REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Contractul de curatenie cu Sanatoriul Techirghiol, verificat de Politie

Contractul de curatenie cu Sanatoriul Techirghiol, verificat de Politie

Replica API 25 noiembrie 2010 | 00:00 228

Dupa controlul Directiei de Sanatate,

Dupa controlul Directiei de Sanatate,

Raportul de control de la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, întocmit de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, a fost aprobat, în cursul zilei de ieri, de Ministerul Sănătăţii. Reamintim faptul că Vasilică Rusu, managerul unităţii de tratament, a solicitat ministerului demararea unui control în urma căruia directoarea economică Maria Badea a fost demisă ca urmare a neregulilor descoperite în contabilitatea Sanatoriului Techirghiol. Din raportul final al DSP reise că au fost controlate: "sistemul organizatoric, organizarea activităţii financiare, respective organizarea şi funcţionarea serviciului de achiziţii publice în perioada 2007-2009". Concluziile au scos la iveală abateri grave, pe care le prezentăm pe scurt, după cum urmează: "organigrama instituţiei nu este avizată (n.r. - în perioada controlată 2007-2009) de către ordonatorul principal de credite, respectiv Ministerul Sănătăţii"; directoarea financiar-contabilă Maria Badea a încălcat mai multe legi, între care şi Legea contabilităţii şi Legea finanţelor publice. Iar lista poate continua.

Balamucul de la Sanatoriul Techirghiol nu se va "stinge" însă odată cu raportul Direcţiei de Sănătate, asumat de ministrul Atilla Cseke, întrucât "pe fir" au intrat şi alte organe competente de cercetare. Chiar dacă, în contextul verificărilor, se speculează şi o luptă care ţine de cei care râvnesc funcţii de conducere la nivelul sanatoriului, ancheta Poliţiei este independentă de Direcţia de Sănătate ori de opiniile actualului manager al instituţiei. Potrivit datelor noastre, Poliţia Economică a cerut spre verificare contracte derulate la nivelul sanatoriului, şi se aşteaptă ca şi alte documente să fie "ridicate" de poliţişti, pe măsură ce ancheta lor avansează. Momentan, în atenţia oamenilor legii se află contractul încheiat de Sanatoriul Techirghiol cu SC Mentenance Service SRL, al cărui asociat unic este Jean Laurenţiu Vlad. Obiectul principal de activitate al firmei se referă la curăţenie, igienizare şi întreţinere spaţii interioare. De altfel, sumele cheltuite cu serviciile oferite de această societate sunt reclamate şi în raportul de control al Direcţiei de Sănătate din Constanţa. Revenind la verificările efectuate de Poliţia Economică, surse din cadrul sanatoriului au precizat că momentan o singură persoană ar fi fost chestionată cu privire la încheierea contractului, şi anume Monica Cealera. Ar urma ca explicaţii să ofere şi Maria Badea, fosta directoare financiar-contabilă. În privinţa managerului Silviu Rusu, acesta a declarat că nu se aşteaptă să fie chemat să dea "cu subsemnatul", întrucât el nu era la conducerea sanatoriului la momentul încheierii acelui contract. "Dacă voi fi totuşi solicitat să dau declaraţii, o voi face. Nu am nimic de ascuns", a fost singurul comentariu făcut de Vasilică Rusu pe această temă, el insistând, însă, că în momentul de faţă "lucrurile merg foarte bine la sanatoriu". "Am realizări", a continuat Rusu: "Când am preluat unitatea erau 5 milioane lei vechi în cont, acum sunt 89 de miliarde, iar plăţile sunt la zi".

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369