REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Contracte dubioase încheiate de Poşta Română, remise DNA de către ANRMAP

Contracte dubioase încheiate de Poşta Română, remise DNA de către ANRMAP

Replica API 9 decembrie 2012 | 00:00 260

Autoritatea de Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a transmis DNA, la cererea instituţiei, date privind existenţa unor nereguli în cazul a trei contracte încheiate de Poşta Română în intervalul octombrie 2008-septembrie 2011, în valoare totală de circa 40 milioane lei, două fără licitaţie, informează Mediafax. Controlul a fost iniţiat în luna august şi finalizat la 6 decembrie, procedura de supraveghere fiind efectuată la cererea Direcţiei Naţionale de Anticorupţie (DNA), a anunţat Mircea Fechet, vicepreşedinte ANRMAP.

Vicepreşedintele ANRMAP a arătat că primul contract verificat, în valoare de 9,7 milioane lei, avea ca obect repararea şi întreţinerea maşinilor de aplicare şi ştampilare a timbrelelor pe plic. Poşta Română nu a detaliat modul în care a fost calculat preţul estimat, iar contractul a fost atribuit fără licitaţie, respectiv prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, pe motiv că o singură firmă poate asigura aceste servicii. În 2010, Curtea de Conturi a semnalat. în urma unui audit, atribuirea greşită a acestui contract, iar Poşta Română l-a reziliat, dar în 2011, cu puţin înainte de expirarea de drept a înţelegerii. Al doilea contract verificat de ANRMAP, în valoare de 28,5 milioane lei, avea ca obiect furnizarea unor aplicaţii informatice, licenţe, calculatoare şi maşini de francat şi ştampilat, nici în acest caz nefiind însă explicat modul de calcul al preţului estimat şi nefiind organizată o licitaţie, cu acelaşi argument al furnizorului unic. ANRMAP arată că preţul a reprezentat o propunere a firmei cu drept de exclusivitate, Promotional Interservice. Al treilea contract verificat de ANRMAP, cu o valoare de 1,3 milioane lei, viza întreţinerea şi repararea consumabilelor. În acest caz a fost organizată o licitaţie şi s-au prezentat doi ofertanţi, dar unu dintre ei a fost eliminat pe motiv că oferta era neconformă, iar câştigătorul, din nou firma Promotional Interservice, nu a mai semnat în final contractul cu Poşta Română. În luna iulie, agenţia Mediafax a anunţat că Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru nereguli descoperite în activitatea Poştei Române din perioada 2009-2011, legate de încălcarea de către fosta conducere a companiei a normativelor legale de cheltuieli, cu posibile fapte penale asociate cu infracţiunea de abuz în serviciu. Neregulile au fost identificate de către inspectorii Corpului de Control al premierului, care au calculat pentru intervalul 2009-2011 o pierdere totală de peste 485 milioane lei la nivelul companiei Poşta Română, au declarat atunci surse oficiale.

Sursa:Rtv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614