilor depăşeşte suma de 500.000 lei.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614