REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Contre pe Facebook între Moise Guran și Florin Cîțu

Contre pe Facebook între Moise Guran și Florin Cîțu

Replica API 8 noiembrie 2021 | 20:17 1127

Un schimb de replici a existat între Moise Guran şi Florin Cîţu la o postare pe Facebook a premierului interimar cu privire la nişte date INS despre „evoluţia lunară a cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, conform CAEN Rev. 2 – serie ajustată în funcţie de număr zile lucrătoare şi de sezonalitate – ianuarie 2015 – septembrie 2021”.

Florin Cîțu

Guran i-a transmis lui Cîţu că o „creştere a încasărilor pe o creştere semnificativ mai mică a volumului arată de fapt creşterea reală a inflaţiei”. În replică, prim-ministrul interimar i-a spus lui Guran că greşeşte şi că nu este vorba despre inflaţie pentru că s-ar fi văzut şi la carburanţi. „Dacă totul era doar inflaţie, agenţiile de rating nu ar fi schimbat perspectiva de la negativ la stabil. În economie nu există free lunch (poate că nici în politică)”, a adăugat liderul PNL.

„Creşterea încasărilor pe o creştere semnificativ mai mică a volumului arată de fapt creşterea reală a inflaţiei... Felicitări, Florin Cîţu!”, a comentat Moise Guran, la postarea de pe pagina premierului interimar.

Moise Guran

În replică, Florin Cîţu i-a spus lui Guran că este o interpretare greşită şi că românii trebuie felicitaţi pentru că reuşit în condiţii dificile o creştere economică reală de cel puţin 7% pentru acest an, ceea ce este cu mult peste aşteptări.

„Moise Guran interesantă dar greşită interpretare. Dacă era vorba doar de inflaţie se vedea şi la carburanţi. (indicele de preţ semestrul I 2021 la semestrul I 2020 este 4,5%). Este foarte bizar să văd cum valoarea adăugată reală a tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate este pusa mereu la îndoială. Eu zic să-i felicitam pe români pentru că au reuşit în aceste condiţii dificile o creştere economică reală de cel puţin 7% pentru 2021 - cu mult peste aşteptări. Şi dacă totul era doar inflaţie, agenţiile de rating nu ar fi schimbat perspectiva de la negativ la stabil. În economie nu există free lunch (poate că nici în politică). P.S. nu sunt familiar cu «creşterea reală a inflaţiei». poate explici ce înseamnă”, a fost replica lui Cîţu, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MULTA MWE CU KKT PNL SI SUSTINATORILOR SAI
3
2
nu e greu sa vedem ca atunci cand se mareau salarii si pensii, toti economistii de carton spuneau ca avem o crestere pe consum care nu e sustenabile, in schimb acum cand au crescut doar preturile practic avem crestere tot pe consum dar platim mai mult si cumparam mai putin avem crestere reala, bai ma lasati...
3
0
Cutule ai tras pe nas
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614