rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

CONTRE între RĂSĂUȚEANU și PNL, în ȘEDINȚA de consiliu, pe tema subvenției la căldură

Primarul Vergil Chițac a convocat Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă extraordinară, miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 1300, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Update:

Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate de aleșii locali municipali.

Inclusiv proiectul hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată în S.A.C.E.T. de către R.A.D.E.T. Constanța și a subvenției unitare acordate consumatorilor casnici racordați la rețeaua de transport sau la rețeaua de distribuție, pentru perioada 01.11.2020–31.12.2020 în municipiul Constanța.

Astfel, prețul gigacaloriei va rămâne 250 de lei. Valoarea totală a subvenției 8,67 milioane pe luna noiembrie, 11, 773 pe luna decembrie. Total, pe ambele luni, 20. 450.000 lei

Contre în Răsăuțeanu și PNL

De precizat faptul că grupul consilierilor locali ai PSD, prin Costin Răsăuțeanu, au venit cu un amendament ca prețul gigacalorie să scadă la 200 de lei, pentru ”binele constănțenilor”. Subit, PSD-iștii și-au adus aminte de constănțeni, așa cum nu au făcut-o patru ani în Consiliu Local. Amendamentul a fost respins cu 19 voturi.

Consilier PNL, Mihaela Andrei, i-a răspuns: ”Dacă administrația PSD pănă-n 2016 ar fi avut un program de dezvoltare sau schimbare a infrastructurii de termoficare, nu am fi ajuns la situația de a avea prețul atât de mare”.

”În momentul de față, dacă adunăm subvenția de la CT BUS, subvenția pentru gigacalorie, tichetele respect, subvenția la gunoi… Sunt de 500 mil de lei, banii produși de Constanța, din aceștia180 sunt subvențiile. Gândiți va dacă mai putem merge, economic, în direcția asta. Și cu asta basta! Dacă vom identifica surse de finanțare, fiți sigur că luăm în calcul acest lucru”, a răspuns Chițac.

Răsăuțeanu a avut obiecții și la execuția bugetului local.

”Înțeleg că sunt anumite probleme. Ne așteaptă vremuri grele. Dar trebuie să venim în sprijinul oamenilor. Nu trebuie să ne gândim, domnule primar, să majoram taxele și impozitele anul viitor. Sunt lucruri pe care trebuie să le analizam împreună și daca Guvernul se poate apleca prin a sprijini constănțenii și, de ce nu, sa accesăm bani europenei”.

Bani mai mulți la Confort Urban

Referitor la proiectul de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2020, Chițac și-a arătat îngrijorarea în ceea ce privește excedentul la secțiunea Dezvoltare. ”Mă ingrijorează excedentul, paradoxal, la sectiunea dezvoltare, investitii , pentru ca nu știu dacă-l vom face. Sigur ca trebuie să avem grija de oameni, dar oameni buni, trebuie sa avem grijă de oameni dezvoltând orașul. Ideea de a duce bani preponderent spre secțiunea sociala, în loc să rezolve problema, o adâncește mai mult. Cand văd 13 815 921 lei la dezvoltare mă ingrijorez”,a spus primarul Vergil Chițac.

Totodată, în cadrul ședinței de consiliu s-a majorat capitalul Confort Urban pentru achiziția unei stații de asfaltare. ”E o cerere mai veche a lor, am identificat bani”, a explicat Chițac.

Ordinea de zi!

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2020;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2020;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

3. Proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al SCIL Confort Urban SRL Constanța;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

4. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată în S.A.C.E.T. de către R.A.D.E.T. Constanța și a subvenției unitare acordate consumatorilor casnici racordați la rețeaua de transport sau la rețeaua de distribuție, pentru perioada 01.11.2020–31.12.2020 în municipiul Constanța;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

5. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

6. Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării art. 3 și art. 6 din HCL nr. 443/2019 privind aprobarea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit ”Mugurel”, Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

7. Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării art. 1 din HCL nr. 130/2019 privind aprobarea actualizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II”;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

M.P.

miercuri, 11 noiembrie 20204233
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Drama bărbatului care a murit în timp ce-și ducea acasă, în sicriu, fiul mort de 35 de ani
Comentarii

00Johnny(12 noi 14:47)
e prea smeker Rasauteanu si eu cad am fost in Audienta a fost trup si suflet sa ma ajute Mai rar oameni ca el ma postacilor de la usr PNL!!! E baiat de catcter si bine pregatit
00Constantean(12 noi 12:36)
Un mare martzafoi Costin asta. Cand era viceprimar facea numai pe interesantul. Asa de bleg e ca nici n a stiut sa fure. Un coclit pe care parintii au incercat sa l faca om cu stare, dar daca nu e de unde materie cenusie ce sa i faci. La lopata Costinele ca e criza de forta de munca si mai lasa impresiile.
00Draga(11 noi 23:32)
Draga Elena Costin al tau trebuia sa aiba aceasta initiativa in timpul mandatului sau. In rest, despre el, si altii ca el, vor vorbi procurorii
22Elena(11 noi 23:05)
Initiativa de a scade pretul gigacaloriei este laudabil in contextul actual cand tot mai multi oameni raman fara locuri de munca si au cheltuieli care le depasesc bugetele Bravo Costin mereu pentru oameni
44numaiconteaza(11 noi 22:17)
Impertinenta PSD este de neegalat. Au avut guvern, parlament, prefecturi, consilii, primarii...putere absoluta. Nu au fost nicicand aproape de cetateni. Aaaa...da, aproape de interese meschine, aproape de infractori, aproape de spagi, hotie, jaf. Au aruncat ciosvarte la asistati si au impus teroare. Au condus precum clanurile mafiote, esti cu noi sau impotriva. Nesimtire, tupeu, aroganta, asta este PSD. Dc nu ai fost vocal Rasautene la ticalosiile Fagadaului si Babuinului!? Acum esti vocal!? Esti un nimeni, un zero absolut.
17Dana(11 noi 20:25)
In mod special pentru PSD. Niste ticalosi!!! Acum solicita 200 de lei per gigacalorie, dar cand erau pe cai mari ii durea burta de constanteni.
18ION(11 noi 19:38)
rasauteanule eu am fost la tine, in 2018, pentru rezolvarea legala a unor probleme si nu ai rezolvat nimic. Uiti cum ne tratai in sedinte stand cu curu pe masa, iar i spatele tau erau doamne carora le era rusine sa ti atraga atentia, ca le erai sef ?????
113Constantean(11 noi 19:00)
Ref la dezbaterile pe subventia ptr incalzire : NO COMMENT Costine Rasauteanu. Ati mintit constantenii ca faceti firma noua de termoficare cu surle si trambite si cand colo ati taraganit toata treaba pana a expirat timpul ptr care era rezervat numele noii firme. Baietele du te la munca si lasa politichia si fasoanele de om destept si important, nu e de tine ... nu e de tine politica! La munca Costine dc ai vreo meserie, dc nu fa te manichiurist ca e locul liber.
18Dada(11 noi 18:36)
Ati inchis comentariile la GOSPODINA VALVOLINA! Bagamiash PULA IN REPLICA! ARE O MEKLA DE CENTURISTA!!!
314Geo(11 noi 18:16)
Unde era Rasauteanu cand Fagadau a marit pretul gigacaloriei acum doi-trei ani la sfarsitul lunii ianuarie,dar cu incepere de la 1 ianuarie ?Practic pe 30-31 ale lunii,nu era cumva retroactiv,nu trebuia ca hotararea respectiva sa intre in vigoare la inceputul lunii si nu la sfarsit? Zi Rasauteanule!
105Blue(11 noi 17:58)
Domnul Rasauteanu are dreptate. In aceasta perioada dificila este normal sa fim aproape de oameni. O crestere a subventiei la energie, inseamna foarte mult pentru cei cu venituri mici si foarte mici. In ultimii patru ani nu consider ca am fost uitati de administratia locala. De ex subventiile la caldura au fost acordate in fiecare iarna
65Rasauteanu(11 noi 17:15)
O pizdulice!
1112tsaaa(11 noi 16:51)
ai inceput bine Chitac... ai respins un ajutor pentru constanteni in vremurile astea grele... te-am votat degeaba...
624unul(11 noi 16:01)
cat a fost vice primar prostul nu a scos o vorba si acum moare de grija constantenilor
624Ctin(11 noi 15:16)
Rasautianu este marioneta Fagaboului.
112unu(11 noi 14:51)
anca paruschi de la rajdp dat io afara
520Rasauteanu(11 noi 14:46)
Ce sa contreze ca e prost nu leaga doua cuvinte
013cezara(11 noi 14:45)
asa e, il trimitea la piata, iar acum ce sa intamplat?
639costi(11 noi 14:37)
de ce nu ati rezolvat ma voi psd problema radet in atatia ani? Costi ai trait in umbralui babu, te trimitea dupa tigari. Acum esti cocosh
1716Chitac a fost incadrat(11 noi 14:01)
de cipanezii din PNL Constanta si continua afacerile gruparii cipanilor Mazare-Constantinescu si evreul Strutinschi.Chitac este maimuta lor.
mai mult...Replica
30 noi 12:24ReplicaPERCHEZIȚII la DENUNȚĂTORUL lui Nicușor Constantinescu, Marian TURBATU

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sprijiniți de lucrători din cadrul...4263

1 dec 00:36ReplicaCUM a ajuns MIHNEA, BĂIATUL lui Adrian NĂSTASE, DATOR la COCA COLA!1422
1 dec 23:43ReplicaCUM FENTEAZĂ ȘOFERII SENSURILE GIRATORII! Video785
1 dec 23:45ReplicaMAȘINĂ AVARIATĂ, în zona Far, de VÂNTUL PUTERNIC. VIDEO

Prima ninsoare la Constanţa a adus şi un cod galben de vânt puternic care a făcut ceva probleme şoferilor...413

1 dec 00:32ReplicaCu ce AVERE se laudă Iulian SOCEANU, PRIMARUL din TECHIRGHIOL!653
1 dec 00:31ReplicaSurpriză neplăcută pentru un constănțean! Și-a găsit mașina LOVITĂ, în PORTUL TOMIS1516
1 dec 00:30ReplicaA AJUNS în PUȘCĂRIE pentru că NU și-a PLĂTIT AMENDA

Andrei Daniel Done este o mai veche ”cunoștință” a oamenilor legii. Acesta a fost cercetat și trimis în...615

1 dec 00:25ReplicaUE vrea să INTERZICĂ SOBA pe LEMNE, după PORCUL din BĂTĂTURĂ!695
1 dec 23:09ReplicaTârgul de Crăciun din Constanța își deschide porțile... nu și pentru copiii peste 12 ani NEVACCINAȚI1248
1 dec 00:17ReplicaZiua Națională a României, MARCATĂ la Constanța

1 decembrie este Ziua Naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată,...295

1 dec 00:16ReplicaCERONAV, tot mai aproape de construirea PROPRIULUI CAMPUS357
1 dec 00:14ReplicaProtecția Copilului Constanța BAGĂ 6 MILIOANE de lei în ECHIPAMENTE MEDICALE258
Vremea
0.4°0.4° - 3.7° miercuri, 1 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 58%
Vânt: 10.3 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 dec 00:00SportFotbal - Balonul de Aur: Toni Kroos susţine că Ronaldo şi Benzema trebuiau să fie deasupra lui Messi

Cristiano Ronaldo şi Karim Benzema meritau mai mult decât Lionel Messi să câştige Balonul de Aur 2021, a opinat...89

1 dec 00:00SportFotbal: Lionel Messi nu a participat la antrenamentul de marţi al lui PSG

La o zi după ce a câştigat al şaptelea său trofeul Balonul de Aur, argentinianul Lionel Messi a ratat antrenamentul...104

1 dec 00:00SportRugby: Echipa irlandeză Munster a ajuns la zece cazuri pozitive la COVID-19 în Africa de Sud

Echipa irlandeză de rugby Munster a înregistrat zece cazuri pozitive la COVID-19, fiind blocată în continuare în...87

1 dec 00:00SportBaschet-NBA: Denver Nuggets - 120-111 cu Miami Heat - a pus capăt unei serii de şase înfrângeri consecutive

Denver Nuggets, care venea după o serie de şase înfrângeri la rând, a învins în deplasare pe Miami Heat cu...79

Local
1 dec 00:06LocalCOVID-19: INCIDENȚA pe JUDEȚ a ajuns 1,68!

Până marţi, 30 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.779.667 de cazuri de infectare cu noul...511

1 dec 00:06LocalAccident RUTIER în dreptul hotelului DELTA din Mamaia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 30 noiembrie a.c., în stațiunea Mamaia,...354

1 dec 00:07LocalPRIMA NINSOARE în JUDEȚUL CONSTANȚA. VIDEO!

4234

1 dec 22:59LocalCOVID-19: 4 NOI DECESE, la Constanța. Toate persoanele erau NEVACCINATE

Până marți, 30 noiembrie a.c., 56.529 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...342

1 dec 00:07LocalCozi kilometrice către peștera Sfântul Andrei. Video

De la Ion Corvin până la peșteră sunt aproximativ 5 kilometri, distanță pe care oamenii trebuie să o parcurgă pe...3704

1 dec 00:06LocalAccident rutier pe strada Daciei din Mihail Kogălniceanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină marți, 30 noiembrie a.c., pe strada Daciei din...356

1 dec 23:00LocalAtenție, se oprește apa în cartierul Poarta 6

RAJA S.A. sistează furnizarea apei potabile din punctul termic numărul 185, de pe strada Brizei din municipiul...272

1 dec 00:02LocalATENȚIE! Se SCUMPEȘTE PÂINEA!

Sectorul de morărit şi panificaţie este cel mai lovit dintre toate industriile alimentare din România, pentru că...350

1 dec 00:08LocalUn AN de PUȘCĂRIE, după ce a AGRESAT doi POLIŢIŞTI

1203

Politică
1 dec 23:42PoliticăPremierul Ciucă, precizări despre adoptarea certificatului verde la locul de muncă

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți că a avut o discuție cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu...548

1 dec 23:47PoliticăUSR prinde drag de PSD? Drulă îl învață pe Grindeanu cum să aibă succes la Transporturi

Fostul ministru al Transporturilor în perioada coaliţiei PNL-USR, Cătălin Drulă i-a transmis, marţi, pe Facebook,...252

1 dec 23:47PoliticăAdrian Câciu: Nu vom creşte şi nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget

205

1 dec 23:47PoliticăMesajul Ministrului Apărării Naționale cu prilejul Zilei Naționale a României

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, a transmis un mesaj românilor....197

1 dec 23:48PoliticăIlie Bolojan: Eu nu am susținut coaliția cu PSD

Liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan, spune că nu a fost de acord cu guvernarea alături de PSD dar nici nu este de acord cu...231

1 dec 23:49PoliticăDiana Șoșoacă, la Sfinx în căutarea 'piramidei energetice'

982

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3055

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1761

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1448

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4837

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2306

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2325

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1735

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3458

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3173

Monden
1 dec 01:20MondenTrupa BTS, 'nespus' de emoţionată de revenirea pe scenă, în faţa fanilor

Formaţia K-Pop de succes BTS susţine în această perioadă primele concerte cu prezenţă fizică de la debutul...78

1 dec 00:00Monden40 de opere semnate de Bob Dylan o să fie prezentate în premieră la o expoziție în Miami

Retrospectivă a lucrărilor de artă create de Bob Dylan, inclusiv 40 de opere prezentate în premieră, va fi...78

1 dec 00:00MondenO candidată la Miss Univers a fost depistată pozitiv la COVID-19 la sosirea în Israel

77

1 dec 00:00MondenRihanna, în pijamale, cu posteriorul gol la vedere! Imagini incendiare

Rihanna (33 de ani) și-a uimit fanii cu o nouă serie de fotografii incendiare! Superba cântăreață a pozat în...154

1 dec 00:00MondenPrinţul William s-a opus când a aflat că Harry urma s-o ceară în căsătorie pe Meghan Markle

Conflictul dintre fraţii William şi Harry şi mărul discordiei de la casa regală britanică - Meghan Markle - este...91

1 dec 00:00MondenMama lui Sharon Stone și-a revenit: Dorothy Stone a fost externată după ce a suferit un atac cerebral

Sharon Stone, în vârstă de 63 de ani, crede în miracole de acum încolo! Actrița din ”Basic Instinct” a fost...82

1 dec 00:00MondenFormaţia U2 plănuieşte un disc şi un turneu

Formaţia irlandeză U2 plănuieşte să reia concertele la 30 de ani de la Zoo TV, turneul lor mondial cu un dispozitiv...75

1 dec 00:00MondenUn episod cu desenele The Simpsons despre Piaţa Tiananmen a fost retras de pe platforma Disney+

Un episod din „The Simpsons” în care familia americană merge în Piaţa Tiananmen a fost retras de pe platforma...70

1 dec 18:12MondenCum se simte și când va fi externat Ilie Năstase. Ultimele noutăți de la soția sa, Ioana

442

Mapamond
1 dec 00:00MapamondSuedia: Magdalena Andersson, aleasă din nou prim-ministru după o alegere-demisie săptămâna trecută

După o rocambolescă alegere-demisie timp de şapte ore săptămâna trecută, lidera social-democraţilor suedezi...62

1 dec 00:00MapamondCoronavirus: Doza booster, disponibilă pentru toţi adulţii în Marea Britanie. 11 infectări cu varianta Omicron

Marea Britanie va face doza de vaccin booster anti-COVID-19 disponibilă pentru toţi adulţii, într-un efort de...77

1 dec 00:09MapamondCoronavirus - Joe Biden: 'Nu sunt motive de panică' în faţa variantei Omicron

318

1 dec 00:11MapamondDirectorul Twitter a demisionat din funcție: speculații privind adevăratul motiv

Jack Dorsey a demisionat de la conducerea Twitter şi urmează să fie înlocuit cu CTO Parag Agrawal, a anunţat luni...456

1 dec 01:11MapamondRusia a testat cu succes o rachetă hipersonică și a lovit o țintă aflată la 400 de kilometri distanță

Armata rusă a anunţat, luni, că a efectuat cu succes un nou test cu rachetă hipersonică, în contextul tensiunilor...311

1 dec 01:11MapamondTurcia: Cel puţin patru morţi în urma unei furtuni care a lovit oraşul Istanbul. VIDEO

577

Sănătate
1 dec 00:00SănătateÎncleștarea maxilarului: cauze și remedii

Încleștarea maxilarului poate provoca durere sau disconfort în mai multe părți ale corpului, inclusiv în cap,...81

1 dec 00:00SănătateFructe, legume și alimente care scad hipertensiunea arterială

Hipertensiunea sau tensiunea arterială mare poate fi ținută sub control și cu ajutorul unei diete echilibrate, care...90

1 dec 00:00SănătateCum îți poți ajuta partenerul să renunțe la fumat!

78

1 dec 00:00SănătateSclerodermia: simptome, cauze, tratament

Sclerodermia este o boală autoimună cu simptome care pot include sensibilitate la frig la nivelul extremităților,...76

1 dec 00:00SănătateGustări și băuturi care susțin sănătatea inimii

O alimentație adecvată reduce drastic riscul de boli de inimă și poate promova funcționarea cardiovasculară...83

1 dec 00:00SănătateAi unghiile crăpate? Iată câteva cauze posibile

Unghiile crăpate pot fi o problemă, mai ales dacă le folosești în munca ta de zi cu zi. Deși crăparea unghiilor...73

1 dec 19:45SănătateCare sunt cele mai frecvente simptome de Covid-19 la cei infectați cu varianta Omicron

Noul coronavirus nu a dispărut, ci tot mai multe variante ale virusului continuă să apară. Cea mai nouă e varianta...814

1 dec 18:13SănătateProfesor universitar: Mă îndoiesc că varianta Omicron va anula complet eficacitatea vaccinurilor

Simona Ruță, profesor universitar, șefa disciplinei de Virusologie de la Universitatea de Medicină și Farmacie...340

1 dec 23:14SănătateExpert german: Omicron ar proveni de la pacienții infectați cu HIV

377

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT