REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Contrabandiştii de ţigări, inclusiv din Poarta 6, „vizitaţi” de mascaţi

Contrabandiştii de ţigări, inclusiv din Poarta 6, „vizitaţi” de mascaţi

Replica API 4 martie 2015 | 11:35 229

Mai mulţi indivizi au fost încătuşaţi

Mai mulţi indivizi au fost încătuşaţi

Oamenii legii din Constanţa, în urma unor informaţii, au demarat o anchetă de amploare prinvind o reţea de contrabandişti de ţigări cu membri răspândiţi prin tot municipiul Constanţa, inclusiv în cartierul Poarta 6, dar şi în Medgidia. Astfel, în dimineaţa de marţi, 3 martie, însoţiţi de luptătorii din cadrul SAS, au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, 17 persoane fiind duse la audieri şi 6 reţinute până la orele serii.

Peste 50 de poliţişti constănţeni, între care şi luptătorii SAS, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, 13 în municipiul Constanţa şi una în Medgidia, la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Ancheta oamenilor legii, coordonată de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a început cu mai mult timp în urmă, în baza unor informaţii.

Mai exact, indivizii, care ar face partea dintr-o grupare infracţională, ar fi achiziţionat, în perioada ianuarie - februarie 2015, depozitat şi comercializat în pieţe ţigări netimbrate. Spre exemplu, în urmă cu aproximativ o săptămână, pe Aleea Lirei din Poarta 6, un bărbat cunoscut că vinde ţigări în zonă a fost luat la întrebări de către un poliţist îmbrăcat în civil, după care percheziţionat corporal. După ce omul legii a găsit câteva pachete cu ţigări, bişniţarul a fost condus la Poliţie.

“De la Poliţie, Jandarmerie, nu ştiu de unde erau. M-au dus în Palas, în spate la Secţia 4 Poliţie. M-au întrebat nişte lucruri şi asta a fost”, a spus bărbatul a doua zi, când se afla tot pe aleea Lirei şi vindea ţigări netimbrate. Însă, procedura a fost tot parte din anchetă, ieşind astfel la iveală informaţii care, puse cap la cap, au dus la percheziţii domiciliare de amploare.

În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării peste 70.000 de ţigarete. La sediul IPJ Constanţa au fost audiate 17 persoane şi, până la orele serii, erau deja reţinute 6. La finalul anchetei vor fi dispuse măsurile legale care se impun.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102