REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Contrabandiştii peste care au intrat mascaţii sunt cercetaţi în libertate

Contrabandiştii peste care au intrat mascaţii sunt cercetaţi în libertate

Replica API 12 decembrie 2011 | 00:00 122

Îşi ascundeau ţigările de contrabandă şi în copacii din faţa Spitalului Medgidia

Îşi ascundeau ţigările de contrabandă şi în copacii din faţa Spitalului Medgidia

Cei doi contrabandişti din Medgidia, Duran Sali şi Arben Sali, ale căror firme au fost luate cu asalt, vineri, de mascaţi, sunt cercetaţi în libertate. Magistraţii au concluzionat că nu se impune cercetarea acestora în stare de arest preventiv, făcând abstracţie de faptul că au la activ ani grei de contrabandă cu ţigări, iar acum s-au găsit câteva mii de pachete de ţigări.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul IPJ au încercat, încă o dată, să îi aducă în faţa legii pe cei care nu plătesc un leu la stat, deşi au obţinut mulţi bani prin contrabanda cu ţigări, ba mai mult, au mai fost prinşi într-o situaţie similară celei de vineri, când au ascuns ţigările chiar şi în copacii din faţa Spitalului Medgidia. Numai că eforturile poliţiştilor, privind arestarea contrabandiştilor, nu au avut ecou în urechile magistraţilor, care i-au lăsat în libertate pe cei doi, care îşi pot relua liniştiţi activităţile obişnuite, pe perioada anchetei. Reamintim că în cursul zilei de vineri, poliţiştii SIF au efectuat 5 percheziţii în Medgidia, la două societăţi comerciale, aparţinând celor doi. Astfel, la domiciliul lui Duran Sali au fost identificate 862 pachete ţigări fără timbru fiscal sau cu timbre emise de autorităţile din Republica Moldova şi Ucraina, iar la domiciliul lui Arben Sali au fost găsite 1.310 pachete ţigări de contrabandă. Prejudiciul urmează a fi stabilit şi comunicat de către specialiştii Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa. Cei doi Sali sunt cercetat în stare de libertate pentru contrabandă, speculă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, nemarcate, sau marcate necorespunzător.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218