REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.1° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Contract mănos pentru poştaşi: 330.000 de carduri de sănătate distribuite constănţenilor, în 28 de zile!

Contract mănos pentru poştaşi: 330.000 de carduri de sănătate distribuite constănţenilor, în 28 de zile!

Replica API 28 octombrie 2014 | 01:02 187

Ion Mişcoci, şeful Oficiului Judeţean de Poştă, mulţumit de angajaţi

Ion Mişcoci, şeful Oficiului Judeţean de Poştă, mulţumit de angajaţi

Toţi oficianţii şi factorii poştali din judeţul Constanţa muncesc la foc automat. Peste 500 de angajaţi fac tot ce este posibil omeneşte pentru a onora un contract substanţial. Vorbim despre serviciul de distribuire a cardului naţional de sănătate pentru toţi asiguraţii din Constanţa. Data limită pentru repartizarea cardurilor este 6 noiembrie . „Este un contract foarte valoros pentru noi. Distribuirea a început în 26 septembrie. Până la data de 24 octombrie au fost distribuite 330.000 de carduri de sănătate din cele 408.000 sosite. Cardurile de sănătate au fost distribuite exclusiv de salariaţii din subunităţile poştale, oficianţi şi factori poştali, în jur de 500 de persoane, oficii, agenţii, ghişee. Toată lumea a fost implicată, inclusiv eu. Este un contract care poate să genereze un venit foarte mare pentru noi şi este normal să-l tratăm cu maximă seriozitate. 6 noiembrie este data limită de distribuire a cardurilor. Mai avem o săptămână plină şi încă 8-9 zile în care putem să realizăm un procent foarte frumos. Colegii mei, din judeţul Constanţa, mi-au dovedit că atunci când este de muncă sunt foarte implicaţi şi mă declar mulţumit pentru rezultatele deosebite înregistrate în 28 de zile”, a declarat Ion Mişcoci, şeful Oficiului Judeţean de Poştă Constanţa.

Plata serviciilor de distribuţie va fi achitată din bugetul Fondului National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), în baza unui acord încheiat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) cu operatorul de servicii poştale desemnat în urma unei licitaţii publice. Cardul va fi distribuit la domiciliul asiguratului şi predat titularului pe baza actului de identitate. După două prezentări la domiciliul asiguratului, dovedite pe bază de document justificativ, operatorul de servicii poştale va preda cardul naţional casei de asigurări de sănătate în raza căreia se afla domiciliul asiguratului. Până în prezent au fost tipărite 11.534.000 de carduri. Procesul de tipărire va continua în urmatorii patru ani. Aproximativ 952.488 carduri vor fi tipărite pentru tinerii care vor împlini vârsta de 18 ani şi pentru persoanele care vor dobândi calitatea de asigurat în această perioadă. „Sistemul informatic centralizat al CEAS este funcţional, inclusiv aplicaţia SIUI-MF pusă la dispoziţie gratuit de către CNAS. Pe site-ul CNAS la meniul dreapta “PROIECTE - Cardul naţional de asigurări de sănătate” sunt postate informaţii privind sistemul informatic al CEAS, respectiv date despre proiect, lista cititoarelor testate şi validate, prezentare card. De asemenea, CNAS pune la dispoziţia dezvoltatorilor de soft carduri de test pentru implementarea cardurilor naţionale de asigurări sociale de sănătate. Cardurile returnate din diferite motive se transmit de către CN Poşta Română la Casa de Asigurări de Sănătate din Constanţa şi le distribuim noi, la sediul nostru”, a declarat jr. Dragoş Poteleanu, preşedintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa. Cardul naţional este cel mai important proiect strategic al CNAS, care va permite urmărirea modului în care sunt trataţi pacienţii şi va juca un rol important în procesul de transparentizare şi eficientizare a modului în care sunt cheltuiţi banii în sistemul asigurărilor de sănătate. „Respectând prevederile HG 366/ 2014, distribuţia cardurilor naţionale se va realiza prin servicii poştale de către operatorul de servicii care a fost desemnat câştigător ca urmare a procedurii de licitaţie publică, în urma căreia s-a încheiat un acord- cadru pe următorii 4 ani (48 luni) pentru distribuirea unui număr estimat de 13.663.941 carduri. Valoarea estimată a acordului – cadru este de 37.575.837 lei fără TVA. Estimările iau în calcul persoanele asigurate care vor împlini vârsta de 18 ani până în septembrie 2018”, au ţinut să precizeze reprezentanţii CNAS.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369