REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Contracte babane cu statul, în vreme de pandemie. Firmele se apără: Licitațile nu pot fi măsluite!

Contracte babane cu statul, în vreme de pandemie. Firmele se apără: Licitațile nu pot fi măsluite!

Replica API 28 martie 2020 | 00:00 1520

Se spune că în vreme de criză se fac cei mai mulți bani. Afirmația este întărită de patru firme alese de statul român, în urma unor licitații, pentru furnizarea de echipamente de protecție și cercetare. Cele patru firme, Viggo Fashion, Romwine&Cofee, NanoSystems MC și Chronos Trade Medical au obținut contracte cu statul, în valoare de 183 de milioane de lei.

Viggo Fashion a obținut cel mai mare contract, în valoare de 88 de milioane de lei, pentru livrarea a 500.000 de combinezoane și 1,75 milioane de viziere de protecție.

"A fost o licitație la care au participat foarte multe firme. Firma a câștigat pentru că a avut prețul și timpul cel mai mic pentru livrare. Aceste licitații nu pot fi măsluite. Toată lumea crede că ne îmbogățim, dar de fapt nimeni nu vede partea bună, că se aduc aceste echipamente cât mai repede, la prețuri cât mai bune. Trebuie să luați în considerare marfa propriu-zisă, transportul, taxe și impozite, costul producției, etc.... Acești bani nu s-au luat, mai durează ceva timp. Investiția este enormă, pentru că trebuie să vii cu banii de acasă.", au precizat, pentru Replica, surse din cadrul firmei Viggo Fashion.

Firma Viggo Fashion ar fi deținută de creatorul de modă Cătălin Botezatu, în asociere cu Ionuț Marin. Contactat pentru a oferi un punct de vedere în legtură cu acest contract, Cătălin Botezatu ne-a precizat că nu dorește să ofere comentarii.

O bucătăreasă din Giurgiu a câștigat un contract de 12 milioane de euro

Romwine & Coffee, o firmă care are ca obiect de activitate comerțul cu alimente a câștigat un contract de 56 de milioane de lei, fiind nevoită să livreze statului 1,75 de milioane de măști de protecție. Practic, prețul per mască va costa 32 de lei. Jurnaliștii Recorder au încercat să afle cine se află în spatele acestei firme și au aflat că o bucătăreasă din Giurgiu a reușit să câștige un contract de 12 milioane de euro pentru măști de protecție.

De fapt, firma care a obținut acest contract este doar un paravan. Potrivit recorder.ro, omul de afaceri Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, a admis că firma sa se află, de fapt, în spatele Romwine&Cofee. „În ianuarie-februarie, compania noastră nu a putut să plătească TVA-ul, pentru prima dată în istoria noastră de 20 de ani. Și atunci, pentru că nu am putut să avem certificat fiscal, am folosit această companie din grupul nostru cu care am participat. Deoarece Sanimed era blocată pentru că nu și-a plătit facturile către stat, am participat cu Romwine&Cofee. Am făcut eforturi foarte mari pentru livrarea acestor măști, am mers special în Turcia”, a declarat patronul Sanimed.

Recorder mai notează că Hideg este un personaj controversat, despre care presa a scris în trecut că ar avea legături cu masoneria și cu mediul academic al SRI. Anul trecut, Libertatea scria că firma lui Hideg vinde către statul român roboți medicali cu sume duble față de prețul de intrare.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hahahahahahahahahahahahahahahahahaha
0
0
HOTI,HOTI si iar HOTI peste tot dai de ei .Doar sa fure din banul public cu acordul celor care ar trebui sa dramuiasca banul public cu mai mare interes fata de semenii sai.Organele statului sa-si faca datoria si la puscarie cu ei ,confiscarea tuturor banilor si folositi in interesul statului mai ales acum in caz de urgenta !
0
0
sa dispara cainii de pe strazi ca si astia aduc puzderie de paraziti si boli Am vazut la spitalul Colentina multi oameni in tratament din cauza infestarilor cu paraziti
2
1
in plin covid 18, valu are facut contract nou nout cu hingherii
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614