REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Contre la Consiliul Local, între Făgădău şi Matei: „Cred c-aţi citit horoscopul!”

Contre la Consiliul Local, între Făgădău şi Matei: „Cred c-aţi citit horoscopul!”

Replica API 14 octombrie 2015 | 00:03 298

Să râdem cu aleşii locali

Să râdem cu aleşii locali

Radu Matei, Decebal Făgădău

Armonia seculară din Consiliul Local Constanţa nu este întreruptă decât de miştourile ce şi le mai aruncă unii altora, în traducere liberă pesediştii către oropsiţii din opoziţie, iar mai nou de grevele spontane ale social-democraţilor majoritari. A fost un motiv serios de preocupare în rândul aleşilor mai responsabili, la şedinţa de ieri a legislativului local, astfel încât, la un moment dat, puteai vedea nu mai puţin de 3 persoane, numărând în acelaşi timp pe cei prezenţi, pentru a fi siguri că n-au venit degeaba. De la prezidiu, secretara scruta concentrată sala şi trecea apoi pe hârtie, revenind apoi pentru o renumărare, cu pixul în mână orientat spre consilieri, pentru a fi sigură că nu-i dă cu virgulă. Lângă ea, primarul Decebal Făgădău făcea numărătoare paralelă, tot cu pixul în mână îndreptat către fiecare entitate politică din sală, iar la final şi-a confruntat datele, preocupat şi serios cum îl ştim, cu cele ale secretarei.

În răstimp, şi consilierul George Vişan îşi număra atent colegii, mai întâi pe-ai lui, de două ori, să fie sigur, apoi şi resturile din opoziţie. În cele din urmă, satisfăcuţi nevoie mare de egalitatea perfectă a calculelor matematice, mai că nu şi-au acordat câte o bursă de excelenţă, mulţumindu-se cu începerea şedinţei. În care a trebuie să existe şi un agitator de serviciu, ieri în persoana liberalului Radu Matei. Care comentează una, comentează două, se bagă şi la a treia, până cedează nervos blajinul Făgădău. Astfel, la sugestia lui Matei de completare a textului unui proiect de hotărâre privind achiziţia de servicii juridice pentru Confort Urban SRL, întrucât lăsa loc de interpretări şi abuzuri, Făgădău a ripostat:

„Eu cred c-aţi citit horoscopul, nu proiectul. Dacă vreţi să vă susţineţi hotărârea şi să vă faceţi de râs, foarte bine!”. Ulterior şedinţei, Radu Matei a ţinut să facă următoarele precizări: „Se pare că am fost singurul consilier care a citit proiectul. Am venit cu un amendament la proiect, pentru că aşa cum este acum acea hotărâre se acordă o carte în alb directorului de la Confort Urban, să achiziţioneze câtă consultanţă doreşte el.

Nu neapărat că directorul va şi face acest lucru, dar aşa cum este acum hotărârea, el ar putea sifona bani din bugetul local”. „Primarul a explicat că e vorba doar despre consultanţă pentru dosarele aflate pe rol, însă hotărârea precizează că şi pentru viitoarele litigii. Unde nu mă pricep, nu mă bag, dar aici ştiam despre ce vorbesc, în schimb am fost apostrofat de Făgădău în stilul lui Mazăre”, a mai comentat Matei.

„Vigilentul” Chesoi, cu mâinile aiurea pe sus

Revenind însă la şedinţă, la propunerea aceluaişi Matei de a nu mai vinde atâtea terenuri, într-o veselie, aleşii PSD reacţionează prompt, votând instantaneu şi foarte hotărâţi, fără să scoată un sunet, împotriva amendamentului cerut de liberal. Iar Făgădău nu l-a uitat pe Matei nici după şedinţă, referindu-se la o situaţie creată de liberal, care cerea explicaţii despre 1,3 milioane de lei alocaţi în bugetul pe 2015 al oraşului ridicării unei statui în Mamaia.

Între timp, proiectul a căzut, nealocându-se nici un leu pentru statuie, dar a fost motivul perfect pentru primar să mai facă puţină băşcălie de ăla micu’: „Mai e o lună şi încheiem exerciţiul bugetar şi el abia acum vede ce a votat la începutul anului...”. Noroc cu Tudorel Chesoiu, care a ţinut să lase el ultima impresie în privinţa distracţiei şi voiei bune. Chiar după ultimul proiect cu putinţă, când toţi se ridicau deja să plece, Chesoiu putea fi văzut agitându-şi mâna şi vociferând disperat: „Domnu’ preşedinte!! Domnu’ preşedinte!”

. Domnu’ preşedinte de sedinţă Mircea Dobre îl detectează şi-i acordă îngăduitor cuvântul neastâmpăratului Tudorel, care punctează mândru de descoperirea sa: „La votul de la ultimul proiect ceva nu a fost în regulă, pentru că au fost mai multe voturi decât consilieri orezenţi, cineva a votat şi pentru şi împotrivă!”. Frauda secolului devoalată de neînfricatul Chesoi a răsuflat în 2 secunde, după ce din clasă i se şopteşte, sec: „Au fost două voturi, pentru două persoane, d-aia sunt mai multe”. Cu o concluzie pe măsură exprimată de Făgădău la adresa lui Chesoiu: „Mulţumim pentru vigilenţă!”.

Cristian ANTON, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367