REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Contract uriaş pentru Grup Servicii Petroliere. OMV îl scapă pe miliardarul Comănescu de probleme

Contract uriaş pentru Grup Servicii Petroliere. OMV îl scapă pe miliardarul Comănescu de probleme

Replica API 3 aprilie 2017 | 00:00 3065

ANAF spune că firma îi datorează un milion de euro

ANAF spune că firma îi datorează un milion de euro

Gabriel Comănescu

Grup Servicii Petroliere SA (GSP) Constanţa a prins cel mai important contract al său din ultimii ani, într-un moment cât se poate de delicat pentru firma deţinută de miliardarul Gabriel Comănescu. GSP a fost angajată de gigantul OMV Petrom pentru construcţia unei fabrici de hidrocarburi în judeţul Gorj, un proiect în valoare de peste 100.000.000 de lei. Reuşita GSP este cu atât mai suprinzătoare, cu cât informaţiile la zi ale ANAF arată că firma lui Comănescu are datorii la stat de peste 4,2 milioane de lei.

OMV Petrom a atribuit pe 08.02.2017 un contract privind „proiectare, achiziţie, construcţie şi punere în funcţiune unitate centrală de condensare hidrocarburi pe principiul refrigerării mecanice la Hurezani, judeţul Gorj”. Colosul austriaco-român a ales să nu facă licitaţie pentru acest proiect, preferând procedeul de negociere fără anunţ de participare, criteriul atribuirii fiind cel mai bun raport calitate-preţ.

Contractul a fost adjudecat de asocierea formată din Rheinmetall International Engineering GmbH Germania (lider al asocierii), Grup Servicii Petroliere SA Constanţa şi austriecii de la JCR Christof Consulting SRL, cu sediul în localitatea prahoveană Brazii de Sus. Valoarea totală a contractului este de 105.263.303,38 lei, fără TVA, echivalentul a circa 25.000.000 de euro.

O fi greşit ANAF?

Contractul câştigat de GSP ar trebui să rezolve problemele financiare ale firmei constănţene, confruntată în ultimul timp cu o avalanşă a cererilor de insolvenţă din parte partenerilor de afaceri neplătiţi, dar şi cu probleme penale. Potrivit GSP, acestea din urmă s-ar fi rezolvat după ce "prin ordonanţa 504/P/2014 din data de 07.05.2015, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus clasarea dosarului penal înregistrat cu acelaşi număr sub aspectul tuturor faptelor de evaziune sesizate".

Reamintim că omul de afaceri Gabriel Comănescu şi Grup Servicii Petroliere au fost acuzaţi de evaziune fiscală prin vânzarea a trei platforme petroliere, prejudiciul fiind estimat la 25 de milioane de dolari, după cum dezvăluia, în premieră, cotidianul „Replica”, încă din decembrie 2015. Conform anchetatorilor, omul de afaceri nu a achitat TVA-ul aferent platformelor înstrăinate unei firme din Malta. Ar fi vorba despre platformele Jupiter, Prometeu şi Saturn.

Pe de altă parte, ANAF arăta că alte trei firme ale lui Comănescu - Grup Servicii Petroliere Catering SRL, Grup Servicii Petroliere Engineering SRL şi Grup Servicii Logistic SRL - ar datora bugetului de stat circa 3,7 milioane de lei. Gabriel Comănescu a respins însă acuzaţiile şi datoria indicată de ANAF. Interesant este faptul că, la această oră, Grup Servicii Petroliere apare pe site-ul ANAF cu datorii la bugetele de stat de 4.264.991, echivalentul a aproape un milion de euro. GSP a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 1.273.476.081 lei şi profit net de 151.785.490, cu 378 de angajaţi. Firma care se ocupă de servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale a declarat şi datorii totale de 1.592.686.286 lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cainii latra, ursu trece!
0
0
Dumitrana stie de ce! O idioata care nu face altceva decat sa deserveasca pe cei care au promovat o si o sustin
0
0
traim intr-o tara civilizata in mijlocul Europei , nu se poate si nu exista nicaieri in lume atata dispret pentru oamenii care te-au inbogatit care ti-a ridicat faima. Cum e posibil sa nu iti platesti salariatii timp 12 luni . asa ceva nu exista nicaieri in lume in mod sigur ce faci domnule Comanescu pana unde poti merge cu ambitia asta prostesca de a nu plati salariile oamenilor este un praf aruncat in ochi nostrii sunt bani si inca f multi pentru salarii esti f ambitios si dement in acelasi timp
4
0
pasta daca nu il aresteaza ca nu a dat salariile de atita timp si inca i-se tine tira nu se trmina cu comunismul in tara E tinut pe piata de DNA de Kovesi si nu se sesizeaza nimeni plecati dracu o data de unde a-ti venit dati salariile o data la oameni camatarilor
8
2
omv petrom trebuie sa-si repatrieze profitul,care si anul trecut a depasit un miliard jumate de euroi,in ultima perioada au scazut putin pretul la benzina de frica anchetei grindeanu si asa am ajuns la cel mai mic pret din ue,dar daca ne aducem aminte ca noi mai avem resurse interne inclusiv in mare ,tot un pret mare este,omv o retea de distributie a cumparat un extractor si un prelucrator de petrol,de ale privatizarii autohtone
3
2
Cand stii sa faci afaceri cu statul si falimentezi tot apoi fam ta o duce bine orcum cu banii furati prin vacante exotice si ajungi mare im dintrun neam de betivi curve si tepari si te numesti om de a Faceri tepuesti statul si apoi esti premiat cu noi contracte asta inseamna sa tii banii securitatii pe numele tau si sa fii patron iar pe muncitori sa i obligi sa si dea demisua singuri fara salariu si plata daunelor si sa te arati om mare cand de fapt esti un gunoi cu curvele siliconate din dotare care suge sa fie mare .Asta inseamna sa fii mare peste securist.
13
1
Mamaaa, ce de bani isi trag austriecii pe persoana fizica, scuze pt pe pe.., in felul asta se platesc comisioanele, folosind o firma no name din Austria cu sediul fiscal in Cipru!! Cu respect,
12
1
Ca sa-i mai adoarma pe creditori.
7
2
Asta iar isi comanda articole in ziare ca sa se minta singur ca isi revine?
15
5
asta are angajatii lui ne platiti de 3-4 luni si abia le da salariile cu mari interzieri. daia are o caruta de bodyguarzi la poarta non stop.. uita ca angajatii lui au familii sde hranit si intretinut de platit facturi..nici licenta la vega travel nu mai are ..
18
3
Sprijin politic.Acumulezi datorii la stat,sponsorizezi vreun partid sau vreunul din politica si apoi intri in insolventa.In schimb,daca esti persoana fizica te blocheaza fiscul pentru niste sume de nimic!
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367